Subota, 1.03.2008.

PREZENTACIJA I DEGUSTACIJA PRšUTA



Danas je u hotelu Alkar održana prezentacija i degustacija pršuta sa područja Posedarja i Hrvaca, a u cilju zaštite autohtonog dalmatinskog pršuta te dobivanja branda «Izvorno Hrvatsko».



Stručni žiri danas je ocijenio kvalitetu 20 vrsta pršuta. Prezentaciju je organizirala Udruga za zaštitu dalmatinskog pršuta koja okuplja 30-tak proizvođača pršuta i svinjskog mesa iz Dalmacije.

OBAVIJEST IZ CENTRA 112

Od sutra svake prve nedjelje u mjesecu točno u 12 sati nadležni centri 112 i pravne osobe koje posjeduju sustave za uzbunjivanje mogu ih isprobavati korištenjem znaka za uzbunjivanje «prestanak opasnosti» odnosno jednoličnim tonom u trajanju od 60 sekunda. Iz županijskog centra 112 obavijestili su stanovnike županije da sutra u podne kada čuju zvuk sirene jednoličnog tona ostanu mirni jer se radi samo o ispitivanju elemenata sustava koje je nužno zbog učinkovitog održavanja sustava.

OBAVIJEST

Uređaji za mjerenje brzine kretanja vozila danas su raspoređeni na D-220 od Trilja do Gornje Tijarice, poslijepodne na D-220 (Trilj-Gornja Tijarica), D-60 (Brnaze-čaporice) i na D-1 od Karakašice do Dicma.

KINO DANAS

Na repertoaru sinjskog kina danas su dva filma. U 17,30 sati prikazuje se američki animirani film sinkroniziran na hrvatski jezik "Yohuu", a u 19 sati i 30 minuta romantični američki film namijenjen gledateljima svih uzrasta «Začarana«, - Disneyjeva animirano igrana bajka o princezi koja iz svojeg maštovitog svijeta bajki dolazi u naš pravi svijet.

SPORT

Rukometašice Sinja na svom parketu danas u 16,00 sati igraju protiv Kaštela, a Cetina gostuje kod Makarske. Triljska Cetinka u 18,00 sati igra u gostima kod Opuzena, a sinjski Kamičak sutra u 14,00 sati dočekuje Trogir.

Odbojkašice Sinja u 16,00 sati igraju u Splitu protiv ekipe Split-Brda.

Danas se igra 16. kolo A1 košarkaške lige. Sinjski Alkar u 19,30 sati dočekuje Borik Puntamiku.

Danas se nastavljaju utakmice 3. Hrvatske nogometne lige jug. U Sinju na Gradskom stadionu u 15,00 sati sastaju se Junak i Velebit iz Benkovca, a Hrvace u isto vrijeme igraju u Biogradu protiv Primorca.

Sinjske mažoretkinje sudionice su 8. državnog prvenstva u twirlingu, koje se do nedjelje održava u Ludbregu. Sinjanke će se predstaviti s 23 koreografije: to 3 grupne a ostalo solo i duo.