Utorak, 1.04.2008.

PROBLEMI U REALIZACIJI GRADSKIH PROJEKATA ZBOG NEUSVAJANJA POJEDINIH TOčAKA DNEVNOG REDA SA SJEDNICE GRADSKOG VIJEćA GRADA SINJANakon prekida prošle sjednice Gradskoga vijeća Grada Sinja gradonačelnik Nikola Tomašević izjavio je kako će se neusvajanje pojedinih točaka dnevnog reda sjednice negativno odraziti na gradske projekte posebno na GZ Kukuzovac. Gradonačelnikove riječi izgleda već prvim danima travnja počele su se ostvarivati, naime iz Gradske uprave ističu blokade pri realizaciji programa. V.d. pročelnica Upravnog odjela za za prostorno planiranje, gospodarenje prostorom i razvoj grada i članica nadzornog odbora Gospodarske zone Kukuzovac Ankica Panza pojasnila je da je Gradsko vijeće još u veljači 2007. donijelo Odluku o uvjetima i postupku raspolaganju zemljištem na području gospodarske zone Kukuzovac. Po toj odluci raspisan je natječaj i uvažene su ponude 6 natjecatelja kojima je omogućeno da ostvare određene beneficije kao prvih ulagača. Nakon što se pristupilo izradi kompletne tehničke dokumentacije i nakon što su ishođene dozvole za izgradnju komunalne infrastrukture pristupilo se izmjeni te iste odluke.

OBAVIJEST

Iako je trebala do danas biti završena rekonstrukcija državne ceste Sinj Muć odnosno poddionice Sutina Lučane u dužini od 4 kilometna to se nije dogodilo. Kako nam je objasnio dipl. Ing. Mislav Vučković iz Hrvatskih cesta zbog vremenskih neprilika dionica cesta nije još uvijek dovršena,finalizacija radova očekuje se sredinom svibnja, a do tada cesta će i dalje biti zatvorena za sav promet. Napominjemo da je obilazni pravac i dalje Muć-Klis Grlo-Sinj.

OBAVIJEST

U Osnovnoj školi Fra Pavla Vučkovića, Sinj danas počinje predupis školskih obveznika u prvi razred školske godine 2008/2009. Predupis će trajati do 15. travnja, a obavljat će se u tajništvu škole u Sinju, svakim radnim danom od 8,00 do 14,00 sati. Prilikom predupisa odredit će se nadnevak testiranja djece.
Podsjećamo, u prvi razred mogu se upisati i djeca koja do 1. travnja neće navršiti šest godina života, ako na zahtjev roditelja, odnosno staratelja, komisija za utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta utvrdi da dijete može pohađati školu, a isto odobri Ured državne uprave u Splitsko - dalmatinskoj županiji.

SPORT

Alkar danas u Rijeci u 18 sati igra utakmicu 5. kola lige za ostanak protiv Kvarnera.Košarkaška sekcija udruge "Studenti Cetinske krajine" na prvom službenom košarkaškom turniru Kluba Zadarskih studenata osvojila je zlatnu medalju u konkurenciji dvanaest ekipa. Pobjednički tim naše udruge čine Domazet Ivan, Kovačević Ivan, Mioč Josip i Musulin Igor koji su u finalu s rezultatom 42:19 bili bolji od ekipe "Nema jačih" (Patrik, Mileta, škrokov, Pupić).
Spomenuti turnir održao se 30. ožujka 2008. godine na terenima Boćarskog doma u Zagrebu. Ova pobjeda je tim veća što Zadar slovi kao domovina košarke. Uz medalje, pobjednici su dobili i vrijedne novčane nagrade, a za regularnost turnira brinuli su suci Marko čanković i Andrej Banožić. čestitamo našim momcima. Ovo nije prvi put da svojim talentom za košarku pronose dobar glas o nama kao svestranim studentima. Medalju su osvojili i prije nepunih godinu dana na Hercegovačkim ljetnim igrama. Još jednom, iskrene čestitke i samo naprijed. IZVOR: udruga studenata cetinske krajine

KRONIKA 92

PP SINJ, 31.03.2008.g. djelatnici PEZ-a u mjestu Turjaci, u kanalu uz rijeku Cetinu, na mjestu pronalaska uništili su pronađenu ručnu bombu M-75. Izuzeta je granatu cal. 75 mm, koja je od strane slučajnog prolaznika pronađena u mjestu Brnaze. Izuzete su i 2 ručne bombe, koje su pronađene na ulazu u Primorski Dolac. Na području PP Brač djelatnik PEZ-a je izuzeo ručnu bombu.
IZVOR: PU SD