Petak, 1.08.2008.

Ivo Zorica pobjednik 293. Bare

Zamjenik alajčauša Ivo Zorica (26) iz Hrvaca pobjednik je 293. Bare. Do svoga prvog trofeja Zorica je došao sa 2 pogotka u "sridu" i jednim pogotkom u "dva" pa je tako sakupio najviše, osam punata.

Ivo Zorica alkar je od 2000. godine kao pratitelj barjaka a među kopljanicima debitirao je dvije godine kasnije. Zamjenik je alajčauša od 2006. godine. Potječe iz alkarske obitelji. Jaše na konju Velebit galoperskog kluba Vreba iz Hrvaca.

Za pobjedu na Bari Zorica je na svom koplju ponio 200 cm zelenog sukna kojemu je uz čestitke privezao alkarski vojvoda Ivan čikara. Uz taj znamen pobjede Zorici pripadaju i nagrade viteškog alkarskog društva i to - brončana plaketa Alke i 15.000 kuna. Momak Ive Zorice je Frano Vučemilo iz Sinja, kojemu pripada nagrada u obliku brončane plakete Alke.

Alkari su na 293. Bari gađali osrednje ispod prosjeka na barama poslejdnjih godina. U prvoj trci pogodili su ukupno 19, u drugoj 20, a u trećoj 24 punta. U sve tri trke osam puta su pogodili u "sridu", sedam puta u "dva", 25 u "jedan", sedam puta u "ništa", a svega četiri puta su promašili. Zorica je u obje prve trke pogodio u "sridu" i poveo ispred trojice najbližih alkara dva punta.

U trećoj odlučujućoj trci Ante Poljak je pogotkom u "sridu" i s tri punta iz prve dvije trke dostigao Zoricu. Tu je priliku imao i alkar Jakov Jerkan, ali je pogotkom u "jedan" ostao na pet punata. U svojoj trećoj trci Zorica je koplje držao smireno, naciljao i pogotkom u "dva" osigurao svoju prvu alkarsku pobjedu.

Natjecanje je održano pred više od 5000 gledatelja, a među gostima u svečanoj loži bili su čelnici Viteškog alkarskog društva, Grada, Crkve, Hrvatske vojske, udruga iz Domovinskog rata, te kao posebni gosti delegacija jedne viteške udruge iz ženeve. U subotu se održava se natjecanje za pobjednika čoje s početkom u 18 sati.
IZVOR: SLOBODNA DALMACIJA

RADNI SASTANAK O GOSPODARSKOJ ZONI "KUKUZOVAC" I "KOSORE"

Na inicijativu Splitsko-dalmatinske županije sutra, 2. kolovoza, će se u sinjskoj Gradskoj vijećnici održati radni sastanak i potpisivanje sporazuma između Hrvatskih cesta te gradova Sinja i Vrlike o početku realizacije cestovne infrastrukture prema gospodarskim zonama Kukuzovac i Kosore. Sastanak počinje u 14 sati a nazočiti će mu Splitsko-dalmatinski dožupan Luka Brčić, predstavnici Hrvatskih cesta i županijske uprave za ceste te gradonačelnici i načelnici općina i gradova Cetinskog kraja.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U TIJARICI

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Sinj i Udruge "Pokrenimo Tijaricu" danas se održava prva ovogodišnja akcija darivanja krvi u Tijarici. Akcija će se potrajati do 13 sati.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE 2008."

U okviru manifestacije "Dani Alke i Velike Gospe" večeras od 21 sat na košarkaškom igralištu održati će se večer sinjskih mažoretkinja, a nakon toga bit će i rock koncert na kojem će nastupiti grupe Darkwood i Taurus.
Kinološko društvo Sinj sutra, 2. kolovoza, održava Nacionalnu izložbu pasa "CAC-Sinj 2008." i specijalnu izložbu engleskih pointera. Izložba će se održati na parkiralištu tvrtke Dalmatinka Nova od 10 sati.