Petak, 1.06.2018.

Sinj: Galopska priredba ‘Kup Grada Sinja’

 

Sve je manje galopskih priredbi u Hrvatskoj, a nekada ih je znalo biti i po desetak godišnje. Kako bi koliko-toliko sačuvali ovu tradiciju, Konjičko galopski Klub Alkar 1986 Sinj sutra, 2. lipnja na sinjskom hipodromu organizira tri galopske utrke.

Predsjednik Kluba i Organizacijskog odbora ove priredbe Mirko Penić kazao je kako je u dogovoru s nacionalnim galopskim savezom dogovoreno da u Sinju budu dvije priredbe – jedna u lipnju i druga u rujnu koja se organizira u čast pokojnog sinjskog gradonačelnika Ivice Glavana.

‘Sutra su na rasporedu tri trke. Prva počinje u 17 sati, to je trka alaše na 900 metara, to su konji ergele i zove se Alkarski kup. Nakon toga, također trka alaše na istoj dionici, trka punokrvnih konja svih pasmina i uzgojnih tipova od 3 godine i stariji. Glavna trka, odnosno Kup Grada Sinja, na rasporedu je u 19 sati, a trči se na 1.100 metara’, kazao je Penić, ističući kako se očekuje 20-ak domaćih grla i dobar odaziv gledatelja.

Suorganizatori priredbe su Turistička zajednica grada Sinja, Kamičak d.o.o, medijski pokrovitelji su Hit radio i portal Ferata, a glavni pokrovitelj je Grad Sinj.
IZVOR: WWW.FERATA.HR