Ponedjeljak, 1.04.2013.

Uskrs u GlavicamaU crkvi sv. Ivana u Glavicama, u toj 'presvetoj noći u kojoj je naš Gospodin Isus Krist prešao iz smrti u život' bilo je veličanstveno.Mnoštvo vjernika ispunjeno Isusovim uskrsnućem došlo je uveličati uskrsno slavlje. Crkveno slavlje predvodio je župni vikar fra Pavao Vučković. Paljenje ognja i velike svijeće, paljenje malih svijeća, blagoslov vode prisjećajući se tako svojega krštenja, čitanje evanđelja o uskrsnuću, dio je velikog slavlja u Glavicama. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Uskrsni ponedjeljak

Danas se slavi drugi dan Uskrsa ili Uskrsni ponedjeljak. U Hrvatskoj i mnogim zemljama Uskrsni ponedjeljak je državni praznik. Za kršćane je Uskrsni ponedjeljak dan kada se, prema Evanđelju, sjećaju prvog susreta uskrslog Isusa s učenicima. U crkvama se spominje Isusov put iz Jeruzalema u Emaus i susret s dvojicom učenika koji su ga prepoznali po lomljenju kruha.
Svete mise u crkvama župe Čuditvorne Gospe Sinjske služe se prema nedjeljnom rasporedu.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Predavanja o čovječoj ribici i projektu PROTEUS

Hrvatsko herpetološko društvo-Hyla organizira predavanja o najpoznatijem predstavniku podzemne faune čovječoj ribici i projektu PROTEUS koji je usmjeren na istraživanju i zaštitu ove vrste. Predavanje će se održati 2. travnja u Gradskoj vijećnici Grada Sinja s početkom u 18 sati.

Koncert KUD-a Vrilo i gostiju

KUD Vrilo Obrovac sinjski organizira Uskršnji koncert, koji će se održati u ponedjeljak, 1. travnja, na Hanu. Na koncertu će nastupiti plesna sekcija, ženska i muška klapa KUD-a Vrlilo, te klape Sinj, Sveti Luka Otok, Hrvace i Mješoviti zbor grada Sinja. Koncert će se održati u ponedjeljak, s početkom u 20 sati u sportskoj dvorani OŠ 'Ivana Mažuranića'.
Pokrovitelj koncerta je Grad Sinj.
IZVOR: WWW.FERATA.HR