Petak, 1.07.2011.

Prijem u službu Grada Sinja, 2 kandidata VSS na neodređeno vrijeme

U „Narodnim novinama“  broj  73/11 od 29. lipnja 2011. godine  objavljen je natječaj za prijam u službu u Grad Sinj, Upravni odjel za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje imovinom, Odsjek za razvoj, na radno mjesto:

1. viši stručni suradnik za  prostorno uređenje  (1 izvršitelj – m/ž), na neodređeno vrijeme, uz probni rad od tri mjeseca.
2. viši stručni suradnik za  europske integracije (1 izvršitelj – m/ž), na neodređeno vrijeme, uz probni rad od tri mjeseca.
Opširnije...
IZVOR: GRAD SINJ

Konstituirajuće sjednice vijeća MO

Nakon Suhača i Zelova, jučer je održana konstituirajuća sjednica MO Gljev, na kojoj je većinom glasova za predsjednika MO Gljev izabran Ivan Maleš, nositelj liste Hrvatske demokratske zajednice-HDZ.

Večeras u 20 sati u Gradskoj vijećnici Grada Sinja održat će se konstituirajuća sjednica Mjesnog odbora Jasensko, a zatim i konstituirajuća sjednica MO Čitluk.

U ponedjeljak, 04. srpnja održat će se konstituirajuće sjednice Mjesnih odbora Karakašica i Lučane. Dan poslije održat će se konstituirajuće sjednice Mjesnih odbora Bajagić i Obrovac Sinjski. U srijedu, 06. srpnja u 20 sati održat će se konstituirajuća sjednica MO Turjaci.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Koncert Zagrebačkih solista u Sinju

U okviru glazbenog programa manifestacije 'Dani Alke i Velike Gospe 2011.' u nedjelju, o3. srpnja 2011. godine, s početkom u 20 sati u Crkvi Gospe Sinjske svjetski poznati i priznati ansambl Zagrebački solisti održat će cjelovečernji koncert.

Sport

Tradicionalni 15. memorijalni malonogometni turnir 'Josip Jović', koji se igra u Aržanu u spomen na hrvatskog branitelja Josipa Jovića, prvu žrtvu Domovinskog rata, održat će se od 16. srpnja do 6. kolovoza. Organizator turnira je 'Športska udruga Josip Jović - Aržano', a igrat će se na školskom sportskom centru u Aržanu, koji nosi ime po branitelju Josipu Joviću. Prijave za sudjelovanje na malonogometnom turniru 'Josip Jović' primaju se do 15. srpnja na mobitel 095 900 8340 (Darko Knezović) ili 098 9815385 (Ivica Knezović). Turnir se igra po sistemu pet + jedan, 2 X 20 minuta.
Organizatori su i ove godine osigurali bogate nagrade za najbolje ekipe, kao i za najboljeg igrača, strijelca i golmana.

Od danas do nedjelje u Njemačkoj se održava međunarodno karate prvenstvo ove države, gdje će nastupiti i sinjski klub Tang Soo Do 'Sinj'. Sa ove tradicionalne godišnje priredbe, koja se opdržava u organizaciji Svjetske međunarodne karate organizacije (WTSDA), sinjski borci redovito su se vraćali sa brojnim visokim odličjima. U okviru natjecanja održat će se i polaganje pred međunarodnim sudačkim povjerenstvom za plave i crne pojaseve. Kao prvi borac iz sinjske Tang Soo Do škole za crni pojas će polagati Josip Knez. Pored trenera Ljube Kneza nastupit će i sedam članova kluba: Josip Knez, Zrinka Poljak, Marija Buljan, Nikola Kerekeš, Mislav Mastelić, Silvio Grčić i Lidija Varenina.
IZVOR: WWW.FERATA.H

Kronika 192

Jučer su policijski službenici Odjela kriminaliteta droga uz nalog pretražili stan u Splitu koji koristi 24-godišnjak. Pronađeno je 197,1g marihuane i vaga za precizno mjerenje. Slijedi podnošenje odgovarajuće kaznene prijave.

Također jučer, policijski službenici PP Sinj, oduzeli su od 30-godišnjaka 104,1g marihuane. Slijedi odgovarajuća kaznena prijava.
IZVOR: PU SD

Prohodnost cesta

Zbog prometne nesreće na autocesti A6 Rijeka-Zagreb na 56. km u smjeru Rijeke promet se odvija usporeno. Uskoro se očekuje normalizacija prometa.

Pojačan je promet na A1, i A6 Rijeka-Zagreb u smjeru mora te na A2 Zagreb-Macelj u smjeru unutrašnjosti.

Dionica državne ceste D1 Knin –Gračac, zatvorena je za sav promet zbog radova između Očestova i Pađena. Obilazak je preko Kistanja i Obrovca ili autocestom A1. ( do 15. srpnja)
IZVOR: HAK
...