Subota, 1.06.2013.

Obilježena 22. obljetnica Cro angelsaU Sinju je danas, u organizaciji Udruge Cro Angels, polaganjem vijenaca i misom zadušnicom obilježena 22. godišnjica osnivanja 2. bojne 4. brigade ZNG.
Bojna je formirana na današnji dan 1991. godine u Trilju postrojavanjem 105 dragovoljaca iz Cetinskog kraja, Dalmacije i Hercegovine. Slavna bojna u ratu je dobila naziv Cro Angels. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sutra otvaranje Dana Košuta

U nedjelju, 2. lipnja 2013. godine u 19,30 sati počinje manifestacija Dani Košuta i proslave Srca Isusova 2013.godine.
Manifestacija započinje svečanim mimohodom ulicom Sv. Stipana, od kafića „F1“ Galić do ispred župne crkve. U mimohodu sudjeluju mažoretkinje, glazba, narodne nošnje sa zastavama, klape i svi koji to žele. Ispred crkve će biti upriličen kratki prigodni program limene glazbe i triljskih mažoretkinja, nakon čega će uslijediti otvaranje Dana Košuta prigodnim govorom.
U slučaju kiše i lošeg vremena mimohod i program ispred crkve će biti izostavljen, a program će se održati u Župnoj crkvi.
Na koncertu klapa u župnoj crkvi će nastupiti: Klapa Sinj, Sv. Mihovil Proložac, Luna iz Zadra, Sv. Luka Otok i ženska klapa 'Košute'.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kraj sezone: Junak u Sesvetama

Junak će u posljednjem kolu ovogodišnjeg izdanja Druge HNL gostovati u Sesvetama, gdje će snage odmjeriti s Radnikom koji je tek mjesto bolje plasiran na ljestvici...

Nakon pobjede nad Hrvacama i ulaska u finale Županijskog kupa, Junak će u Sesvetama tražiti nove bodove kojima bi preskočio domaći Radnik, a u povoljnom raspletu događaja i Mosor.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Seminar HRSK u Sinju

Hrvatski sabor kulture, u suradnji sa Zajednicom amaterskih kazališta Splitsko-dalmatinske županije, organizira seminar namijenjen voditeljima, redateljima i glumcima amaterskih kazališta i udruga pod nazivom 'Od ideje do predstave'. Opširnije...
IZVOR: www.hrsk.hr / WWW.FERATA.HR

Ispitivanje sustava za uzbunjivanje

Sukladno članku 14. Pravilnika o postupku uzbunjivanja stanovništva («Narodne novine», broj 47/2006.) i članku 2. Pravilnika o izmenama i dopunama pravilnika o postupku izbunjivanja stanovništva („Narodne novine“ broj 110/11), svake prve subote u mjesecu u 12 sati nadležni centri 112 i pravne osobe imaoci sustava za uzbunjivanje će isprobavati sustave za uzbunjivanje korištenjem znaka za uzbunjivanje «PRESTANAK OPASNOSTI», tj. jednoličnim tonom u trajanju od 60 sekunda.Županijski centar 112 Split i svi drugi imaoci sustava za uzbunjivanje na području Županije će 01. lipnja 2013.g. i nadalje svake prve subote u mjesecu izvršiti ispitivanje sirenskih sustava s početkom u 12 sati.
Ovim putem obavješćujemo stanovnike naše Županije da, kada u prvu subotu u mjesecu čuju zvuk sirene jednoličnog tona u trajanju od 60 sekundi, ostanu mirni, jer se radi o ispitivanju elemenata sustava za uzbunjivanje koje je nužno zbog učinkovitog održavanja sustava.
Svim stanovnicima Splitsko-dalmatinske županije zahvaljujemo na strpljenju i razumijevanju.
IZVOR: WWW.FERATA.HR