Srijeda, 1.06.2016.

SARS objavio konačni line up festivalaS.A.R.S. festival koji se održava u Sinju 22. i 23. srpnja već 14. godinu objavio je konačni line up festivala.
Bez ozbira na povećane troškove udruge S.K.U.P. (Sinjski kulturni urbani pokret) koja volonterski radi ovaj festival od samih početaka, članovi udruge odlučili su se na minimalno povećanje cijene karte nego što je to bilo ranijih godina jer im je izrazito bitno da u svoj grad uživo dovedu bendove koje mladi u Sinju i okolici nemaju prilike slušati tijekom godine.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Stjepan Marković: Cetinska krajina u NDH

Cetinska krajina u NDH, autora prof. Stjepana Markovića, opsežno je znanstveno djelo o događajima Drugoga svjetskog rata u Cetinskoj krajini. Djelo je nastalo na temelju brojnih i uglavnom neobjavljenih dokumenata koji se nalaze u Državnom arhivu u Splitu, Muzeju Cetinske krajine u Sinju i Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu. Autor ne isključuje mogućnost pronalaska novih dokumenata koji bi dodatno rasvijetlili razdoblje NDH u Cetinskoj krajini. Uz arhivsku građu autor je koristio više tomova različitih zbornika dokumenata kao i više desetaka objavljenih znanstvenih djela koja obrađuju tematiku razdoblja NDH. Uz navedeno, u djelu su korišteni iskazi oko stotinu svjedoka, sudionika ili žrtava rata koji se u tekstu isprepliću s arhivskom građom stvarajući cjelovito i konzistentno djelo.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Košute: Promocija knjige ‘Nije sve tako crno’

U organizaciji Kulturnog društva Trilj i Župe Košute, u Pastoralnom centru Ivana Pavla II. u Košutama danas, 1. lipnja upriličit će se predstavljanje knjige dr. sc. don Josipa Dukića ‘Nije sve tako crno’.
Uz autora, knjigu će predstaviti prof. dr. sc. Ivo Babić, a voditelj programa bit će don Franko Prnjak. U glazbenom dijelu nastupit će Jakov Koščina i Ivan Cinotti.
Početak predstavljanja je u 19 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR