Srijeda, 1.04.2009.

ORUžANI PREPAD I PLJAčKA U SINJSKOM CASINU "ADMIRAL"

Jutros oko 04,00 sata u sinjskom Casinu Admiral dogodio se oružani prepad i pljačka. Prema informacijama koje smo dobili iz službe glasnogovorništva PUSD dva maskirana pljačkaša, od kojih je jedan imao pušku, ušla su u casino. Zaprijetivši osoblju i gostima koji su se zatekli unutra, zatražili su od djelatnice da im preda novac te se udaljili u nepoznatom pravcu. Očevidom koji su obavili sinjski policajci utvrđeno je da je otuđeno nekoliko desetaka tisuća kuna te je podignuta prijava protiv za sada nepoznatih počinitelja. Doznajemo i da u oružanom prepadu i pljački nitko od osoblja i gostiju nije ozljeđen.

NOVI NATJEčAJ ZA KUPNJU STANOVA

Sinjsko poglavarstvo raspisat će novi javni poziv za prikupljanje pismenih ponuda radi kupnje stanova za socijalno ugrožene obitelji, zaključak je s jučerašnjeg nastavka 100-te sjednice Poglavarstva. Razlog tomu je previsoka cijena stanova čiji su se vlasnici javili na prvi javni poziv. S obzirom da potencijalni prodavatelji nisu željeli sniziti cijenu, Poglavarstvo nije prihvatilo niti jednu ponudu. Javni poziv će biti objavljen u javnim glasilima do kraja ovoga tjedna.

OBAVIJEST

U organizaciji Kluba žena liječenih na dojci Split i Foruma žena sinjskog SDP-a danas, 1. travnja, će se s početkom u 16,00 sati, u prostorijama stranke, održati edukacija o važnosti preventive u liječenju raka dojke, uz mogućnost ultrazvučnog pregleda dojke. Akcija će se održati i u petak. Za sve dodatne informacije i prijave zainteresirani se mogu javiti na brojeve 821 121 ili mobitel 099 215 41 99.

"DAN KNJIGE"

Povodom međunarodnog dana dječje knjige 2. travnja Udruga Srma ugostit će najpoznatiju hrvatsku pripovjedačicu bajki Jasnu Held iz Dubrovnika. Tijekom trodnevnog boravka od danas do petka, uz predstave za djecu u vrtićima, Jasna Held u Sinju će održati i edukativnu radionicu "Kako pričati bajke".
Razrednici i odgajatelji te drugi zainteresirani informacije mogu dobiti na telefon Udruge Srma 661-661.

IZLOžBA

Izložba učeničkih radova područnog odjeljenja centra za odgoj i obrazovanje Juraj Bonacci postavljena je u Glavičkoj ulici, u bivšim prostorijama dječjeg vrtića. Na izložbi je postavljen prigodni uskršnji program kao i ručni radovi- gobleni, tapiserije i keramički rad. Izložba će biti otvorena do subote a može se pogledati od 9 do 12 i od 17 do 19,30 sati.

OBAVIJEST

U subotu, 4. travnja, od 09, do 12,00 sati u centru Trilja održat će se prodajna izložba uskršnjih aranžmana i nakita djece i roditelja dječjeg vrtića Trilj. Organizatori pozivaju građane da spomenutu izložbu posjete u što većem broju.

SPORT

U 5. kolu borbe za ostanak u košarkaškoj A1 ligi Alkar danas u 18,30 sati gostuje u Zaboku koad istoimenog domaćina.

Danas, 1. travnja, igra se 22. kolo 4. Hrvatske nogometne lige. U 16,00 u Otoku se sataju OSK i Slaven iz Grude, a u Mravincima Sloga je domaćin Glavicama.