Četvrtak, 1.03.2012.

Radnici žele povratak braće Ladini?

Dio radnika Dalmatinke Nove d.d. u stečaju, koji su zainteresirani za nastavak proizvodnje u tvornici, u subotu, 3. ožujka u 10 sati održat će sastanak, na južnoj porti tvornice. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Održana Združena vježba 'Sinj 2012.'U Sinju je danas održana Združena vježba zaštite i spašavanja 'Sinj 2012.', koju su organizirali Grad Sinj, Stožer za zaštitu i spašavanje Grada Sinja te Područni ured za zaštitu i spašavanje Split. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

OSNOVNA ŠKOLA FRA PAVLA VUČKOVIĆA-SINJ: OBAVIJEST O PREDUPISU ŠKOLSKIH OBVEZNIKA U PRVI RAZRED ŠK.GOD 2012./2013.

Predupis školskih obveznika u prvi razred šk.god. 2012./2013. vršit će se u vremenu od 5. do 9. ožujka 2012. (djece rođene od 1. travnja 2005. do 31.ožujka 2006.) u tajništvu ove škole svakim radnim danom u vremenu od 8 do 13 sati. Tom prigodom će se odrediti nadnevak testiranja svakog djeteta pojedinačno. Testiranje djece obavit će se u matičnoj školi u Sinju.
U prvi razred mogu se upisati i djeca koja do 1. travnja nemaju navršenih šest godina života, ako na zahtjev roditelja, odnosno staratelja (obrazac zahtjeva nalazi se u školi) komisija za utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta utvrdi da dijete može pohađati školu, a isto odobri Ured državne uprave u SDŽ.
...

Počele prijave za Gljevstock

Počele su prijave za ovogodišnji festival Gljevstock, koji će se u organizaciji Sinjske umjetničke komune održati 5. svibnja. Na festival se mogu prijaviti svi bandovi rock usmjerenja (pop-rock, punk, blues, heavy metal...) s područja cijele Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Prijaviti se mogu autorski i neautorski bandovi, s tim da će autorski imati prednost pri odabiru.
Natječaj je otvoren do 31. ožujka 2012. godine, a prijave s imenom banda, linkom banda te minimalno tri snimke šalju se na mail suksinj@gmail.com , s naslovom 'Za Gljevstock 2012. – ime banda'.
Iz SUK-a napominju kako će bandovima koji se prijave na ovaj način pokriti putne troškove te osigurati određeni broj bonova za hranu i piće.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Savez za neradnu nedjelju

Dana 1. ožujka 2012.g., u Dvorani Gospe Sinjske u Sinju, u organizaciji Udruge za promicanje cjelovite dobrobiti čovjeka, društva i prirode Cjelovit život, s početkom u 19:30 sati održat će se okrugli stol i tribina "Savez za neradnu nedjelju".
Sudionici okruglog stola su:
1) dr. sc. Neven Šimac,
2) Marijana Petir, podpredsjednica HSS-a
3) Hrvoje Marušić, predsjednik HUP-a Dalmacije
4) fra Bože Vuleta, gvardijan Svetišta Gospe Sinjske
5) Margareta Malger, izvršna tajnica Sindikata trgovina Hrvatske

KOLUMNA Ante Raos: Dobrota

SPLIT – Danas bi htio nešto reći o dobroti. Često puta kad nas pitaju, kako smo, odgovaramo sa „dobro“, ne zato što smo uistinu tako već nam je to rutina, navika. Pojam dobar, može se upotrijebiti i u niz drugih situacija kojima želimo ukazati na nečije znanje ili trenutno stanje, tako možemo reći za neko dijete kako je dobro, za nekog čovjeka isto tako. Možemo reći kako je netko nakon završetka određenih radova to napravio dobro. Možemo u „x“ primjera navoditi i iskazati svoje mišljenje kroz upotrebu riječi dobar. Netko je dobar govornik, netko je dobar radnik, netko je dobar pisac, pjevač, sportaš, glumac, itd.
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM
...

KORIZMA U SINJU

Raspored događanja:
ponedjeljkom:
SEMINAR KRŠĆANSKE DUHOVNOSTI
12. i 26. ožujka nakon večernje sv. mise u 18.30 sati (voditelj: fra Ante Čovo)

srijedom:
BIBLIJSKE VEČERI
nakon večernje sv. mise u 18.30 sati (voditelj: fra Domagoj Runje)
IZVOR: SVETIŠTE GOSPE SINJSKE
...

Danas započinje ribička sezona

Danas je početak ribolova za sve članove ŠRD Cetina Sinj. Odlukom Skupštine početkom godine, svi dani su ribolovni za preko trista članova udruge koji će uživati na terenima od Peruće do Čikotine lađe.Na cijelom prostoru izvršeno je poribljavanje kalifornijskom pastrvom sa oko 3000 komada. Molimo sve članove da se pridržavaju Pravilnika i kalendara ribolova koji je usvojen. Svima želimo užitak ribolova, druženjem i boravkom uz našu Cetinu i njene pritoke.
Bistro!
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kronika 192

Jučer oko 12.00 sati u mjestu Cista Velika, u obiteljsku kuću u vlasništvu 77-godišnjakinje došao je nepoznati muškarac, koji se predstavio kao djelatnik poduzeća. Od oštećene je tražio da plati razliku u potrošnji struje u većem novčanom iznosu, što je ona i učinila. Naknadnom provjerom u poduzeću, 77-godišnjakinja je shvatila da je prevarena. Policija traga za počiniteljem.
IZVOR: PU SD