Četvrtak, 1.08.2013.

Izložba ‘Lule i početci duhanske industrije u Cetinskoj krajini’Muzej Cetinske krajine – Sinj u okviru kulturne manifestacije ‘Dani Alke i Velike Gospe 2013. priređuje otvorenje izložbe ‘Lule i početci duhanske industrije u Cetinskoj krajini’.
Ovogodišnjom izložbom muzej se predstavlja odabirom predmeta i pribora keramičkih lula različitih tipova od turskih, austro-ugarskih do izvorne tradicijske baštine – zelovskih lula izdvojenih iz Kulturno-povijesne zbirke jedne od dvanaest muzejskih zbirki u fundusu Muzeja Cetinske krajine – Sinj. Izložba je nastala u suradnji s kulturnim institucijama, Arheološkom zbirkom Franjevačkog samostana u Sinju, Viteškim alkarskim društvom, Muzejom triljskog kraja i Medžlisom Islamske zajednice u Splitu. Realizaciju izložbe omogućili su Ministarstvo kulture i Grad Sinj. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kronika 192

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 59-godišnjakom iz Splita i 55-godišnjakom s područja Sinja, koje se sumnjiči da su, kao odgovorne osobe tvrtke iz Splita, od 31.siječnja 2009. do 1. lipnja 2011., u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi, počinili više kaznenih djela Zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i Krivotvorenja službene isprave, na štetu banke, koju su oštetili za novčani iznos od oko 9.300.000,00 kuna. Protiv osumnjičenika su podnesene odgovarajuće prijave.

Policijski službenici su jučer zaprimili dojavu da je liječničku pomoć zatražilo troje djece iz Trilja, zbog opeklina po tijelu. Prema prikupljenim saznanjima, te očevidom obavljenim na mjestu događaja, utvrđeno je da su djeca uz pomoć upaljača i zapaljive tekućine, koju su prethodno pronašla u garaži kod obiteljske kuće u Trilju, palila slamu, kojom prilikom ih je zahvatio plamen. 8-godišnjak je lakše ozlijeđen, dok su teže ozlijeđeni njegov vršnjak i 12-godišnjak.
IZVOR: PU SD

Večeras počinje 4. Sinjski sajam sela

Večeras počinje 4. Sinjski sajam sela, kojega organizira Turistička zajednica Grada Sinja.
Sinjski sajam sela održavat će se od 1. do 3. kolovoza 2013. godine na Trgu dr. Franje Tuđmana. Ove godine očekuje se između 30 i 40 izlagača, uglavnom iz Splitsko-dalmatinske županije, koji će predstaviti svoje autohtone proizvode. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR