Četvrtak, 1.07.2010.

Gradonačelnik Ivica Glavan primio je jutros predstavnike sindikata Autoprijevoza Antu Buljana i Veljka Nasića te povjerenika HUS-a za Dalmaciju Jozu Marića

Gradonačelnik Ivica Glavan primio je jutros predstavnike sindikata Autoprijevoza Antu Buljana i Veljka Nasića te povjerenika HUS-a za Dalmaciju Jozu Marića. Predstavnici sindikata izvijestili su gradonačelnika o aktivnostima koje su poduzimali kako bi se riješila sudbina Autoprijevoza, kazao je Jozo Marić. Predstavnici sindikata su kazali gradonačelniku kako je nedopustivo da se uzimaju linije Autoprijevoza i prebacuju na Makarsku čime će se ugasiti 12 radnih mjesta u Autoprijevozu. Upoznali su ga i s činjenicom da radnici koji odlaze u mirovionu nisu primili otpremnine. Zaključak sindikata je se vlasnici Autoprijevoza na brutalan način obračunavaju s radnicima, pogotovo sa sindikalnim čelnicima. Gradonačelnik Sinja Ivica Glavan kazao je kako će se sutra u 13,00 sati održati skupština Autoprijevoza. Gradonačelnik Glavan, koji je i predstavnik Grada u skupštini Autoprijhevoza, kazao je kako će na sutrašnjoj skupštini interesirati se o sudbini radnika koji još nisu pravno riješeni.  Gradonačelnik ističe da će na osnovu sutrašnjeg izlaganja vlasnika napraviti izvješće koje će uputiti ministru financija Ivanu Šukeru, a o istom će izvijestiti i predstavnike radnika Autoprijevoza.  Gradonačelnik Glavan tvrdi kako su poduzeti svi koraci da Grad zaštiti svoje strateške interese, odnosno svojih suvlasničkih 19 %.

Definiran program "DANI ALKE I VELIKE GOSPE 2010.“

Predsjednik odbora manifestacije „DANI ALKE I VELIKE GOSPE 2010.“ i predsjednik GV Sinja Milan Smoljo kazao je kako je na sinoć na održanom sastanku odbora za obilježavanje Dana Alke i Velike Gospe definiran program ove svečanosti. Smoljo je naglasio da je moguća minimalna dorada programa, a ovaj prijedlog programa mogao bi se naći pred vijećnicima na sjednici Gradskog vijeća Grada Sinja koja bi se trebala održati oko 9.srpnja.

Počelo postavljanje palki na alkarskom trkalištu

Danas, 1. srpnja, je počelo postavljanje palki na alkarskom trkalištu za 295. alkarska nadmetanja. Svi radovi kao i postavljanje pržine trebali bi biti gotovi do 12. ovog mjeseca, a alkari bi s provama na trkalištu bi trebali početi 15 srpnja.

Obavijest iz HEP-a

Zbog radova na elktroenergetskim postrojenjima sutra, 2. srpnja, u vremenu od 09 do 14 sati bez napajanja električnom energijom bit će potrošači  u Tijarici Gornjoj, Donjoj Tijarici, Voštanima i Kamenskom te u vedrinskom naselju Šipići od 08,30 do 13,00. U slučaju lošeg vremena radovi se odgađaju.

Sport

Klub navijača sinjski Maligani organiziraju u “Dane Alke i Velike Gospe” turnir na male branke koji počinje u ponedjeljak 5.srpnja. Izvlačenje parova kao i posljednje prijave su u subotu 3. srpnja u 20 sati u prostorijama Maligana na starom košarkaškom igralištu.

Ovog vikenda počinju turniri u boćanju i balotama. Sutra, 2. srpnja, navečer na izvoru Rude tradicionalni boćarski turnir Stari mlin, a u subotu od 15 sati u Gljevu turnir u balotama-šalda.

U Dugopolju je danas povijesni sportski dan. Prva međunarodna nogometna utakmica u kojoj od 18,30 igraju u pretkolu Europske lige Šibenik i Slijeme s Malte

Obavijest

Učenici koji su prošli na prvom upisnom krugu danas, 1. srpnja, do 16,00 sati, morati potvrditi upis u 1. razred srednje škole. Oni koji se ne uspiju upisati, u ponedjeljak će se prijaviti za upis u drugom upisnom krugu. Škole će u petak, 2. srpnja, na oglasnim pločama objaviti popis nepopunjenih upisnih mjesta i podataka o rezultatima upisa i nastavku upisa. 

U Gimnaziji Dinka Šimunovića popunjena su sva mjesta, a na upis čeka još 4-ero odlikaša koji su ispod upisne crte.
U Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji odjel jezičnog odjeljenja je popunjen. U odjelu klasične gimnazije slobodno je pet mjesta.
U Srednjoj strukovnoj školi Bana Josipa Jelačića popunjena su sva upisna mjesta. U četverogodišnjim zanimanjima neupisano je ostalo 20-ak učenika, isto toliko je neupisanih u trogodišnjim zanimanjima.
Četverogodišnja i većina trogodišnjih usmjerenja Tehničke industrijske škole Ruđera Boškovića su popunjena. U drugom upisnom krugu slobodnih mjesta ima u trogodišnjim usmjerenjima za zanimanja bravar i tokar – po pet, te u stolarima – 20 slobodnih mjesta

Obavijest

“Vodovod i čistoća” Sinj provodi akciju iskapčanja iz vodoopskrbne mreže domaćinstava i pravnih osoba koje ni po višekratno dostavljenim opomenama nisu podmirili obveze za komunalne usluge.

Kino danas

U sinjskom kinu i večeras će biti prikazan film "Sudar Titana". Početak je u 20,30 sati.

Stanje na cestama

Zbog radova, za sav promet bit će zatvorena brza cesta Solin-Klis u sljedećim terminima: od 18:00-18:30 i od 21:00-21:30. Obilazno se vozi starom kliškom cestom.
IZVOR: HAK