Petak, 1.04.2005.

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Danas će se u uredu gradonačelnika održati 95. sjednica Gradskog poglavarstva na kojoj će se raspravljati o 14 točaka dnevnog reda. Kao najzanimljivije izdvajamo: Izvješće Povjerenstva za otvaranje ponuda po natječajima koje raspisuje Gradsko poglavarstvo, razmatranje dopisa Inicijative udruge za zaštitu okoliša Splitsko-dalmatinske županije, Prijedlog zaključka o davanju suglasnosti Gradskoj knjižnici Sinj na zaključenje Ugovora o korištenju sredstava Ministarstva kulture za nabavu knjižne i neknjižne građe u tekućoj godini, Prijedlog zaključka o ograničenom prikupljanju pismenih ponuda za postavljanje novih naprava za igru djece na lokaciji Gradskog parka te ostale točke dnevnog reda.

SASTANAK UDRUGE PčELARA

U subotu s početkom u 19 sati Udruga pčelara Cetinske krajine «Vrisak» održat će sastanak za sve članove i simpatizere, a kako nam je kazao predsjednik udruge Ivan Runje bit će riječi i o poticajima Ministarstva poljoprivrede za potencijalne uzgajivače.

BLAGOSLOV OBNOVLJENE CRKVE U LUčANIMA

U nedjelju 3. travnja u Lučanima će se blagosloviti obnovljena crkva Sv. Kate. Crkvu će blagosloviti Provincijal Presvetog Otkupitelja Split dr. fra željko Tolić koji će služiti i propovijedati svetu misu. Pozivaju se svi mještani Lučana kao i susjednih naselja da nazoče ovoj velikoj proslavi i , kako naglašava fra Luka Banić, zajednički zahvale Bogu i zaštitnici Sv. Kati na svim milostima.

KONCERT U CRKVI SV. LUKE U OTOKU

U organizaciji Općinskog poglavarstva Otoka i tamošnje župe u nedjelju će se u Otoku u staroj crkvi Sv. Luke održati prigodni Uskrsnji koncert u kojem sudjeluju klapa Sv. Luka, župski i dječji crkveni zbor, a kao gosti najavljeni su članovi crkvenog zbora Sv. Mihovila iz Trilja. Početak ovog tradicionalnog koncerta na Mali Uskrs je u 19.30 sati.

VRIJEME

U nastavku dana očekuje se uglavnom sunčano uz malu naoblaku mjestimice. Bura će oslabjeti sredinom dana, no i dalje malo svježije, uz najvišu dnevnu temperaturu zraka do 16 Celzijevih stupnjeva.