Petak, 1.09.2006.

UREđENE šKOLSKE ZGRADE U OTOKU I UDOVIčIćIMA

Proteklih dana izvedeni su vrlo značajni radovi u Osnovnoj školi Kamešnica u Otoku, te Područnoj školi u Udovičićima.
U otočkoj školi je kompletno preuređen i opremljen kabinet za fiziku, kemiju i biologiju, što je financirala općina Otok s oko 100.000 kuna. Također je u istoj školi kompletno obnovljen atrij i hodnici u prizemlju zgrade, za što je većinu sredstava donirala tvrtka Jukić-DAM iz Otoka.
U područnoj školi u Udovičićima je u potpunosti zamijenjen krov na zgradi, te je renovirana učionica, hodnik i sanitarni čvorovi. Ove radove je u potpunosti financirala županija splitsko-dalmatinska.
IZVOR: SLOBODNA DALMACIJA

MISA ZADUšNICA KOD HUSINE JAME


U subotu će kod Husine jame na predjelu Vaganj (Dinara) biti služena sveta misa zadušnica za žrtve komunističkog terora koje su, za vrijeme i nakon Drugog svjetskog rata, bačene u nju. Misa počinje u 11 sati, a prvi put će je predvoditi nadbiskup splitsko-makarski mons. Dr. Marin Barišić.
IZVOR: SLOBODNA DALMACIJA

VRIJEME

Pretežno sunčano. U unutrašnjosti ujutro ponegdje magla, a zatim povremeno umjerena naoblaka. Vjetar slab, na Jadranu ujutro mjestimice umjerena bura, zatim sjeverozapadnjak. Malo toplije najviših 19 do 24, na Jadranu između 24 i 27 °C.
IZVOR: meteo.hr