Četvrtak, 1.02.2018.

Misa za štićenike Centra ‘Juraj Bonaći’

 

Na spomendan sv. Ivana Bosca, 31. siječnja 2018., Svetište Gospe Sinjske posjetili su štićenici Centra za odgoj i obrazovanje ‘Juraj Bonaći’.

U pratnji su bili njihovi odgojitelji i roditelji. Ovim posjetom nastavlja se dugogodišnja suradnja sinjskih franjevaca s Centrom ‘Juraj Bonaći’, što se najčešće očituje u međusobnim posjetima i druženjima.

Štićenici osobitu otvorenost i ljubav iskazuju prema sakramentima Crkve, posebno prema svetoj misi. Upravo na dan kada se cijeli svijet spominje blažene smrti Ivana Bosca, apostola mladih, u crkvi Gospe Sinjske molilo se za mlade i odgojitelje iz Centra. U euharistijskom slavlju, kojim je predsjedao sinjski župnik Perica Maslać, istaknute su tri karakteristike don Boscova rada s mladima: duša, rad i odgoj. Te tri karakteristike rese i svakodnevni rad Centra ‘Juraj Bonaći’, a osobito njegove štićenike, koji se odgajaju kroz rad i svoje duše približavaju Bogu.

Nakon euharistijskog slavlja i zajedničkog fotografiranja pred slikom Čudotvorne Gospe Sinjske, zajedničko druženje nastavljeno je u samostanu, gdje su štićenici rado viđeni i uvijek dobrodošli.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Redovita Skupština Kluba Sinjana Zagreb

 Večeras, 1. veljače u 19 sati održat će se redovita godišnja Skupština Kluba Sinjana Zagreb.

Na dnevnom redu Skupštine naći će se 7 točaka, između ostalog izbor radnih tijela, izvješće o radu Kluba u proteklih godinu dana, financijsko izvješće za 2017. godinu te izbor novih članova Upravnog odbora Kluba.
Skupština će se održati u prostorijama Kluba u Zagrebu, Masarykova 22.

IZVOR: WWW.FERATA.HR