Utorak, 1.03.2011.

Program zaštite i obnove Tvrđave «Grad» u Sinju i ove godine dobio potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske

Tvrđava «Grad», kao zaštićeno kulturno dobro u Republici Hrvatskoj, obnavlja se od 2004. godine prema projektu koji su za Grad Sinj izradili ovlašteni inženjeri Ivo Vojnović d.i.a. i Neven Kunjašić d.i.g. uz suglasnost nadležnog Konzervatorskog odjela u Splitu. Sva potrebna zaštitna arheološka istraživanja izveo je Muzej Cetinske krajine u Sinju....

100 dana nove FeratePoštovani putnici! (Sinj, 10. jedanestog 2010.)

Najprije Van zafaljivan na svin kritikan i komplimentin šta ste nan ih upućivali otkako smo počeli vozit. Od tog 28. sedmog kad smo krenili, izdali smo ukupno 15 brojeva Ferate. Božena, Mara, Ivana i Ante odvrtili su brojne teme. Pile i Roko litretavali su tuta forca. Tekstovin i slikan ruke su nan dali Vito, Toni, Ićo, Nina, Nikola, Ivo, Pero, Ilko, Elena, Vesna... Chagarove karikature znale su bit za upišat gaće od smija. U intervjuin smo ispovidali lokalne i nacionalne top face – od Zele Malore (Borisa Nikolića) do Ive Josipovića...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

...

Poziv za prijavu kandidata za Program zapošljavanja nezaposlenih osoba u Javnim radovima na području Grada Sinja u 2011. godini

Na temelju Zaključka Gradonačelnika Grada Sinja o pokretanju inicijative za provedbu Programa Javnih radova od 25. veljače 2011. godine, Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Sinja objavljuje Poziv za prijavu kandidata za Program zapošljavanja nezaposlenih osoba u Javnim radovima na području Grada Sinja u 2011. godini.
Programom Javnih radova obuhvatit će se projekti iz područja socijalne skrbi, zaštite i uređenja okoliša, te održavanja i komunalnih djelatnosti.
...

Javna rasprava o Nacrtu Odluke o komunalnom redu

Gradsko vijeće Grada Sinja na svojoj 18. sjednici održanoj dana 23. veljače 2011. godine donijelo je Zaključak o utvrđivanju Nacrta Odluke o komunalnom redu i otvaranju javne rasprave. Javna rasprava o Nacrtu Odluke o komunalnom redu  trajati će od  28. veljače do 30. ožujka 2011. godine. U skladu sa navedenim obaviještavaju se svi zainteresirani građani i pravne osobe da za vrijeme trajanja Javne rasprave o Nacrtu Odluke o komunalnom redu, sve svoje primjedbe i prijedloge na predmetni Nacrt Odluke mogu podnijeti u pisanom obliku svakim radnim danom od 19,30-15,30 sati u Ured gradonačelnika Grada Sinja.
Nacrt Odluke o komunalnom redu možete preuzeti ovdje.
IZVOR: GRAD SINJ

13 tisuća prijava poreza

Istekao je rok za podnošenje prijava poreza na dohodak u 2010. godini. Kako doznajemo od voditeljice sinjske ispostave Porezne uprave Ane Gašpar zaprimljeno je 13 tisuća prijava, iako se očekivalo da će broj prijava biti i veći. Voditeljica očekuje kako će 200 do 300 prijava stići poštom. Prve isplate povrata poreza na dohodak očekuju se, kao i dosada, krajem travnja.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kino danas

'Vrlo zapetljana priča', animirani hit film sinkroniziran na hrvatski jezik, na repertoaru sinjskog kina je danas u 18 sati.

U sinjsko kino stigao je akcijski triler "Turist", koji će se prikazivati danas s početkom u 19,45 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Stanje na cestama

Zbog olujnih udara bure dionicom autoceste A 1 od Svetog Roka do Maslenice prometuju samo osobna vozila.
Danas od 13-13,30 bit će obustavljen promet na brzoj cesti Solin-Klis (D1). Promet će teći obilazno „starom“ kliškom cestom.
Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 70, Omiš-Gata-čvor Blato n/C, poddionica Omiš-odvojak za Gata, zbog radova. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča.
IZVOR: HAK