Četvrtak, 1.04.2010.

Vjera Malbaša, nova načelnica PP Sinj

PP Sinj od danas ima novu načelnicu koju je na konferenciji za novinare u Sinju predstavio načelnik Policijske uprave splitsko–dalmatinske Josip Bukvić. Rješenjem glavnog ravnatelja policije načelnicom PP Sinj imenovana je diplomirana pravnica Vjera Malbaša. Dosadašnji načelnik Marko Bilobrk imenovan je za načelnika sektora pravnih, kadrovskih i tehničkih poslova u Policijskoj upravi splitsko–dalmatinskoj. Vjera Malbaša prva je žena - načelnica neke policijske postaje na području koje pokriva Policijska uprava splitsko – dalmatinska.

Alkarska salama, proizvod mesnice MEL Hrvace, dobitnica zlatne medalje

Alkarska salama, proizvod mesnice MEL, dobitnica je zlatne medalje 77. međunarodnom poljoprivrednom sajmu, koji će biti održan u Novom Sadu, od 15. do 22.  travnja. Proizvod mesnice MEL nagradu je dobio na temelju ocjene međunarodnih sudaca, koji su već obavili ocjenjivanje proizvoda. Na Sajmu će sudjelovati oko 1600 izlagača. Vlasnik MEL-a Jakov Lovrić kaže kako ga je nagrada, s obzirom na veliki broj izlagača, iznenadila.

Kronika 92

Dvije su osobe zadobile najvjerojatnije lakše tjelesne ozljede u sudaru dva osobna vozila oko 13,15 sati na cesti od Gospodarske zone Kukuzovac prema Vojniću. Nakon pružene prve pomoći na odjelu Hitne pomoći u Sinju upućene su na daljnju obradu u KBC Split.

Kronika 93

Oko 14 sati na obiteljskoj kući na Žankovoj glavici došlo je do zapaljenja dimnjaka. Brzom intervencijom vatrogasaca spriječena je materijalna šteta.

"Veliki četvrtak"

Danas je Veliki četvrtak. To je dan Isusove posljednje večere. Crkva ulazi u sveto trodnevlje, u sjećanje, komunikaciju kroz liturgiju i molitvu Isusovih posljednjih dana i djela. Obredi  Velikog četvrtka u crkvi  Čudotvorne Gospe Sinske počinju od 19,00 sati.

Sutra, 2. ožujka, na Veliki petak na spomen Isusove muke i smrti-zapovijedni je post i nemrs. U Crkvi Gospe Sinjske u  19 sati  počinju obredi  velikog Petka i procesija kroz grad. Obredi Velikog četvrtka i Petka u okolnim crkvama počinju u 18 sati.

U Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske ispovijed se obavlja od  7,30 do 12,00, te poslijepodne od 15,00 do 18,00 sati.

Na Uskrs ispovijedi neće biti.

Obavijest

U prigodi blagdana Uskrsa, u prostorijama Crvenog križa dijelit će se poklon paketi korisnicima stalne pomoći prema evidenciji Centra za socijalnu skrb  Sinj.
Podjela će se vršiti :
01. travnja ( četvrtak ) od  09,00 do 19,00 sati;
02. travnja ( petak ) od  08,00 do 12,00 sati. 
Poklon pakete osigurao je Grad Sinj u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa.

Kino danas

U sinjskom gradskom kinu danas od 20 sati prikazati će se film “Alisa u zemlji Čudesa”.

Stanje na cestama

U povodu blagdana Uskrsa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona zabrane su na važnijim državnim cestama:
2. travnja (Veliki petak) od 15 do 23 h,
5. travnja (Uskrsni ponedjeljak) od 14 do 23 h,
Zabrana ne vrijedi na autocestama i na Ličkoj magistrali (D1).
IZVOR: HAK