Srijeda, 1.07.2009.

Potvrđeno: Sanader odlazi!Na polovici drugog mandata Sanader je potvrdio da zbog osobnih razloga odlazi s funkcije premijera i svih funkcija u HDZ-u, te da se neće kandidirati na predsjedničkim izborima.

Ivo Sanader, premijer i predsjednik HDZ-a, na izvanrednoj konferenciji objavio je da se povlači iz aktivne politike.

Sanader je potvrdio da je o svojoj odluci obavijestio predsjednika Mesića, a o svemu se konzultirao s vodstvom stranke i koalicijskim partnerima. Kazao da su svi oni prihvatili da nova premijerka bude Jadranka Kosor. Prema njegovim riječima, za to je već prikupljeno preko 80 glasova.

Potpredsjednici će biti ministar Darko Milinović te HSS-ovac Božidar Pankretić.

"Politiku shvaćam kao služenje hrvatskim građanima. Imao sam čast donositi odluke u stvaranju hrvatske države. Politika nije služenje sebi, već narodu" rekao je Sanader. OPšIRNIJE
IZVOR: www.net.hr

KRONIKA 92

Jutros oko 4 sata i 10 minuta sinjski vatrogasci dobili su dojavu o požaru na sinjskom Hipodromu. Po izlasku na teren vatrogasci su ubrzo ugasili požar, a izgorjelo je 40-tak alkarskih palki. Uzrok požara još nije poznat, a očevid obavljaju djelatnici Policijske postaje Sinj.

OBAVIJEST

Grad Sinj investitor je izgradnje razdjelnog kanalizacijskog sustava u zapadnom dijelu grada, koji obuhvaća izgradnju fekalne i oborinske kanalizacije, i to u ulicama: 126. brigade, Put Ruduše, Put Pazara, Put Gorućice, Put župića, Put Radošića, Serdara Tomaševića i šimuna Milinovića. Kako nam je kazala pročelnica Odjela za gospodarstvo Ankica Panza radovi će se odvijati u 2 pravca, a za vrijeme izvođenja radova na snazi će biti posebna regulacija prometa.

OBAVIJEST

Iz "Likomed veterine" obavještavaju da će sutra, 2. srpnja, i u petak, 3. srpnja, na području grada Sinja obavljati larvicidnu dezinsekciju, polaganjem Diflox compressa na bazi diflubenzurona u stajaće vode i retencije voda, te prskanjem uz tekuće vode, otopinom na bazi diflubenzurona. Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 701-400.

TURNIR U BALOTAMA

Na Gljevu će se od subote, 4. srpnja, održavati tradicionalni turnir na balote u šaldu. Prijave se primaju do 16 sati na dan početka turnira, koji se održava kod crkve. Sustav igre je 3 plus 1. Za prvoplasirane ekipe predviđene su vrijedne novčane nagrade. Sve informacije mogu se dobiti na broj mobitelja 098 810 515.