Petak, 1.06.2007.

OBUSTAVA RADA U TVORNICI KONCA "DALMATINKA NOVA"

U Dalmatinci Novoj danas ponovno obustava rada. Radnici od poslodavca traže isplatu plaća za ožujak i travanj, a njih 40-tak i plaće za mjesec veljaču. Kako neslužbeno doznajemo uvjeti rada u Dalmatinci još su se više pogoršali nakon što im je obustavljena opskrba vodom.

16 GODIšNJICA 2. BOJNE 4. BRIGADE HV

Druga bojna 4. Gardijske brigade - Cro-angels danas obilježava 16. godišnjicu postojanja. U 9,00 sati u vojarni Dračevac u Splitu održana je sveta misa za poginule pripadnike 4. Gardijske brigade.
U 11 sati kod spomen obilježja poginulim braniteljima Sinja i Cetinske krajine ispred zgrade Gradske uprave položit će se vijenci i zapaliti svijeće u znak sjećanja na sve poginule branitelje.
U Crkvi čudotvorne Gospe Sinjske u 11,30 sati za sve pripadnike druge bojne služena je se sveta misa, a u 12,15 sati u prostorijama sinjske HVIDR-e bit će otvaranje izložbe fotografija i ostale arhivske građe o 2. bojnoj 4. Gardijske brigade.

IVICI TODORIćU POVELJA VITEšKOG ALKARSKOG DRUšTVA SINJ

Ivici Todoriću, predsjedniku Agrokor koncerna, svečano je prije dva dana uručena Povelja Viteškog alkarskog društva Sinj za ukupan dugogodišnji doprinos Agrokora Društvu. Povelja je donesena odlukom Upravnog odbora Viteškog alkarskog društva 22. svibnja 2007. prema Statutu i Pravilniku o ukazima priznanja zaslužnim članovima, ustanovama i organizacijama koje su pridonijele kvalitetnom radu Viteškog alkarskog društva i očuvanju Viteške igre Sinjske alke koja se održava od 1715. godine. Povelju je uručio Stipe Jukić, predsjednik Viteškog alkarskog društva Inače, ovo je prva Povelja ikada uručena od strane Alkarskog društva, rekao je prilikom dodjele g. Stipe Jukić, predsjednik Alkarskog društva te naglasio da je Povelja dodijeljena kao zahvala za neizmjeran doprinos Agrokora Alkarskom društvu u proteklim godinama. Agrokor će na ovogodišnjoj 292. Sinjskoj alci, koja će se održati 5. kolovoza 2007. godine, šestu godinu zaredom biti generalnim sponzorom Sinjske alke.

OBAVIJEST

Udruga ''Srma'' organizira izložbu radova polaznika radionice slikanja za odrasle. Izložba se otvara u petak, 1. lipnja u 19 sati u palači Tripalo, ispod crkve. 50-tak radova u akvarelu, olovci, pastelu i kombiniranim tehnikama mogu se pogledati od subote do utorka, 5. lipnja ujutro od 9,30 do 12,30, a poslijepodne od 17,30 do 20,30. Ulaz je slobodan.

Udruga ''Srma'' podsjeća sugrađane da se prikupljanje odjeće i obuće za Zavod Vrlika obavlja još danas i sutra u vremenu od 10-13 sati. Mole se građani da planiranu odjeću i obuću donesu u navedenim terminima, jer se iste po isteku perioda prikupljanja neće zaprimati.

OBAVIJEST

U stanici za tehnički pregled vozila Sinj u tijeku je akcija besplatne kontrole tehničke ispravnosti vozila koju provodi Centar za vozila Hrvatske. Akcija se provodi do sutra od 07,00 do 20,00 sati.

OBAVIJEST

Danas Likomed nastavlja javno površinsku deratizaciju , mole se građani da ne diraju i ne premještaju mamke. Dodatne informacije mogu se zatražiti na broju telefona 701-400.

KRONIKA 92

PP SINJ, 30/31.05.2007.g., na nogometnom igralištu u Otoku Dalmatinskom, presječena je mreža na nogometnom golu u dužini od 7 m. šteta 600 Kn.
IZVOR: PU SD