Četvrtak, 1.09.2005.

ODRžANA 8. SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

U Gradsko vijećnici s početkom u 12,00 sati održana je 8. sjednica Gradskog poglavarstva Grada Sinja.
Na Javno nadmetanje za prikupljanje ponuda za uređenje prostora dječjeg vrtić u Turjacima, koja je bila prva točka današnje sjednice, pristigla je samo jedna ponuda te je natječaj poništen. Na drugi Natječaj za ograničeno prikupljanje ponuda za izradu potpornog zida i kanala oborinskih voda u naselju Domazet-Lošo pristigle su tri ponude i to: »DRVOLIčANIN» d.o.o sa cijenom od 149.282,00 kuna, «CETINA» d.d. Sinj sa cijenom od 135.145,99 kuna i «OLIMP-IZGRADNJA» iz Jabuke sa cijenom od 151.625,50 kuna.
...

SKULPTURA FRA PAVLA VUčKOVIćA NA đARDINU KOD VODOSKOKA

Skulptura Fra Pavla Vučkovića najvjerojatnije bit će postavljena u idućim danima na području Djardina kod vodoskoka ističe predsjednik sinjske Matice Hrvatske Fra Mirko Marić.

Ovo je bila rezervna lokacija ističe Fra Mirko s kojoj se složio autor kipa Kuzma Kovačić, kao i struka iz konzervatorskog odjela Split. Očekuje se i dozvola gradskih poglavara za navedenu lokaciju.

U PONEDJELJAK POčINJU S RADOM DJEčJI VRTIćI

Dječji vrtići na području Cetinskog kraja počinju s redovitim radom u ponedjeljak. U dječji vrtić Trilj upisano je 130 u dobi od 3 do 6 godina koji će pohađati vrtićki program u dvije smjene.

Iako su prešli zakonske normative pri upisu djece još uvijek se nije moglo udovoljiti svim zahtjevima roditelja koji su željeli da im djeca pohađaju vrtić. Stoga će kao i svake godine biti oformljena mala -škola za djecu predškolske dobi koja nisu obuhvaćena vrtićkim programom.
Iz svega navedenoga vidljivo je kako je triljskom vrtiću što prije neophodno proširivanje radnog prostora, a prema riječima ravnateljice problem bi uskoro trebao biti riješen.

MISA ZADUšNICA NA VAGNJU

U subotu, 3. rujna, kod Husine Jame na Kamešnici u 11 sati održat će se sveta misa za sve žrtve komustičkog terora ističe gvardijan Fra Zoran Kutleša. Misu će predvoditi župnik Fra Neven Pavlinušić,a iz svetišta pozivaju vjernike, uz osiguran prijevoz, da molitvom i sjećanjem iskažu počast mučenicima terora.

Povodom blagdana Male Gospe 8. rujna gvardijan potvrdjuje i hodočašće prema Rami kao i svetištu u Vepric. Ovih dana prikuplja se pomoć za izgradnju crkve hrvatskih mučenika u Udbini te se najavljuje i odlazak na svečanost postavljanja i blagoslova kamena temeljca.

HAJDUK U HRVACAMA 21. RUJNA

Prema najavi uprave NK Hrvace prvoligaš Hajduk bit gosti u kup utakmici Hrvatske 21. rujna u Hrvacama. Ovo je potvrdio i predsjednik NK Hrvaca Dinko Bošnjak.

Općina i klub dobro će se organizirati za prihvat gledatelja na kup utakmici ističe gosp. Bošnjak, a igrači i uprava kluba maksimalno će se pripremiti za utakmicu koja je već sada ušla u anale hrvatskog nogometa.

RUGBY TURNIR U SINJU

Nakon odigranog druga kola međunarodnog rugby turnira za kadete u Sinju na kojoj su se natjecale ekipe iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine prvo mjesto osvojila je splitska Nada, dok je rugby klub "Sinj" bio na drugom mjestu.

Najbolji igrač turnira je Frano Gugić iz rugby kluba Sinj, a najbolji strijelac Domagoj Višić iz Tomislavgrada dok je priznanje za fer play pripalo rugbi klubu Sinj.
Organizatori turnira iznimno su zadovoljni organizacijom, a cilj im je dogodine ugostiti 25 ekipa.

VRIJEME

Tijekom jučerašnjeg grmljavinskog razdoblja palo je 43 litre kiše po metru četvornom. I danas poslijepodne je moguća grmljavina s pljuskom. Trenutačno je 22 stupnja Celzijeva. Stabilno je i sunčano.