Petak, 1.02.2019.

Donesene odluke o visini paušalnog poreza u cetinskom kraju

Gradska i općinska vijeća s područja cetinskog kraja donijela su odluke o visini paušalnog poreza za djelatnosti iznajmljivanja i smještaja u turizmu.
Na području Grada Vrlike te Općina Otok i Hrvace visina paušalnog poreza iznosi 150 kuna po krevetu.
Iako je bilo najavljivano kako će visina paušalnog poreza za iznajmljivače s područja Grada Trilja biti 300 kuna po ležaju, na prijedlog gradonačelnika Ivana Šipića triljsko Gradsko vijeće odlučilo je kako će paušalni porez ipak biti 150 kuna po ležaju.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U Alkarskim dvorima promovirana publikacija ‘Didi s Kamešnice’


Veliki broj štovatelja pokladnih običaja okupio se sinoć u Alkarskim dvorima, gdje je upriličena promocija publikacije ‘Didi s Kamešnice’, u izdanju Hrvatskog fotosaveza.
Publikacija ‘Didi s Kamešnice’ rezultat je niza fotoradionica za djecu i mlade koje je Hrvatski fotosavez proveo od 2014. do 2018. godine u Gljevu, u suradnji s Karnevalskom udrugom Didi s Kamešnice. U fotoradionicama je sudjelovalo 50-ak sudionika, od osnovnoškolaca do studenata, iz različitih krajeva Hrvatske. Fotoradionice je vodila Zlata Medak, voditeljica programa Hrvatskog fotosaveza za mlade, ujedno i urednica publikacije.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR