Petak, 1.04.2011.

13. Sinjski New Balance polumaratonU organizaciji AK Sinj, a pod pokroviteljstvom grada Sinja, Splitsko-dalmatinske županije, kavane–slastičarne Cukarin iz Splita i prirodne izvorske vode Cetina iz Vrlike u nedjelju 3. travnja će su u Sinju ordžati 14. Sinjski New Balance polumaraton.
Trasa polumaratona ide: Sinj–Han–Gala–Otok–Kerep–Sinj. Rekorderi staze su Roman Kejžar ( 1:06:31) i Helena Javornik ( 1:15:25 ). Ovo je ujedno i 2. kolo Hrvatske cestovne lige–HUCIPT, juniorski kup te 5. utrka građana na 5 kilometara.
Glavni sponzor utrke je tvrtka New Balance koja je ujedno i generalni sponzor New Balance cestovnog i planinskog kupa. Treba kazati da je start ove utrke u 10 sati na Trgu Kralja Tomislava ( kod pošte ), te da će svečano proglašenje pobjednika biti u hotelu Alkar u 13 sati. Medijski pokrovitelj New Balance cestovnog kupa 2011. su "Sportske novosti".
Tekst i slika: Petar Norac Kevo, Službeni izvjestitelj SN

Autoprijevoz povisio cijene karata

Od danas je skuplji prijevoz putnika autobusima sinjskog Autoprijevoza. Poskupile su cijene karata na prigradskim linijama, kao i na najprometnijoj Sinj – Split, dok su na ostalim relacijama cijene karata ostale iste.
Putna karta u prvoj zoni poskupila je s 9 na 12 kuna, u drugoj s 10 na 13 kuna, u trećoj zoni s 11 na 15, a u četvrtoj s 12 na 16 kuna. Cijena putne karte na relaciji Sinj – Split poskupila je za 5 kuna.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Prvi Međunarodni turnir "Makarska Open"Od 02. do 03. travnja - Makarska-Prvi Međunarodni turnir "Makarska Open".

Organizatori KBK "Mawaschi" Makarska i g. Pero Gazilj. Pokrovitelj Turistička zajednica Makarske.
Za ovo prestižno takmičenje za sada je prijavljeno  314 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Njemačke...
Naš Kickboxing klub "Knez" će sljedećeg vikenda i na ovom međunarodnom turniru pokušati ostvariti što bolji plasman, te povećati svoj skor na kickboxing sceni. Prijavljeni takmičari za ovo natjecanje pod vodstvom trenera Ljube Kneza su sljedeći: Luka Jukić, Joško Šabić, Toni Vučković, Jozo Stupalo, Angela Macan, Robert Jukić-Bračulj, Silvio Grčić, te Marko Milun.

Sport

Pred nama je još jedan bogati športski vikend, iz kojeg izdvajamo:

Petak, 01.travnja 2011.
KOŠARKA, 3. kolo A1 košarkaške lige za prvaka - K.C 'Dražen Petrović' Zagreb, KK Zagreb - KK Alkar 100:84

ODBOJKA
2.HOL - jug, 21,00h Vodice - ŽOK Sinj,

Subota, 02.travnja 2011.
21. kolo 2. HNL, 16,00h HAŠK – Zagreb : Junak
24.kolo 3. HNL - jug, 16,30h Hrvace : Primorac Biograd

4. HNL jug, 16,30h OSK - Župa Dubrovačka
ŠC 'Ivica Poljak Sokol i Andrija Alčić', 16,00h Humanitarni turnir veterana u nogometu -za pomoć Lucijanu Ćosiću. Sudjeluju: Junak, OSK, Brnaze i Tekstilac.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Lista kandidata koji ispunjavaju uvjete za izbor u Savjet mladih Grada Sinja

Odbor za izbor i imenovanja Grada Sinja na svojoj sjednici održanoj dana 29. ožujka 2011. godine razmotrio je sve podnesene prijave i utvrdio listu kandidata koji ispunjavaju uvjete za izbor u Savjet mladih Grada Sinja. Gradsko vijeće Grada Sinja će na svojoj sjednici imenovati članove Savjeta mladih Grada Sinja.
Listu kandidata možete preuzeti ovdje.

Počeo popis stanovništva

Danas je počeo popis stanovništva u Republici Hrvatskoj, koji će se provoditi do 28. travnja.
Na području Cetinskog kraja popis obavlja 112 popisivača. Najviše ih je na području Grada Sinja – 55. Popis će se obavljati svakoga dana, osim na Uskrs, 24. travnja, od 8 do 20 sati. Popisni centri, u jedinicama lokalnih samouprava, radit će do 22 sata. Ukoliko popisivač nikog ne zatekne kod kuće, ostavit će Obavijest o ponovnom dolasku, s naznačenim danom i vremenom dolaska, odnosno svoj kontakt telefon na koji ga se može nazvati i dogovoriti vrijeme popisivanja. Također, ukoliko netko od građana ne uspije dogovoriti vrijeme popisivanja s popisivačem, može se javiti u popisni centar prema mjestu stanovanja.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Koncert mladih Imoćana u Sinju

OGŠ 'Jakova Gotovca' Sinj, večeras će, prvi put, ugostiti Glazbenu školu 'Dr. fra Ivan Glibotić' iz Imotskog. Na koncertu, koji će početi u 19,30 sati, u školskoj koncertnoj dvorani, nastupit će 21 učenik, koji se spremaju za 16. natjecanje mladih glazbenika Jadrana, na puhačim instrumentima. Uz imotske puhače, svirat će i dvije učenice sinjske glazbene škole, mlade flautistice Maja Tomašević i Sara Romac, koje će nastupiti na istom natjecanju.
Grad Imotski ima bogatu tradiciju glazbenih puhača, koji sudjeluju na brojnim natjecanjima na kojima postižu zapažene rezultate, a imotska glazbena škola rasadište je mladih talenata.
Dodajmo kako će na 16. natjecanju mladih glazbenika Jadrana sudjelovati i mladi gitarist Natan Zlodre, koji neće nastupiti na večerašnjem koncertu, zbog odlaska na natjecanje u Sloveniju, u Mursku Sobotu.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prohodnost cesta

Zbog obnove mosta „Vaganac“, dionica državne ceste D 217, Grabovac-GP Ličko Petrovo Selo, zatvorena je za sav promet do 30. travnja. Teretnim vozilima privremeno je dopušten promet Ličkom magistralom (D 1), a prijevoz opasnih tvari, cisterni i eksplozivnih tvari preusmjeren je cestama: Otočac (D 50)-Špilnik (D 52)-Borje (D 1)-Prijeboj (D 504)-GP Ličko Petrovo Selo.

Vremenski uvjeti povoljni su u cijeloj zemlji, a zastoji su mogući na dionicama cesta na kojima su u tijeku radovi.
IZVOR: HAK
...