Utorak, 1.09.2009.

U GOSPODARSKOJ ZONI čAPORICE POčEO S RADOM PRVI POSLOVNI OBJEKT

U Gospodarskoj zoni čaporice s probnom proizvodnjom je počeo prvi poslovni objekt. Tvrtka za preradu sitne plave ribe Conex zaposlila je 80 radnika. Kada proizvodnja krene punim kapacitetom očekuje se i otvaranje novih radnih mjesta.
Uporabne dozvole dobile su i tvrtke Klesarstvo Marić i A.B.T. sol u kojima će zaposlenje pronaći 20 - tak osoba.
Tvrtka A.B.T. sol - za vađenje i prodaju industrijske soli u čaporicama će imati urede i skladište. U planu je i proširenje objekta u u kojem će biti pogon za jodiranje i pakovanje soli, kazao nam je Ivan šušnjara iz triljske gradske uprave.
U Gospodarskoj zoni čaporice do sada je izgrađeno 5 proizvodnih hala, a u pripremi je izgradnja još 5 objekata. S obzirom da su sve parcele iz prve zone rasprodane, zona će se proširiti za još 20-ak hektara.
Za mjesec dana očekuje se puštanje u probni rad uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, čija je ukupna vrijednost oko 5 milijuna kuna. U komunalno opremanje radne zone čaporice uloženo je oko 30 milijuna kuna. Sredstva su osigurali Grad Trilj, Ministarstvo gospodarstva i Splitsko-dalmatinska županija.

KRONIKA 93

U Donjim Glavicama u naselju Dinarina, izgorilo je oko 7 tisuća metara kvadratnih trave i niskog raslinja. Vatra se približila na 20-tak metara kućama. Brzom intervencijom vatrogasaca požar je ugašen za manje od sat vremena.

KINO DANAS

Na repertoaru sinjskog kina danas su dva filma. U 18,00 sati prikazivat će se animirani film Nebesa, koji je sinkroniziran na hrvatski jezik, a u 20,00 sati akcijski znanstveno fantastučni film Transformers.

OBAVIJEST

Zbog radova sanacije mosta u Satriću od sutra do 20. rujna za sav promet bit će zatvorena županijska cesta Hrvace - Satrić - Potravlje. Promet će biti reguliran privremenom prometnom signalizacijom. Vozači se mole da koriste alternativne ceste. Iz županijske uprave za ceste u Splitu mole sudionike u prometu za pojačan oprez.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima sutra, 2. rujna, će bez napajanja električnom energijom biti potrošači na području Karakašice, Jasenskog i čitluka, od 8,00 do 13,00 sati te potrošači u Grabu, od škole prema izvoru Graba te od škole prema crkvi, u vremenu od 8,30 do 13,00 sati.

USKORO NOVI RAVNATELJ DOMA ZDRAVLJA SINJ

Sinjska ispostava županijskog Doma zdravlja gotovo je dva mjeseca bez voditelja. Ravnatelj Miran Propadalo potvrdio je kako će se uskoro sastati Upravno vijeće Doma zdravlja na kojem će za novog voditelja sinjske ispostave biti predložen dr. Ante Prolić.

OBAVIJEST

Iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Sinja obavijestili su studente i učenike srednjih škola koji imaju prebivalište na području Grada Sinja i koriste subvenciju u međugradskom prijevozu na relaciji Sinj-Split kako potvrde o upisu u novu školsku godinu,odnosno akademsku godinu trebaju donijeti na ovjeru u Odjel za društvene djelatnosti Grada Sinja.

OBAVIJEST

Danas je počela nova pedagoška godina za 585-ero djece koja su upisana u Dječji vrtić Bili Cvitak. Na listi čekanja je ostalo 112 djece. Neki od njih će dobiti svoje mjesto u vrtiću ukoliko se tijekom godine ukaže neko slobodno mjesto. Dječji vrtić Bili cvitak ima 26 odjeljenja u 5 objekata od kojih su tri u Sinju te po jedan u Brnazama i Glavicama. O početku upisa u jaslice i vrtić na području Sinja obavijestio je privatni dječji vrtić "čarobni pianino".

KRONIKA 92

Policijski službenici Policijske postaje Sinj jučer su proveli kriminalističku obradu nad 25-godišnjakom. Osnovano se sumnja da je osumnjičeni 29. kolovoza oko 19.30 sati, na Trgu kralja Tomislava u Sinju, dok se nalazio u svadbenoj povorci, aktivirao "bengalku" kojom je potom mahao. Tom prilikom iskra sa "bengalke" pala je u dječja kolica u kojima se nalazila 10-mjesečna djevojčica, lakše je ozlijedivši. Protiv 25-godišnjaka slijedi kaznena prijava za Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.
IZVOR: PU SD