Utorak, 1.02.2011.

Svijećnica u Hrvacama

Sutra će se u Hrvacama, s početkom u 10 sati i 30 minuta, održati svečano misno slavlje povodom Svijećnice ili prikazanja Gospodinova u hramu, koji se slavi 02. veljače.
Misno slavlje će predvoditi fra Bože Norac Kljajo. U četvrtak, 03. veljače, povodom blagdana Sv. Blaža u 16,00 sati upriličit će se obred grličanja, odnosno blagoslov grla, po zagovoru svetoga Blaža. Ovaj obred predvodit će fra Joško Kodžoman.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Gradonačelnik Trilja, Ivan Šipić, odlučio spasiti Čaporice!Napokon je riješena trakavica oko daljnje sudbine NK Čaporice – Trilj. Naime, na nedavno održanoj skupštini je gradonačelnik Ivan Šipić obećao pomoć tako da neće doći do gašenja kluba. Ova vijest će najviše obradovati 150 dječaka koji treniraju u klubu, ali i njihove roditelje koji strepe što će biti sa njihovom djecom koja su trebala ostati bez sportskih aktivnosti. Sudbina Čaporica je postala top tema u gradu na Cetini, tako da su pojedine stranke pokušale i poentirati na slučaju Čaporice. Prema odluci Upravnog odbora, a uz blagoslov gradonačelnika seniori u srijedu na SC Zdenko Pavela Cato u 18 sati kreću sa pripremama za proljetni dio sezone. ...

Poklade u Sinju

Krnjevalska udruga Grada Sinja donijela je program održavanja krnjevalskih svečanosti u Sinju:
12. veljače - Otvaranje svečanosti, predaja ključeva u 11 sati na Trgu Kralja Tomislava
25. veljače - Arambašijada
26. veljače - Dječji krnjeval fest
04. ožujka   - Krnjeval fest
08. ožujka   - Spaljivanje krnje i maskenbal
IZVOR: WWW.FERATA.HR

 

Upisi u vojnu evidenciju

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske, odnosno Odsjeci za poslove obrane, tijekom veljače 2011. provodit će redovni godišnji upis u vojnu evidenciju. Poziv je upućen hrvatskim državljanima - muškarcima, rođenima 1993., kao i starijim godištima koji do sada nisu upisani u vojnu evidenciju, a imaju prebivalište na području Republike Hrvatske. Pozvani su dužni ponijeti osobnu iskaznicu ili domovnicu i OIB, te odazvati se bez obzira jesu li ili nisu primili pojedinačni poziv. Eventualnu spriječenost dužni su javiti u Odsjek za poslove obrane prema mjestu prebivališta ili opravdati preko roditelja ili članova uže obitelji. Sukladno Na poziv za upis u vojnu evidenciju obvezni su odazvati se i hrvatski državljani koji borave u inozemstvu, u diplomatskoj misiji ili konzularnom uredu države u kojoj borave. Upisi u Sinju, vršiti će se u gradskoj vijećnici, na adresi Dragašev Prolaz 10 i to 14., 15. i 16. veljače 2011 godine.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Do ljeta vojarna u gradskim rukama?

U prostorijama gradske uprave u Sinju jučer je održana prethodna rasprava po nacrtu Detaljnog plana uređenja (DPU) bivše vojarne Ivaniša Nelipića.
Sastanku su, uz Savjet za prostorno planiranje Grada Sinja, nazočili predstavnici zainteresiranih investitora i predstavnica obitelji Bilić koja posjeduju Rješenje za povrat ranije oduzete imovine na području vojarne.
Kako nas je izvijestila v.d. pročelnica Odjela za prostorno planiranje, gospodarenje prostorom i razvoj Grada Sinja Ankica Panza, dva investitora su izrazila namjeru ulagati u izgradnju domova za starije i nemoćne osobe, koji bi ukupno mogli prihvatiti 540 osoba.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Građani ogorčeni ukidanjem linija

Predsjednik Mjesnog odbora Obrovca Sinjskog, Boris Bilobrk, jučer se oglasio pisanim dopisom gradonačelniku Grada Sinja Ivici Glavanu i direktoru Autoprijevoza Sinj Jakovu Jerkanu da iznađu rješenje da se prijevoz na autobusnim linijama između Sinja i Obrovca Sinjskog organizira na prikladan način, kombi vozilom ili manjim autobusom. Predsjednik Odbora izrazio je prosvjed i ogorčenje u ime građana naselja Obrovac Sinjski zbog ukidanja autobusnih linija sa polascima iz Sinja u 6, 10 i 19,30 sati. U dopisu su napomenuli da liniju s polaskom u 06,30 sati iz Bajagića koriste građani koji odlaze na posao i liječniku u Sinj te nemaju vlastiti prijevoz. Liniju sa polaskom iz Sinja u 10 sati koriste starije osobe radi povratka kući, dok većina srednjoškolaca koristi liniju u 19,30 sati zbog povratka iz škole kući.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kino danas

U gradskom kinu Sinj još samo danas od 19 sati prikazuje se akcijski triler Tron.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Stanje na cestama

Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 70, Omiš-Gata-čvor Blato n/C, poddionica Omiš-odvojak za Gata, zbog radova. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča
IZVOR: HAK