Subota, 1.03.2014.

Sutra defile ‘Triljskih mačkara’

Tradicionalne ‘Triljske mačkare’ održat će se sutra, 2. ožujka.
Mačkare će se okupiti u 10,30 sati ispred zgrade OŠ ‘Trilj’, od kuda će u 11 sati krenuti u obilazak triljskih naselja. Povorka će se kretati preko mosta prema Vedrinama, do Gubavice gdje će u 13,30 sati biti ručak za sve sudionike i goste.
Prolazak povorke kroz centar Trilja i defile svih mačkara triljskoga kraja, uz pratnju Limene glazbe Sv. Mihovil i Triljskih mažoretkinja, najavljen je za 15,30 sati. Čitanje optužnice i paljenje krnje održat će se u gradskom parku u 16,30 sati, nakon čega će se druženje nastaviti pod šatorom uz prigodan zabavni program. Najbolju pojedinačnu masku, najbolji umačkarani par i najbolju grupnu masku očekuju nagrade.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Spin cup ‘Cetina’

Športsko ribolovno društvo Cetina – Sinj sutra, 2. ožujka 2014.  priređuje Spin kup natjecanje u lovu pastrve umjetnim mamcima.
Najvećem državnom  športskom  natjecanju  ribiča,  koje će se održati u Trilju, odazvalo se oko sedamdeset ribiča. Mnogi su vrsni majstori koji dolaze izvan naših granica, a prijavljena je i cijela ‘spin reprezentacija Hrvatske lige’. Prijave su stigle i od stranih turista koji borave u našoj državi, tako da je za očekivati iznimno kvalitetno natjecanje ‘spinaša’. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR