Utorak, 1.08.2006.

POSLJEDNJE PRIPREME ZA 291. SINJSKU ALKUU posljednjem smo tjednu priprema za ovogodišnje 291. alku. Ozračje viteštva i junaštva iskazano je u dosadašnjem dijelu druženja alkara, istaknuo je predsjednik VAD-a dr. Stipe Jukić
Ostaje još nekoliko dana za finalizaciju organizacijskog dijela, smještaja i slično. Iako predsjednik Jukić nije htio otkrivati imena visokih gostiju koja će pratit alku istaknuo je kako se na ovogodišnje svečanosti već dosada odazvao veliki broj uglednih gostiju koji će pratiti i prednatjecanja. Jukić kaže kako već sada vlada i prava jagma za ulaznicama.
Kako smo inoformiran u Viteškom alkarskom društvu prodaja ulaznica još uvijek nije počela, a očekuju kako će pretprodaja početi sutra.

Ove godine alkarski vojvoda Ivan čikara odabrao je i dva debitanta. To su Kristijan Bikić i Tino Radanović.
Dodajmo kako je vojvodin ađutant Petar Tomašević, a dugogodišnji alkar Boško Vladović od ove alke je na mjestu barjaktara. U njegovoj pratnji bit će Alen Filipović-Grčić, Jozo čačija, Ante Zorica i debitant Frano Ivković.
Prilikom odabira alkara kopljanika vojvoda Ivan čikara posebno se zahvalio Draganu Malbaši, inače dugogodinjem alkaru i višegodišnjem
Barjaktaru, na dosadašnjem sudjelovanju u alkarskim svečanostima.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE 2006."01.08. utorak
-Izložba slika "Putevima svile" Ana Buzančić, Kuća Tripalo, 20:00
-Koncert puhačkog kvinteta "Elfi", Alkarski dvori, 21:00

02.08. srijeda
-Koncert- Klapa "Sinj" i gosti, Alkarski dvori 21:00

OBAVIJEST IZ HAK-a

Danas će struje biti potrošači u naseljima Hrvace zaseok Radani, Zelovo Sinjsko i Zelovo Splitsko. Iz Sinjskog HEP-a najavljuju radove na eletričnim postrojenjima od 8-14 sati.

VRIJEME

Djelomice sunčano uz postupan porast naoblake. Poslijepodne je kratkotrajna kiša ili pljusak s grmljavinom već moguć mjestimice u Istri, na Kvarneru i u Gorskom kotaru. Jače naoblačenje s kišom i grmljavinom navečer i u noći postupno će se proširiti od najzapadnijih krajeva na cijelo kopneno područje i sjeverni Jadran. U Dalmaciji će prevladavati sunčano. Vjetar prijepodne slab, a poslijepodne će zapuhati mjestimice umjeren jugozapadnjak, na Jadranu jugo. Najviša dnevna temperatura od 27 do 31, a u Dalmaciji i Slavoniji od 31 do 35 Celzijevih stupnjeva.
IZVOR: METEO.HR