Utorak, 1.07.2008.

PRIPREME ZA 293. SINJSKU ALKUIzaslanstvo VAD-a, na čelu s predsjednikom Stipom Jukićem i gradonačelnika Sinja Ivana Nasića danas prijepodne primio je župan Ante Sanader sa suradnicima. župan je upoznat s tijekom priprema za ovogodišnju 293. sinjsku Alku.
Izaslanstvo VAD-a 11. srpnja primit će predsjednik države Stjepan Mesić i Sabora Luka Bebić.
Dodajmo da danas počinju svakodnevne pripreme Alkara u sinjskoj okolici, a na Alkarskom trkalištu očekuju se 10. srpnja.

USKORO OTVARANJE GRADSKOG BAZENASinjani će se ovo ljeto ipak kupati u Gradskom bazenu. Zahvaljujući suradnji između Grada Sinja i koncesionara Milivoja Bebuića Gradski bazen Sinj puni se vodom. Do kraja tjedna bi trebao biti spreman za otvaranje. Rezultat je to suradnje koncesionara i grada Sinja.

VATROGASCI U CETINSKOM KRAJU SPREMNI ZA POžARNU SEZONU

Vrijeme je velikih vrućina koje donose povećanu opasnost od požara. Zapovjednik DVD-a Sinj Stipe Ančić kazao je da su sinjski vatrogasci spremni za požarnu sezonu. Svu opremu koju su zatražili za potrebe ove sezone su i dobili.

Opremljenost DVD-a Dicmo zadovoljavajuća je, saznali smo od zapovjednika Ivana Glavine. Društvo ima dva stalno zaposlena člana i 10 sezonskih, a pod ugovorom su s DVD-om Sinj. Općina Dicmo je iz proračuna za ovu požarnu sezonu izdvojila oko 35 tisuća Eura za kupnju polovnog navalnog vozila UNIMAG s kompletnom opremom.
U triljskom vatrogasnom društvu stanje nije idealno ali nije ni alarmantno, kazao nam je predsjednik Miljenko Manjaka. Problem su stari vatrogasni automobili, koji se često kvare.

"LETEćA ALKA"

U organizaciji Paragliding kluba "Pegaz" u subotu će se na stazi Greda u Biteliću održati 4. Leteća Alka i Liga u preciznom slijetanju, koje se bodujue za prvenstvo Hrvatske, te promocija brdskog biciklizma. Početak natjecanja je u 9,00 sati. U slučaju loših vremenskih prilika natjecanje će se održati u nedjelju.