Četvrtak, 1.09.2011.

RAGBI: Međunarodni turnir u Sinju



SINJ – U subotu 3. rujna 2011 s početkom u 15 sati na SC “I.Poljk – Sokol i A. Alčuić” održati će se 8 po redu ragbi turnir mlađih uzrasta ( juniori i kadeti ).
Turnir se održava pod pokroviteljstvom grad Sinja, a u sklopu proslave dana Alke i Velike Gospe. Tradicionalno turnir je posljednji test pred početak jesenskog dijela ragbi sezone, koja će kako smo već najavili u Sinju bitijako bogata.
Ove godine na turniru nastupaju ekipe iz Splita Viteza i Tomislavgrada te domaćin RK Sinj. Pozivamo sve ljubitelje sporta da dođu i pruže potporu našim mladićima te sa nama provedu ugodno poslijepodne.
Tekst i slika: Pjerinko Dinarina-Šimić
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

Vrtići otvorili vrata mališanima

Danas je počela nova pedagoška godina za oko 730 sinjskih mališana koji su upisani u vrtiće na području grada Sinja.

U gradski vrtić Bili cvitak, koji ima odjeljenja u Sinju, Brnazama i Glavicama, upisano je 590 djece, u tri jasličke i 23 vrtićke skupine.

'Lista čekanja je vrlo mala. U Alkarića čeka upis dvoje djece u jutarnju skupinu i dvoje djece u Bili cvitak, također u jutarnju skupinu. Na listi čekanja za jaslice je 9 mališana, među kojima je i dvoje djece čiji su se roditelji javili naknadno', kazala nam je ravnateljica vrtića Ana Križanac.

Gradski vrtić Bili cvitak od ove godine provodi i svakodnevni vizuelni pregled igrališa za koji su zaduženi djelatnici vrtića. Ravnateljica Križanac kaže kako se tome pristupilo prema naputku Centra za kvalitetu i sigurnost dječjih igrališta iz Zagreba, čiji su predstavnici jučer obavili prvi od dva godišnja pregleda.

'Nakon što dobijemo izvješće po obavljenom pregledu i ukoliko bude uočenih nedostataka pristupit ćemo njihovom uklanjanju, kako bismo i ubuduće osigurali maksimalnu sigurnost djece u prostorima vrtića', kazala je ravnateljica Ana Križanac.

Osim gradskog vrtića, u Sinju rade i dva privatna. Grad Sinj sufinancira smještaj 90-tak djece u privatni vrtić Čarobni pianino i 45 djece u vjerski vrtić Blagovijest.

S radom je danas počeo i vrtić u Dicmu, a za 160 triljskih mališana pedagoška godina počinje u ponedjeljak, kao i za male Hrvatačane, Otočane i Vrličane.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prohodnost cesta

Na većini cesta promet je rijedak, a kraći su zastoji mogući na dionicama gdje traju radovi. Vozače molimo za strpljenje.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac zbog radova su zatvoreni:
- na čvoru Nova Gradiška izlaz iz smjera Zagreba i ulaz prema Slavonskom Brodu,
- na čvoru Slavonski Brod-zapad izlaz iz smjera Lipovca i ulaz prema Zagrebu.

Zbog razminiranja, prekinut je promet dionicom državne ceste D 504 Prijeboj-Ličko Petrovo Selo od 08:00 do 18:00, a vozila se propuštaju svakoga sata po 15 minuta.

Usporeno se vozi uz privremenu prometnu signalizaciju dionicom državne ceste D66 Barban-Most Raša.
IZVOR: HAK
...