Ponedjeljak, 1.06.2015.

Obilježena 24. godišnjica od osnutka ‘Cro angelsa’Prigodnim programom danas je obilježena 24. godišnjica od formiranja 2. bojne 4. brigade ZNG-a – Hrvatskih anđela.
Program je počeo u 9 sati polaganjem vijenaca ispred spomenika poginulim braniteljima kod sinjske Gradske uprave, a potom je nastavljen u Otoku. U 10 sati u crkvi svetog Luke služena je sveta misa za poginule i umrle pripadnike postrojbe, a svečanu euharistiju predvodio je uz ostale svećenike kapelan župe Sv. Luke u Otoku fra Danijel Stipanović.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Počelo snimanje promotivnog spota povodom 300 godina AlkeOvih se dana u Sinju snima promotivni spot povodom 300 godina Sinjske alke. Snimanje je započelo na sinjskom aerodromu, a sudjelovali su alkari i Ana Rucner.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Dica su za trista smistaProšlog petka u Dječjem vrtiću ‘Maslačak’ prikazan je scenski igrokaz ‘Sinjska priča iz davnine’ i alkarsko natjecanje za dvije skupine djece – sudionike projekta ‘Dica su za trista smista’.
Po alkarskom statutu vrtića ‘Maslačak’, nakon tradicionalnog dijela trke u kojem su slavodobitnici Bartol Đipalo i Ivan Romac ponijeli plamenac, u trci za djevojčice pobjedu su odnijele Ana Čović i Iva Križanac. Roditelji i ostali gosti sudjelovali su u alkarskoj svečanosti kroz uloge vojvode, Časnog suda, namještača alke, alaj-čauša itd.
Svi sudionici su za uspomenu dobili alkarski medaljon i razne poklone izrađene u vrtićkim radionicama.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prikupljanje potpisa ‘Za referendum! Nećete bez naroda!’

U organizaciji 15 sindikata i 7 udruga civilnog društva u tijeku je prikupljanje potpisa ‘ZA REFERENDUM! NEĆETE BEZ NARODA!’
Ovom akcijom traže se izmjene Prijedloga Zakona o referendumu kojeg je Vlada RH uputila u saborsku proceduru na način da se sakupljanje potpisa omogući na svim javnim mjestima, a ne samo u Uredima državne uprave kako to hoće Vlada i da se broj potrebnih potpisa smanji sa sadašnjih 405 tisuća na 200 tisuća.
Prikupljanje potpisa počelo je u subotu, 30. svibnja i trajat će se 13. lipnja, a na području Cetinskog kraja potpisi se prikupljaju na sinjskoj Pijaci od 9 do 13 sati te u osnovnim školama u Trilju, Košutama, Bisku, Grabu i Otoku u radno vrijeme škola.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Dijelovi vjetrogeneratora sutra se dostavljaju u Hrvace

Sutra se iz Luke Gaženica, a preko Dugopolja i Sinja, u Hrvace dopremaju dijelovi vjetrogeneratora.
Polazak iz Luke Gaženica pod policijskom pratnjom planiran je u 5 sati, a dolazak na NP Dugopolje očekuje se oko 8 sati. Dolazak do Sinja očekuje se oko 10 sati, a prolazak kroz Sinj i odlazak do odredišta u razdoblju od 10 do 12 sati kad se kroz grad očekuje i otežano prometovanje.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kickboxing: KBK Knez dao državnog prvaka Željka Labrovića

U nedjelju, 31. svibnja u Splitu je održano prvenstvo Hrvatske u full contactu i kick lightu na kojem je sjajan nastup odradilo pet predstavnika KBK Knez, od čega posebno valja izdvojiti naslov državnog prvaka Željka Labrovića.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR