Ponedjeljak, 1.02.2010.

Novi snijeg pao je noćas u dijelu Cetinskog kraja

Novi snijeg pao je noćas u dijelu Cetinskog kraja. Oko 15–ak cm ima ga na triljskom području, a pod snijegom su i Otok, Dicmo te sinjska naselja Turjaci, Donje Glavice i dio Brnaza. Na dionicama cesta koje su pod snijegom promet se odvija otežano kao i zbog poledice na dionici državne ceste D 1 prema Vrlici zbog čega je potrebna zimska oprema.       
                                                                                                     
U OŠ Kamešnica u Otoku jutros nije održana nastava jer je u školu došlo 30–ak posto učenika. Nastava u poslijepodnevnoj smjeni održat će se prema planu i rasporedu, javio je ravnatelj Miroslav Jukić.   
                                                                
U školama na području Trilja nastava se održava. Zbog snijega i poledice na cestama nije prometovao autobus prema Vojniću i Bisku pa učenici iz tih naselja nisu stigli u školu.

''Kreativna zima''

Radionicom vezenja danas, 1. veljače,  započinje ciklus radionica ''Kreativna zima'' Udruge Srma. U prostorijama Udruge u Sinju svakoga ponedjeljka od 17,00-18,30 sati održavat će se besplatna radionica vezenja. Osnove vezenja, različite bodove i vrste ažura, te vezenje prema shemi, podučavat će volonterka Udruge, umirovljena učiteljica Danica Matić. Radionica je otvorena za sve građane.

Kino danas

Na programu sinjskog kina i večeras su dva filma. U 18,15 prikazivat će se animirani film Joška Marušića „Duga“, napravljen prema pripovijetkama Dinka Šimunovića Duga i Alkar, a u 19,30 američka biografska romantična komedija “JULIE JULIE” s Meryl Streep u glavnoj ulozi.

Stanje na cestama

U većem dijelu zemlje upozoravamo na oprez zbog poledice te mokrih i skliskih kolnika.
Magla mjestimice smanjuje vidljivost u sjeverozapadnom dijelu zemlje.

Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog bure na dionici Jadranske magistrale (D 8) od Senja do Karlobaga promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a od Karlobaga do Svete Marije Magdalene i za vozila s natkrivenim teretnim prostorom (II. skupina). ...