Ponedjeljak, 1.08.2011.

Gradonačelnik Ivica Glavan posjetio rodilišteGradonačelnik Grada Sinja Ivica Glavan i dogradonačelnik Zoran Vujanović danas su posjetili Maricu Arbanas, prvu rodilju u novootvorenom sinjskom rodilištu i uručili joj prigodne poklone.
Podsjetimo, odlukom Ministarstva zdravstva, sinjsko rodilište, zatvoreno je 10. svibnja 2010. godine, a početkom lipnja ove godine ministar zdravstva Darko Milinović potpisao je novi pravilnik o izvanbolničkim rodilištima, po kojem su smanjeni minimalni tehnički standardi te omogućeno ponovno otvaranje zatvorenog sinjskog rodilišta. Rodilište je otvoreno 27. srpnja, a već 4 dana poslije rođena je i prva beba!
Djevojčicu tešku 4370 g., a dugu 52 cm na svijet je donijela Marica Arbanas iz Brnaza. Marici i njenom suprugu  Mariju ovo je treće dijete. Malu Mateu, kako se beba zove, porodio je  Ivan Nasić dr. uz asistenciju primalja Marije Tomašević i Maje Bazine.
IZVOR: GRAD SINJ

Počinje turnir u basketu

KK Alkar organizator je turnira u basketu koji će se igrati ovoga tjedna, u okviru 'Dana Alke i Velike Gospe'.
Svaka ekipa broji 4 igrača od kojih najviše dvojica mogu biti igrači koji su licencirani u sezoni 2010/11 u NLB, A-1, A-2, B-1 ligi. Nakon određivanja satnice turnira predstavnici prijavljenih ekipa bit će pozvani na konačan dogovor i izvlačenje. Za najbolje ekipe predviđen je zanimljiv nagradni fond. P=olufinale i finale turnira gledatelji u Hrvatskoj i u svijetu moći će pratiti u live prijenosu na Alkarevoj službenoj stranici. Sve informacije mogu se dobiti na broj 098 22 33 67. Prijave se primaju do srijede.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Finale turnira 'Sinjski maligani'

Večeras se u Sinju, na igralištu kod kina, igra završnica turnira na male branke 'Sinjski maligani 2011'.
 U 20,15 sati igra se susret za treće mjesto između ekipa Fast Food Poopaj i Pekara Šaribok. U 21 sat na programu je revijalni košarkaški susret između veterana Maligana i Alkara. Finalna utakmica između Torcide CB Johony Otok i Bony Pony iz Kaštela igra se u 22,15 sati. U poluvremenu finalne utakmice najborbenijim igračima Alkara i Junaka u prošloj sezoni bit će dodjeljena plaketa 'Dite Maligana'. Za gledatelje je organizator pripremio nagradnu igru.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Javni poziv Općine Hrvace

Općina Hrvace uputila je poziv za dostavu prijedloga za javna priznanja Općine i to za proglašenje počasnog građanina, nagradu za životno djelo, osobnu te kolektivnu nagradu Općine Hrvace.
Prijedlozi se zaprimaju u zgradi Općini do 20. kolovoza, u pisanom obliku s obrazloženjem.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

'Crvenkapica' na sinjskom bazenu

Na repertoaru sinjskog kina, ljetnog kina na bazenu, danas i sutra je romantično-fantastični horor rvenkapica, koji će se prikazivati s početkom u 20,45 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prohodnost cesta

Zbog prometne nesreće na 34. km i zbog gustog prometa na autocesti A1 između Zagreba i Karlovca u smjeru Karlovca, ali i dalje do Bosiljeva, vozi se otežano i u koloni.

Zbog rasutog tereta otežano se vozi na autocesti A4 Zagreb-Goričan nakon čvora Komin u smjeru Varaždina.

Promet je pojačan na većini cestovnih pravaca u zemlji, a osobito na autocesti A1 u smjeru mora. Na naplati Lučko nema dužeg čekanja. Tijekom dana gužve i zastoji mogući su u turističkim središtima na obali, kao i na dionicama na kojima su u tijeku radovi.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb promet se odvija usporeno na 63. km na čvoru Oštrovica na izlazu iz smjera Zagreba, zbog kolone vozila koje čekaju na izlaz u smjeru mora.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac na čvoru Nova Gradiška zatvoren je izlaz iz smjera Zagreba i ulaz u smjeru Slavonskoga Broda (obilazak je preko čvorova Okučani ili Lužani), a na čvoru Slavonski Brod-zapad zatvoren je izlaz iz smjera Lipovca i ulaz u smjeru Zagreba (obilazak je preko čvorova Lužani ili Slavonski Brod-istok).
IZVOR: HAK
...