Utorak, 1.06.2010.

Danas počinje protupožarna sezona

Današnjim danom službeno počinje protupožarna sezona za koju su sva četiri dobrovoljna vatrogasna društva s područja Cetinskog kraja spremna. Od početka protupožarne sezone organizirat će se pojačana dežurstva u vatrogasnim postajama, uvest će se autoophodnje u suradnji sa Šumarijom i jedinicama lokalne samouprave.

19. obljetnica osnutka 2. bojne 4. brigade ZNGBraniteljska udruga „Hrvatski anđeli“ Sinj danas, 1.  lipnja, obilježava  19. obljetnicu osnutka 2. bojne 4. brigade ZNG. Članovi Udruge su ispred spomenika braniteljima zapalili 37 svijeća za poginule branitelje te su položili vijence.

Obavijest

Djelatnici Županijskih cesta vrše krpanje rupa na dionici državne ceste 1 od Sinja do Brnaza. Vozi se uz posebnu regulaciju prometa i ograničenje brzine od 30 km na sat.

Zbog radova na dogradnji zapadnog kolnika državne ceste D-1 brza cesta Solin-Klis bit će zatvorena za sav promet večeras od 18,00 do 18,30. Obilazni pravac je stara kliška cesta.

Sport

Sinjski gradonačelnik Ivica Glavan danas, 1. lipnja, je primio košarkaše Alkara koji su izborili ponovni ulazak u A1 ligu košarkaškog natjecanja. 
                                                             
Novi trener nogometnog kluba Hrvace je Robertino Ugrin koji je donedavno trenirao Glavice. Dosadašnji trener Mirko Labrović najavio je odmor poslije nekoliko sezona.

Sport

Naš legendarni maratonac Drago Paripović član AK Žumberak je nakon polumaratona „Bromara 2010“, 18. Turopoljske utrke, 6.Osječkog Hervis polumaratona, 13. Sinjskog New Balance polumaratona 9. Riječkog polumaratona, 10. Splitskog polumaratona „Sveti Duje“ i 12. polumaratona Jaska zadržao vodeću poziciju u ukupnom poretku New Balance cestovnog kupa 2010., kojemu je medijski pokrovitelj Sportske novosti. Kod seniorski je također i dalje vodeća Danijela Černić članica MK Hrvatski sokol iz Osijeka. U ukupnom poretku su vodeći seniori ali i seniorke Atletskog kluba Veteran iz Zagreba. Kod juniora je vodeći Filip Knežević iz AK Marsonia, dok  je kod juniorki na vodeću poziciju izbila  Ivona Crnoja iz AK Vrbovec. Ekipno vodeću poziciju kod juniora drži AK KA-Tim iz Karlovca, a kod juniorki  primat drže članice MK Velika Gorica. U prvoj Hrvatskoj cestovnoj ligi  vodeći je AK Veteran , dok su kod juniora  primat preuzeli članovi AK Marsonia.Naredna cestovna utrka je već u ovu nedjelju  kada se trči polumaraton Mihanović.

Nakon planinskih utrka Kamešnica,Sljeme i Biokovo  Ivica škopac iz AK Borik iz Bjelovara je vodeći kod seniora u ukupnom poretku New Balance planinskog kupa 2010. , kojemu je medijski promotor Sportske novosti.Kod seniorki na vodećoj se poziciji utvrdila Mirjana Kolar iz AK Ka-tim iz Karlovca. Ekipno je vodeći kod seniora AK Solin koji je povećao prednost nad AK Sljeme, dok kod seniorki primat drže članice AK Sljeme. Kod juniora je na vodećoj poziciji Zvonimir Abrlić iz AK Ka-tim, a kod juniorki Martina Barišić iz  MK Velika Gorica. Ekipno su vodeći juniori AK Ka-tim i juniorke MK Velika Gorica. U prvoj hrvatskoj planinskoj ligi je kod seniora vodeći AK Solin, a kod juniora MK Velika Gorica.Naredno okupljanje planinskih trkača je 27.lipnja na kupu „Vilinska špica“.
Piše: Petar Norac Kevo Sportske novosti

Stanje na cestama

Duž Jadranske (D8) i Ličke (D1) magistrale i na cestama u gorju mogući su odroni.
U povodu blagdana Tijelova, zabrana za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona bit će u srijedu (2. lipnja) od 15 do 23 i u četvrtak (3. lipnja) od 14 do 23 sata. Zabrana vrijedi na svim važnijim državnim cestama (poput: Jadranske magistrale (D8), D21, Kaštel-Buje-Kanfanar, D23, Žuta Lokva-Senj, D39, Šestanovac-Dupci...). Na autocestama nema zabrane.
Zbog radova na dionici D 39 Svib-Cista Provo vozi se naizmjence.
Pozivamo vozače da, u sklopu preventivno-sigurnosne akcije „Dani tehničke ispravnosti vozila 2010“, od 7. do 12. lipnja, besplatno provjere svoja vozila (opće stanje, kontrola kočnica i isparavanje tekućine za kočnice, donji postroj, ispušne plinove i svjetlosnu signalizaciju) u bilo kojoj stanici za tehnički pregled vozila u Republici Hrvatskoj.
Sve dodatne informacije nađite na našoj web-stranici: www.hak.hr ili doznajte u najbližoj stanici za tehnički pregled vozila.
Podsjetimo: tehnički ispravna vozila ključni su čimbenik sigurnosti cestovnog prometa.
IZVOR: HAK