Srijeda, 1.08.2007.

OBAVIJEST

Iz viteškog Alkarskog društva potvrđeno je kako će za potrebe ovogodišnjih 292. alkarskih nadmetanja iz Zagreba stići montažne tribine za 600 sjedećih mjesta koje će se postaviti do postojećih palki prema biljegu. Iz uprave naglašavaju kako se rezervirane ulaznice i ulaznice s pozivnicama mogu predići od sutra. Također su zamolili za razumijevanje sve građane Sinja i Cetinskog kraja što neće biti ulaznica u slobodnoj prodaji jer je broj mjesta ograničen, a interes velik.

OBAVIJEST

Neven Poljak predstavnik radnika Dalmatinke Nove danas je pozvao sve radnike tvornice da dođu sutra u 8 sati u tvornicu kako bi predignuli talone neisplaćenih ali dospjelih plaća za lipanj mjesec.

KONCERT

Na gradskom stadionu u Sinju u okviru manifestacije Dani Alke i Velike Gospe na gradskom stadionu s početkom u 21 sati održati će se koncert «Nedamo te pismo naša» kojom će se ujedno obilježiti 25 godišnjica djelovanja klape Sinj.
Na koncertu će uz slavljenika klapu Sinj, nastupiti klape: Maslina, Intrade, Neverin, Elektrodalmacija, KUD Filip Dević i mješovita klapa, KUD-ovi Glavice i Brnaze, Vinko Coce i drugi. Voditeljica programa je Mariola Milardović-Perić.
Kako nam je potvrđeno od organizatora koncerta ulaznice za koncert su rasprodane iako postoji mogućnost prodaje nekoliko stotina ulaznica pred sam početak koncerta.

SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA GRADA SINJA

Ugostiteljski objekti prema novoj odluci Gradskog vijeća moći će raditi do 1, a subotom do 2 sata ujutro, objekti brze prehrane moći će raditi do 24, petkom do 1, a subotom do 2 sata, ugostiteljski objekti iz skupine barovi moći će po toj odluci raditi do 24, a subotom do 1 sat.Za vrijeme manifestacije Dani Alke i Velike Gospe moći će raditi 1 sat duže, a u danima Alkarskih svečanosti Bara, čoja, Alka i proslave Velike Gospe ugostiteljski objekti moći će raditi bez ograničenja.
Gradsko poglavarstvo odobrilo je i rad prodavaonicama i drugim oblicima trgovine na malo pretežito prehrambenim proizvodima na dan Domovinske zahvalnosti 5. kolovoza od 7 do 22 sata, dok će trgovine Dan uoči Velike Gospe i na sam dan Velike Gospe raditi bez ograničenja.

KONFERENCIJA ZA NOVINARE

Direktor Gospodarske zone Kukuzovac Velibor Milošević za sutra je sazvao konferenciju za novinare na kojoj će se govoriti o dosadašnjim aktivnostima i određenim poslovima u realizaciji strateški najvažnijeg gospodarskog projekta zone Kukuzovac. Konferencija će se održati u prostorijama društva u 10 sati.

15. GODIšNJICA SREDIšTA ZA OBUKU VOJNIKA SINJ

Središte za obuku pješaštva Sinj 3.kolovoza slavi 15 obljetnicu ustrojavanja. Proslava obljetnice središta održati će se u petak 10 sati i 45 minuta na centralnoj pisti vojarne Kula. Iz središta su pozvali bivše i umirovljene pripadnike središta da im se pridruže na proslavi.

"DAN DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI"

Na Dan domovinske zahvalnosti i Dan pobjede 5.kolovoza Grad Sinj organizira polaganje vijenaca u spomen na sve hrvatske branitelje poginule u Domovinskom ratu kod spomenika u parku kod Gradske uprave s početkom u 9 sati. Nakon polaganja vijenaca u crkvi čudotvorne Gospe Sinjske služit će se sveta misa s početkom u 10 sati.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE 2007."

