Petak, 1.02.2008.

OBAVIJESTSutra će se u Trilju, u vremenu od 9 -16 sati u hotelu Sv. Mihovil održati edukacija za seoska obiteljska gospodarstva. Cilj programa je unapređenje postojeće ponude ruralnog turizma, promicanja znanja o suvremenim trendovima seoskog turizma. Pokrovitelj ovog programa je naša županija, a financira se iz programa CARDS 2004.

OBAVIJEST

U organizaciji Udruge za kulturu, rekreaciju i sport «Lari» iz Dicma danas u 17 sati u tamošnjoj župnoj dvorani održat će se prezentacija na temu vinogradarstva. Predavanje će voditi mr. Ivana župić iz Hrvatskog zavoda za poljoprivredno savjetodavnu službu.

"MAšKARE"

Danas se u Sinju održava tradicionalna maškarana povorka u kojoj sudjeluju djeca iz svih vrtića Grada Sinja. Povorka je krenula u 10,00 sati s Pijace prema clubu Picadilly, gdje se održava maskembal, a dio djece će posjetiti gradsku upravu u kojoj će ih primiti gradonačelnik Nikola Tomnašević.

Danas se održava i dječji krnjeval fest u gradskom kinu s početkom u 19.00 sati. Prodaja ulaznica je u knjižari Axel.

Krnjevalfest koji se u organizaciji Krnjevalske udruge grada Sinja trebao održati sutra, odgođen je do ponedjeljka. Početak je u 20,00 sati u sinjskom kinu, a ulaznice se mogu kupiti svakoga dana od 19,00 do 20,00 sati na blagajni kina.

Za subotu koja je pred nama najavljene su tradicionalme maškare u naseljima Cetinskog kraja.
U Glavicama će se maškare okupiti oko 12,00 sati ispred Doma, a nakon obilaska naselja, u 16,00 sati održat će se suđenje i spaljivanje krnje. Maskenbal za male i velike, uz glazbu uživo, održat će se u Domu.

Brnaške maškare okupit će se u 12,00 sati na Ivkovića gumnu, odakle će krenuti u obilazak mjesta. Suđenje i spaljivanje krnje održat će se u predvečernjim satima. I Brnaški maskenbal, uz glazbu uživo, održat će se u Domu.

U subotu će se održati i tradicionalne galske maškare.

SPORT

Iz športskog vikenda izdvajamo 13. kolo A-1 košarkaške lige, u kojem se sutra u 19,30 sati sastaju Svjetlost-Brod i Alkar

Sutra su na rasporedu prijateljske pripremne utakmice u 10,30 sati u Sinju igraju Junak i Mosor, a u 15 sati u Otoku OSK i Hrvace.