Petak, 1.05.2020.

U svim crkvama Župe Gospe Sinjske u nedjelju će biti služene svete mise


Sukladno Odluci Vlade RH kojom su od sutra, 2. veljače dopuštena vjerska okupljanja, u Župi Gospe Sinjske već su obavljene sve pripreme kako bi se svete mise i ostali vjerski obredi obavljali sukladno preporukama HZJZ za sprječavanje zaraze COVID-19.
U Crkvi u Sinju svete mise sutra će biti služene u 7 i 8 sati, u 8,30 sati je krunica i sveta misa za štovatelje Gospe Sinjske.
Župnik fra Perica Maslać kazao nam je kako će se u nedjelju, 3. svibnja svete mise održavati u crkvi u Sinju te u svim filijalnim crkvama.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U novom ‘Sinjanju’ nagrada brašno iz Livajine mlinice


Sutra, 02. svibnja u 13 sati i 15 minuta u programu Hit radija na rasporedu je novo izdanje emisije ‘Sinjanje’.
U prošlom Sinjanju Marija Librenjak pogodila je prvu zagonetnu rič ‘zaorak’, Marinka Romac znala je rič ‘bisage’, a Andrijana Ivković otkrila je rič ‘naćve’.
Najviše sreće na kraju emisije imala je Marija Librenjak koja je osvojila vrijednu nagradu – domaće bijelo i crno brašno te brašno za puru iz Samardžića mlinice iz Graba.
I u novoj emisiji nagrada je domaće bijelo i crno brašno te brašno za puru, ali ovoga puta iz poznate Livajine mlinice u Hrvacama na Vojskavi.
Sve je manje onih koji na stari način melju brašno za životne potrebe ljudi ovog kraja i njihovo blago. Jedna od mlinica koja podsjeća na težačke dane je upravo ova mlinica u kojoj od jutra do mraka melje brašno Ljubo Radman Livaja.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR