Ponedjeljak, 1.03.2010.

Sinjske mažoretkinje spremaju se za državna prvenstva u mažoret plesu i twirlingu

Sinjske mažoretkinje spremaju se za državna prvenstva u mažoret plesu i twirlingu koja će se održati krajem tjedna u Novoj Gradiški. Ove godine Sinj će prvi put na državnom prvenstvu u twirlingu predstavljati i jedan plesač–Mario Tomašević, koji trenira tek dva mjeseca. Unatoč tome na kvalifikacijama za prvenstvo bio je iznimno uspješan i zapažen.

Obavijest

Nezavisni sindikat Dalmatinke Nove obavještava radnike, da od sutra, 2. ožujka, mogu predignuti dopunu radničkih potraživanja odnosno neobračunate otpremnine.

Obavijest

Dječji vrtić „Trilj“ uputio je obavijest o početku rada „Male škole“. Djeca koja ne pohađaju vrtić, a rođeni su do 01.04.2004. da se jave u vrtić odnosno roditelji ili na telefon 832-333 do 05.03.2010 zbog uključivanja u program „Male škole“.

Sport

Sutra, 2. ožujka, od 15 sati u Sinju će se igrati prijateljski susret između Junaka i Šibenika.

U utakmicama 18. kola A2 košarkaške lige Alkar je nakon produžetaka s 75-73 bio bolji na gostovanju kod Poličnika dok je  sinoć u Omišu domaći sastav bio bolji od Cetine 88-82.

Rukometaši Trilja Pršuti Voštane poraženi su u prvoj dukat ligi od Đakova na njegovom terenu 23-25. U susretu 2. rukometne lige rukometaši Kamička bili su bolji od Metkovića 33-26, a ŽRK Sinj poražen je u Pločama od Dalmatinke 22-29.

U susretu druge odbojkaške lige ŽOK Sinj je u Sinju pobijedio Zadar 3-0 u setovima.

Rezultati utakmica četvrtzavršnice kupa „Ivan Akrap“:
Suhač commerce – Best/Ozzy  6:4  ,
Torcida c.b. Johnny – Š.d. Branitelj  4:1 
Sutina – C.b. Roda  2:4 
Š.d. Dicmo – Brnaze  0:3

Parovi poluzavršnice:
Suhač commerce – Torcida c.b. Johnny
C.b. Roda - Brnaze     

Na prijedlog Hrvatske gorske službe spašavanja pokrenuta je inicijativa za osnivanje stanice HGSS-a u Sinju

Na prijedlog Hrvatske gorske službe spašavanja pokrenuta je inicijativa za osnivanje stanice HGSS-a u Sinju. Prošli tjedan održan je inicijativni sastanak na kojem su, uz predstavnike HGSS-a nazočili policija, vatrogasci i planinarska društva s područja Cetinskog kraja, kazao je pročelnik HGSS-a Vinko Prizmić. Teritorijalnim ustrojem u Hrvatskoj su uspostavljene 22 jedinice HGSS-a. Proces osnivanja stanice je dug i zahtjevan, jer je osim dobre volje važnija obuka spasioca koja je zahtijevna i koja traje minimalno dvije godine.
Iz Planinarskog društva Svilaja Sinj pozivaju svoje članove i ostale građane koji se žele uključiti u rad Hrvatske gorske službe spašavanja da se jave na mobitel 095 90 28 281; 091 564 60 24 ili 098 439 150.

Sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja

Sinjski vijećnici danas, 1. ožujka, će održati 10. sjednicu Gradskoga vijeća s 12 točaka dnevnoga reda. Bit će riječi o kreditiranju poduzetnika, organizaciji i načinu naplate parkiranja u centru grada, te prijedlogu programa javnih potreba u kulturi i športu

Posljednji je dan za podnošenje prijava poreza na dohodak u 2009. godini

Posljednji je dan za podnošenje prijava poreza na dohodak u 2009. godini. Sinjska ispostava Porezne uprave prijave će zaprimati do 19 sati. Do sada ih je zaprimljeno 13 i pol od očekivanih 14 i pol tisuća. Očekuje se kako će određen broj prijava stići i poštom.

Obavijest

Odlukom Športsko–ribolovnog društva Cetina Sinj, danas, 1. ožujka, počinje ribolovna sezona 2010. Svaki sljedeći ponedjeljak će biti dan lovostaja.

Kino danas

U gradskom kinu od 18 sati prikazuje se animirani sihnorizirani film „Oblačno s ćuftama“.

Stanje na cestama

Kolnici su mokri, ili samo vlažni, i skliski u Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici i Dalmaciji.

Zbog klizišta, za sav promet zatvorena je županijska cesta ŽC 6228 u Slanom, promet je preusmjeren na Jadransku magistralu (D 8).

Zbog radova, zatvoren je tunel Lokva Rogoznica na dionici Jadranske magistrale D 8 Omiš-Dupci, a vozi se naizmjence, obilaznicom s južne strane tunela. U mjestu Podaca vozi se također jednim trakom, naizmjence, zbog sanacije kolnika....