Utorak, 1.08.2017.

8. Sinjski sajam sela

Osmi Sinjski sajam sela održat će se od 3. do 5. kolovoza 2017. godine na Trgu dr. Franje Tuđmana.
Sinjski sajam sela i ove godine pruža nam prigodu za uvid u jedinstvenu i bogatu baštinu protkanu duhom naših predaka. To je neizmjerno bogatstvo tradicije koja oplemenjuje našu sadašnjost i utire put u budućnost.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Održana ‘Utakmica Delmata i Rimljana’


Udruga PKD Gaj Laberije organizirala je dana 30. srpnja ’12. Dan antike: Utakmica Delmata i Rimljana’.
Mimohod je počeo od hotela Alkar do stele Gaja Laberija gdje je održan kratki govor o povijesti stele.
Nakon toga je kolona preko Trga kralja Tomislava stigla do Trga dr. Franje Tuđmana gdje je s početkom u 21 sat započeo program. Priznanja za 10 godina sudjelovanja u projektu dobili su Stipe Botica i Goran Bukić, a ista im je uručio izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, dožupan Splitsko-dalmatinske županije Luka Brčić koji je nakon toga i službeno otvorio manifestaciju.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Otvorena izložba povodom 20 godina Sinjskih mažoretkinja


U okviru ‘Sinjskog ljeta 2017. ‘ sinoć je u Galeriji Galiotović otvorena izložba ’20 godina Sinjskih mažoretkinja’.
Mažoretkinje su izložile brojne pehare, svoje odore i preko 500 fotografija kojima javnosti predstavljaju sve ono što je obilježilo njihov rad tijekom 20 godina. Uz brojne mažoretkinje, na otvaranju izložbe okupili su se članovi njihovih obitelji te drugi zainteresirani građani. U emotivnom govoru sve ih je pozdravila voditeljica, trenerica i koreografkinja Vesna Samardžić, a izložbu je potom otvorio dogradonačelnik Sinja Zlatko Ugrin.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR