Srijeda, 1.04.2015.

Obredi u Velikom tjednuBlagdanom Cvjetnice za katoličke vjernike počeo je Veliki tjedan, vrijeme pred najveći kršćanski blagdan Uskrs.
Veliki tjedan naziva se i Tjednom muke te Svetim tjednom, a označava posljednje Kristove dane. U svim župama Cetinskog kraja predviđeni su obredi Velikog tjedna, a u sinjskoj župi je po slijedećem rasporedu:
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

‘Novčanik’ novi film Bore Lee-ja

Boris Ivković – Bore Lee, sinjski samouki glumac i redatelj, snimio je novi film.
Film ‘Novčanik’ akcijska je priča s primjesama komedije o sinu Bore Lee-ja, koji je u tučnjavi sa susjedom izgubio novčanik.
Film je sniman desetak dana na lokacijama u Sinju, Ruduši, izvoru Gorućice i Sinjskom polju.
Na filmu su, osim Bore Lee-ja, radili Bruno Marković Ćoso, Damir Munivrana, Jozo Vitić, Nikola Širović i još nekoliko članova Bore Lee Teama.
Film će uskoro biti dovršen, a nakon što bude montiran premijerno će biti prikazan u sinjskom kinu.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Otok: Uskrsni paketi pomoći za socijalno ugrožene

Općina Otok u suradnji s GD Crvenog križa Sinj i Udrugom sv. Vinka Paulskog sutra, 2. travnja vršit će podjelu uskrsnih paketa pomoći korisnicima koji imaju rješenje Centra za socijalnu skrb Sinj.
Iz Općine Otok napominju kako su pripremili veliki broj paketa pa ih mogu preuzeti i ostali mještani u potrebi, bez obzira na rješenje Centra za socijalnu skrb. Dijeljenje uskrsnih paketa pomoći vršiti će se od 9 do 12 sati u sklopu općinske zgrade. Dodatne informacije mogu se dobiti na općinski telefon broj 021 834 503.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Danas veliki derbi Junaka i Hrvaca

Danas će na Gradskom stadionu u Sinju snage odmjeriti Junak i Hrvace u okviru 24. kola trećeligaškog prvenstva.
Obje momčadi u posljednjem su kolu ostvarile pobjede i tako na najbolji mogući način najavile veliki derbi koji se, istina, igra uz ipak nešto manje tenzija nego prije.
Junak je slavio u Pločama, deklasirao Jadrana rezultatom 3:0 bez najboljeg igrača i strijelca Željka Sablića, ali uz prvijenac Dražena Jelića koji je nešto kasnije zabio još jedan gol.
S druge strane Hrvace su na domaćem travnjaku bile bolje od Neretve, također bez nekolicine standardnih igrača, ali uz silno raspoloženog i talentiranog Ivana Mamuta koji bi trebao biti njihova glavna uzdanica.
Što će nam pripremiti Siniša Jalić s klupe Plavih i Ivan Medvid koji kormilari Crnima, ostaje da vidimo od 16 sati, kada je zakazan početak utakmice.
IZVOR: WWW.FERATA.HR