Srijeda, 1.08.2018.

Pobjednice ‘Mikrofona’ Lana Rubelj i Lana Klarić Kukuz

 
U okviru manifestacije ‘Dani Alke i Gospe Sinjske 2018.’ u Alkarskim dvorima sinoć je održan dječji festival pjevača amatera ‘Mikrofon je vaš’.

Na ovogodišnjem, 19. po redu festivalu nastupilo je 19-ero djece koje je za nastup pripremao sinjski glazbenik Joško Delić Zurzi.

Nakona nastupa svih natjecatelja, stručni žiri, u kojem su bili profesorica glazbe i pedagoginja Teana Kovačević, legendarna sinjska pjevačica Inga Romac Šarić i sinjski tekstopisac i glazbenik Vedran Gavrić, odlučili su kako je najbolja izvođačica Lana Rubelj koaj je izvela pjesmu ‘Još te volim kao nekada’. Drugu nagradu žirija osvojila je Mihaela Petričević koja je nastupila s ‘Wrecking Ball’, a treću Lucija Smajo, Flora Bašić i Sara Duplančić koje su zajedno izvele pjesmu ‘Lako je sve’.

Mnogobrojna publika najboljom je proglasila Lanu Klarić Kukuz koja je nastupila s pjesmom ‘Kapetane hvala’. Po glasovima publike druga je bila Ela Perić s pjesnom Ja sam za ples’, a treća Sara Alebić s ‘Vidi se iz aviona’.

Dodajmo kako su za vrijeme glasovanja publiku zabavljali sudionici showa Zvjezdice Đana Smajo i Dino Guščić te mlada pjevačica iz Košuta Martina Bakić.

Glazbeni voditelj festivala bio je Joško Delić Zurzi, dok je za organizaciju programa i ozvučenje zaslužan Ivica Ćosić.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U srijedu počinje 27. izdanje nogometnog Memorijala Luka Erceg i Ivan Kamber

Od srijede do petka OSK će biti domaćin tradicionalnog i ujedno najstarijeg nogometnog 27. Memorijala u Hrvatskoj “Luka Erceg i Ivan Kamber”…

Ove godine uz domaćina OSK na turniru nastupaju Junak, Dugopolje i Solin.

Raspored:

01.08.2018. (SRIJEDA)
16:45 | Polaganje vijenaca na spomenik “Branitelj” u središtu Općine Otok
17:45 | Svečano otvaranje turnira
18:00 | Polufinale: OSK – Junak

02.08.2018. (ČETVRTAK)
18:00 | Polufinale: Solin – Dugopolje

03.08.2018. (PETAK)
16:00 | Utakmica za 3. mjesto
18:00 | Utakmica za 1. mjesto
20:00 | Dodjela nagrada
20:15 | Svečano zatvaranje turnira

Napominjemo kako ovogodišnje izdanje ima i humanitarni karakter jer će se tijekom sva tri dana turnira u kutije, koje će biti postavljene ispred prostorija kao i na samoj tribini, moći ubaciti donacija za liječenje Leona Markovića koji jedini u Hrvatskoj boluje od TAR sindroma.
IZVOR: WWW.FERATA.HR