Četvrtak, 1.05.2008.

MEđUNARODNI PRAZNIK RADA



Međunarodni praznik je rada koji se obilježava u spomen na povijesne radničke demonstracije u čikagu 1886. godine. U 8 sati limena Gradska glazba svirala je budnicu ulicama grada, dok će na gradskom Hipodromu već tradicionalno praznik rada uz druženje s građanima obilježit sinjski SDP, koji je i ove godine pripremio oko 500-tinjak besplatnih porcija graha. Druženje je počelo u 10 i 30 sati.

SVETKOVINA UZAšAšćA

Danas na blagdan Uzašašća Gospodinova na Sinjskoj tvrđavi, u 9,00 sati, služit će se sveta misa poslije koje će biti obred blagoslova polja i sveukupnog ljudskog rada. U slučaju kiše misa će biti u Svetištu.

OBAVIJEST

Dječji vrtić Trilj oglasio je upis djece u vrtić za 2008./2009. godinu. Prijave će se primati od ponedjeljka do 23. svibnja, radnim danom od 09,00 do 13,00 sati.
Pri upisu je potrebno imati kopiju rodnog lista djeteta, potvrdu o statusu roditelja, liječničko uvjerenje, a u vrtiću će se popunjavati i prijava za upis. Za djecu koja pohađaju vrtić potrebno je obnoviti upis kod odgajatelja. Rezultati upisa bit će objavljeni na oglasnoj ploči vrtića od 30. svibnja.
Podsjetimo da upisi djece u Dječji vrtić "Bili cvitak" traju do 12. svibnja, te da se mogu obaviti radnim danom od 9 do 12 te četvrtkom od 12 do 17 sati, u dječjem vrtiću Maslačak na štaliji.

"DRžAVNO PRVENSTVO U MAžORET PLESU"

Sinj je od danas domaćin trodnevnog 12. Državnog prvenstva u mažoret plesu, koje će se održavati u sinjskog športskoj dvorani do 3. svibnja. Organizator natjecanja je Kulturno - umjetnička udruga Sinjske mažoretkinje, a pokrovitelji Grad Sinj i Splitsko - dalmatinska županija. Na natjecanju će sudjelovati 27 timova iz 27 gradova. Ukupno 850 natjecateljica nastupit će u tri različite dobne skupine, mlađi juniori, juniori i seniori, koje će se natjecati u pet različitih kategorija: Paradna grupa, Exibition grupa i Grupa s rekvizirima, te solo s rekvizitima i duo s rekvizitima.
Sva tri dana natjecanja će se održavati od 9,00 do 19,00 sati, a svečano otvaranje, na kojem će nastupiti svjetski i europski prvak u twirlingu Tihomir Bendelja s partnericom Robertom Kovačić i KUD Brnaze, bit će sutra, 2.svibnja, u 19,00 sati. Natjecanje će suditi 6 sutkinja iz Hrvatske i inozemstva

KINO DANAS

Večeras se u sinjskom kinu u 20 sati i 15 minuta prikazuje četverostruki oskarovac, američki film "Nema zemlje za starce". Priča počinje kada Moss prilikom lova naiđe na poprište mafijaškog obračuna - kamionet okružen mrtvim tijelima, u kojem se nalazi velika količina heroina i dva milijuna dolara. Odluči uzeti novac te tim činom pokrene lavinu nasilja koja ne bira žrtve i sredstva, koju čak ni šerif Bell, kojeg glumi Tommy Lee Jones neće moći spriječiti.
'Nema zemlje za starce' napeti je triler koji će, zahvaljujući vješto ispričanoj priči, izvrsnoj režiji i impresivnoj glumi, posebno oduševiti odane fanove braće Coen.

SPORT

Danas se u Otoku igra susret 4. Hrvatske nogometne lige između OSK-a i Slavena iz Gruda. Početak susreta je u 16,30 sati. Glavice su u ovom kolu slobodne.

Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u planinskom trčanju za juniore i seniore "Kamešnica 2008", održat će se također danas u Otoku. Organizator je Atletski klub Otok, a pokrovitelji Općina Otok i Splitsko - dalmatinska županija.
Start je u 10,30 na Trgu dr. Franje Tuđmana. Cilj staze za seniore, duge 12,3 km je u Gornjim Koritima. Juniori će istrčati stazu dugu 7,5 km, s ciljem u Donjim Koritima.

U Hrvacama se od danas do nedjelje u organizaciji Hrvatskog zrakoplovnog saveza i paraglajding kluba Pegaz iz Hrvaca održava međunarodno natjecanje u preletima iznad Cetinskog kraja. Ova manifestacija je u kalendaru međunarodne zrakoplovne organizacije FAIE čije je sjedište u švicarskoj. Na natjecanju se očekuje više od 70 letača iz evrope i Hrvatske.