Petak, 1.05.2009.

MEđUNARODNI PRAZNIK RADA

Međunarodni je praznik rada koji se obilježava u spomen na povijesne radničke demonstracije, održane u Chicagu 1. svibnja 1886. godine, kojima su radnici tražili osmosatno radno vrijeme. Tada je u sukobima s policijom poginulo više od 200 radnika, a osmero ih je u montiranim procesima osuđeno na smrt. Kao međunarodni praznik rada 1. svibanj se obilježava od 1889. godine, a u Hrvatskoj je prvi put obilježen 1890. godine u Maksimiru.

"IZBORI 2009."Sutra, 2. svibnja, istječe zakonski rok do kojeg građani mogu podnositi zahtjeve za upis, dopunu ili ispravak u popisu birača.
Kako bi građani mogli ostvariti svoja prava, službe nadležne za popise birača u uredima državne uprave radit će od 08.00 do 16.00 sati.

UPIS U DJEčJE VRTIćE

Prijave za upis djece u dječji vrtić "Bili cvitak" primaju se do 5.svibnja radnim danom u vremenu od 09,00 do 12 sati te četvrtkom od 12 do 17 sati u vrtiću Maslačak na štaliji. Rezultati upisa bit će objavljeni 9. lipnja 2009 god. na oglasnim pločama vrtića.

Dječji vrtić Trilj obavještava kako će se prijave za upis u triljski dječji vrtić zaprimati od 04. do 22. svibnja 2009. god. svakim radnim danom od 09 do 15 sati u prostorijama dječjeg vrtića Trilj u ulici Ante Starćevića. Objave rezultata bit će 29.svibnja na oglasnoj ploči vrtića. Za sve ostale informacije zainteresirani se mogu obratiti na telefon 832-333.

Iz dječjeg vrtića "žabica" obavijestili su kako se i u njihovom vrtiću od 4. do 20 svibnja vrše upisi od 7 do 15 sati. Upisuju se djeca s navršene tri godine života pa do polaska u osnovnu školu. Na upis roditelji su dužni donijeti fotokopiju rodnog lista i domovnice djeteta te potvrde o uposlenju roditelja.
KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras u 19,00 sati prikazuje film za djecu "Priče za laku noć" sa Adamom Sendlerom u glavnoj ulozi.

SPORT

Danas se, u organizaciji AK Otok održava atletska priredba Ekipno prvenstvo Hrvatske u planinskom trčanju. Utrka je startala prije pola sata sa trga dr.Franje Tuđmana, a cilj je u Gornjim Koritima.

Iz ovog športskog vikenda izdvajamo susret druge Hrvatske nogometne lige Imotski-Junak, i susret 3. HNL Hrvace-Jadran luka Ploče.