Srijeda, 1.03.2006.

STANJE NA CESTAMA U CETINSKOM KRAJU

Prvoga dana ožujka Sinj je osvanuo sa bijeim snježnim pokrivačem debelim 7 centimetara. Hitnom intervencijom sinjske "Nadcestrarije" do 7 sati bile su očišćene sve dionice državnih cesta i veliki dio lokalnih. Jozo Marunica iz "Nadcestarije" istaknuo nam je kako problema još uvijek ima na pojedinim prometnicama lokalnih cesta koje će biti sanirane do podneva ukoliko ne bude novih oborina.

I djelatnici Javno-komunalnog poduzeća "Vodovod i čistoća" od jutra posipaju gradske ulice. čiro Poljak voditelj službe kaže kako su posute sve ceste prema javnim ustanovama, školama i bolnicama, a do podneva trebale bi biti posute i ostale ceste koje su u njihovoj ingerenciji. Iz čistoće napominju kako su vlasnici poslovnih prostora i građani dužni očistiti snjeg ispred svojih ulaza.

Na svim cestama našega kraja obavezna je upotreba zimske opreme koja podrazumjeva uporaba sve četiri zimske gume ili lance za ljetne gume. Promet u gradu nešto je slabijeg intenzitea vozi se sporije, iz policije upozoravaju vozače da prilagode brzinu vozila uvjetima na cesti.

Putnički promet redovit je na svim linijima potvrđuju nam iz poduzeća za promet putnika Promet Sinj. Jutros je bilo problema na relacijama prema Biteliću i Vojniću i te ceste su sada očišćene, a linije se voze prema uobičajenom redu vožnje.

DANAS POčINJE KORIZMENO RAZDOBLJE

Katolički vjernici od danas su u korizmenom razdoblju, odnosnu u vremenu pripreme za najveći katolički blagdan Uskrsa. U svetištu čudotvorne Gospe Sinjske mise se održavaju po nedjeljnom rasporedu, a obred pepeljavanja biti će iza mise u 10 i u 11 sati.