Četvrtak, 1.02.2007.

OBAVIJEST

Klub navijača Maligani obavještava sve zainteresirane za odlazak na košarkaški susret u Rijeku da autobus polazi u subotu u 11 sati sa Alkarskog trkališta. Napominju kako na gostovanje navijačkim autobusom neće moći ići mlađi od 18 godina.

VELIBOR MILOšEVIć ISKLJUčEN IZ SDP-aNadzorni odbor SDP-a donio je odluku o konačnom isključenju iz te stranke Velibora Miloševića bivšeg predsjednika Gradske organizacije SDP-a Sinj. Ovu odluku sam Milošević prokomentirao je kao nestatutarnu. Isključeni Milošević istaknuo je kako će uputiti prigovor na svoje isključenje iz stranke i dodao kako medijski linč nad njim provodi se od strane sinjskog dopisnika Slobodne Dalmacije.
O svom daljnjem radu kao direktor Gospodarske zone Kukuzovac Milošević smatra kako neće utjecati ovakve političke odluke,a sa radaom će nastaviti kao i do sada sa profesionalnog i stručnog aspekta.

KRONIKA 92

Policija je podnijela kaznenu prijavu protiv bivšeg direktora Sinjske Ciglane Ivana Marunice.U prijavi se navodi kako je učinjena zlouporaba ovlasti u gospodarskom poslovanju i sklapanje štetnih ugovora u razdoblju od 2002. do 2005. godine, čime je Ciglana oštećena za oko 6 milijuna kuna. Policija je podnijela kaznene prijave i protiv bivšeg predsjednika Nadzornog odbora Ilije Lauša i Ljubice Marunice tadašnje članice nadzornog odbora.

LEšINE LISICA BIT ćE SPALJENE

Na lešinama dviju lisica koje su pronađene uz županijsku cestu Hrvace-Bitelić- Vrlika neće se moći izvršiti analiza bjesnoće te će najvjerovatnije biti spaljene. što se tiče ove 2007. godine na području Sinja nije zabilježen niti jedan slučaj bjesnoće kao i na podrućju općine Hrvace.Ipak vetrinari upozaravaju na stanovništvo da cijepe i pse i mačke,uz napomenu kako je zakonska obveza cijepljenja protiv bijesnoće propisana za pse starije od tri mjeseca,mogu se cijepiti i druge životinje,cijena cijepljenja je 118 kuna.

PREDAVANJE O RAZVOJU AGRO-TURIZMA

Razvoj agro turizma na području Cetinskog kraja tema je predavanja koje organizira Sinjska turistička zajedinca.Predavanje će biti u petak u hotelu Alkar s početkom u 10 sati. O razvoju agro-turizma govorit će Istranin Robert Bačac,a predavanju će nazočiti i predstavnici županije.

OBAVIJEST

U župnom uredu u Sinju primaju se prijave za zaručnički tečaj koji će se provoditi subotom i nedjeljom 17.,18.,24. i 25. veljače s početkom u 18 sati.Tečaj je namjenjen svima koji se namjeravaju vjenčati do mjeseca svibnja ove godine.