U okviru manfestacije Dani Alke i Velike Gospe danas se otvara izložbe Antuna Vrlića naziva «Staklo 1997-2007» u Muzeju Cetinske krajine.

U gradu je otvoreno i nekoliko drugih izložbi: U galeriji Galiotović retrospektiva je radova kipara i slikara Ive Filipovića Grčića, koja se može pogledati svakodnevno od 10 do 12 te od 18 do 22 sata.

Sinjska umjetnica Nina Lovrić otvorila je izložbu slika u Vrličkoj ulici koja će se moći pogledati do 16 kolovoza.

U palači Tripalo otvorena je izložba radova Ede Kerekeš- Kraljević po nazivom «Već viđeno». Izložba će biti otvorena do 16. kolovoza, od 9,00 do 13,00 te od 18,00 do 24,00 sata.

SPORT

Poslijepodne u Hrvacama u 18 i 30 sastaju se u prijateljskom susretu Hrvace i Val, a u isto vrijeme u Stobreču igraju Primorac 1929 i Junak

KINO DANAS

U sinjskom kinu još samo danas se prikazuje film «Harry poter i red feniksa» koji će igrati u dva termina od 18 do 20 sati i 45 minuta.

OBAVIJEST

Povodom nogometne utakmice pretkola Kupa UEFA između HNK "Hajduk" i NK "Budućnost" iz Podgorice, Crna Gora, koja će se odigrati u Splitu na gradskom stadionu Poljud dana 02. kolovoza 2007. godine s početkom u 20,15 sati obavještavamo građane o postupanju policije:

- Sukladno ovlastima iz članka 53. Zakona o policiji, te članka 66. Pravilnika o načinu policijskog postupanja, policijski službenici ove Uprave na dan održavanja nogometne utakmice između HNK "Hajduk" i NK "Budućnost", neposredno prije, za vrijeme odigravanja i poslije utakmice vršiti će fotografska i video snimanja na tribinama i drugim dijelovima stadiona, kako bi se pratila određena događanja i kako bi se mogla spriječiti eventualna protupravna ponašanja, te identifikacija počinitelja.

Zabrana prometa za sva vozila uspostavit će se na slijedeći način:

- U vremenu od 08,00 sati do završetka osiguranja zabranit će se promet svim vozilima, osim službenih vozila policije, hitne medicinske pomoći i javne vatrogasne postrojbe na šetnici oko stadiona;

- U vremenu od 08,00 sati do završetka osiguranja zabranit će se promet svim vozilima, osim službenih vozila policije, hitne medicinske pomoći, javne vatrogasne postrojbe i onima s propusnicom u ulici VIII Mediteranskih igara kod ulaza na parkiralište gradskih bazena "Poljud" u smjeru Doma HNK Hajduk. Parkiranje na parkiralištu kod bazena biti će dozvoljeno do 15,00 sati. Ista zabrana prometa kako je navedeno vrijedit će i u ulici VIII Mediteranskih igara kod ugostiteljskog objekta "Tribu" u smjeru Doma HNK Hajduk. Parkiranje na parkiralištu kod "Tribua", također će biti dozvoljeno do 15,00 sati;

- U vremenu od 16,00 sati do završetka osiguranja zabranit će se promet svim vozilima, osim službenih vozila policije, hitne medicinske pomoći, javne vatrogasne postrojbe i vozila Hrvatske vojske, stanara te javnog gradskog prijevoza na dijelu Zrinsko-Frankopanske ulice od raskrižja s ulicom Hrvatske mornarice do ulaza u Ratnu luku "Lora". Ovakva zabrana prometovanja vrijedit će i ulicom Put Supavla od raskrižja s ulicom Put Brodarice do raskrižja s Zrinsko-Frankopanskom ulicom.

Zabrana u naznačenom vremenu vrijedit će i za dio ulice VIII mediteranskih igara od raskrižja s ulicom VII Kaštela do parkirališta kod ugostiteljskog objekta "Tribu", osim za vozila službenih vozila policije, hitne medicinske pomoći, javne vatrogasne postrojbe i onima s propusnicom.
IZVOR: PU SD