Ponedjeljak, 1.03.2021.

Darivanje krvi u Sinju i Hrvacama


Gradsko društvo Crvenog križa Sinj ovoga tjedna organizira dvije akcije dragovoljnog darivanja krvi.
Prva akcija održat će se u četvrtak, 4. ožujka u vremenu od 9 do 13 sati u prostorijama Crvenog križa u Sinju. Suorganizatori su Torcida Sinj i Društvo prijatelja Hajduka Sinj.
Druga akcija dobrovoljnog davanja krvi će se održati u Općini Hrvace u subotu, 6. ožujka u vremenu od 9 do 13 sati u svadbenoj dvorani ugostiteljskog objekta ‘Vreba’. Uz sinjski Crveni križ je Klub dragovoljnih davatelja Hrvace.
‘Pozivamo sve zdrave osobe od 18 do 65 godina koji nemaju simptome vezane za virus Covid-19, kao i da nemaju mjere samoizolacije da se odazovu u što većem broju za pomoć drugima u nevolji. Napomena za sve one koji žele dati krv, a bili su pozitivni na virus Covid-19 mogu pristupit darivanju krvi ako je od pozitivnog nalaza prošlo dva mjeseca. Akcije će se i dalje provoditi po mjerama i uputama kako HZJZ tako i Crvenog križa’, poručuju iz sinjskog Crvenog križa.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Popustile mjere – Sinjani guštaju na Pijaci


Relaksacija mjera i otvaranje terasa Sinjane je ponovno vratila u velikom broju na Pijacu. Lijep i sunčan dan izmamio je veliki broj ljudi na prvu jutarnju kavu poslije strogih epidemiološkim mjera. Sinjani zadovoljni, ugostitelji također.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Igor Vidalina i Hrvoje Markulin kandidati HDZ-a za gradonačelnika i dogradonačelnika Sinja


Igor Vidalina kandidat je sinjskog HDZ-a za gradonačelnika Sinja na predstojećim lokalnim izborima, a Hrvoje Markulin kandidat je za zamjenika gradonačelnika.
Sjednica Gradskog odbora HDZ-a na kojoj je donesena odluka o kandidatima za gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika održana je jučer, 28. veljače. Igor Vidalima izabran je za kandidata za gradonačelnika većinom glasova članova Gradskog odbora, dok mu je protukandidat bio Marko Križanac. Hrvoje Markulin bio je jedini kandidat za zamjenika gradonačelnika.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR