Srijeda, 1.04.2020.

Heroine s prve crte


Osim medicinskih djelatnika, koronavirusu najizloženiji su zaposlenici u trgovinama. Pojavom koronavirusa u Hrvatskoj, brojni građani ‘opustošili’ su trgovine prehrambenom robom, iako su iz Stožera civilne zaštite upozoravali da nema potrebe stvarati zalihe hrane i higijenskih potrepština, jer će trgovine i dalje raditi.
Na prvoj crti linije, za vrijeme ‘opsade’ trgovina našle su se prodavačice koje u to vrijeme još nisu imale ni osnovnu zaštitnu opremu. One su tih dana radile više nego inače. Namirnice su redovito stizale kamionima, police su se punile artiklima, a građani su uzimali i više nego im je potrebno. Često ne bi stigle na police ni posložiti proizvode, a već bi ih nestalo.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

HKS donio odluku o prekidu svih natjecanja za ovu sezonu, košarka se vraća najesen


Hrvatski košarkaški savez danas je donio odluku o prekidu/poništenju svih natjecanja pod ingerencijom saveza za sezonu 2019/20, a nova sezona trebala bi krenuti od jeseni, kako je to i uobičajeno…
Situacija vezana uz koronavirus i dalje ne dopušta povratak u normalne životne okvire, a samim time je zaustavljen i kompletan sport. Kako je od posljednje aktivnosti proteklo previše vremena i kako se kraj ove mučne situacije za sada ne nazire, odluka je donesena već sada, kako bi klubovi i igrači znali na čemu su.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

I oni su naši heroji


Unatoč trenutnoj situaciji vezanoj za epidemiju koronavirusa, unatoč tome što su gradske ulice puste, kafići i većina trgovina zatvoreni, unatoč tome što su zatvorena dječja igrališta i što je građanima zabranjeno okupljanje na javnim površinama, vrijedni djelatnici Čistoće Cetinske krajine svakodnevno obavljaju poslove odvoza otpada i čišćenja grada.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

HPB i HP: Mirovine stižu i na kućne adrese

Kako ne bi izlazili iz svojih domova, umirovljenici koji primaju mirovine preko tekućeg računa Hrvatske poštanske banke svoj novac preko Hrvatske pošte mogu dobiti na kućne adrese bez naknade, stoji u zajedničkom priopćenju HPB-a i HP-a.
Zahtjev se može predati na nekoliko načina:
– pozivom na broj 072 303 304,
– elektroničkom poštom: info@posta.hr,
– obrascem: https://obrasci.posta.hr/isplata (link će biti aktivan od 1. travnja)
– izravno u dogovoru s lokalnim poštarom.
U obrascu će se osim svih obveznih polja, naznačiti i iznos za dostavu. Nakon zaprimanja obrasca bilo kojim od navedenih kanala, Hrvatska pošta izvršit će autorizaciju s Hrvatskom poštanskom bankom, nakon čega će biti organizirana dostava novca putem poštara uz pripadajući nalog.
IZVOR: WWW.FERATA.HR