Petak, 1.01.2010.

Hrvatska dočekala 2010.Stigla je i 2010. godina. Sretna Vam bila!


U svim većim gradovima Nova godina dočekana je i na otvorenome. No nekima su trebali i kišobrani jer je ponegdje padala i kiša.

Dio Zagrepčana Novu je godinu dočekao na Trgu bana Jelačića. Unatoč kiši na trgu se okupilo oko 10.000 ljudi. Program je počeo u 21 sat, a nastupili su Adastra, Flyer i Vatra te All Stars Band pjevajući stare rock and roll hitove. Staru su godinu na Jelačićevu trgu ispratili Đani Stipaničev, Kvartet Gubec i Label bend.

Zagrepčanima je nakon velikog vatrometa zapjevao i Boris Novković. Doček je bio organiziran i u svim poznatijim gradskim klubovima, hotelima i brojnim kafićima. Iz policije su poručili kako u prvom satu nove godine nije bilo incidenata.

Dočeci na otvorenom tradicionalno su organizirani i u Splitu, Osijeku, Dubrovniku, Rijeci i mnogim drugim hrvatskim gradovima. Splićani su tako novu godinu dočekali na prepunoj Rivi, gdje ih je zabavljao Tony Cetinski i glazbene grupe Azil i Kampanel. Sritna vam 2010. godina, neka vam Bog dadne zdravlja i sriće, poručio je sugrađanima gradonačelnik Željko Kerum. I Splićani su prve trenutke 2010. obilježili velikim vatrometom.

Brojni Osječani dočekali su Novu godinu pod kišobranima na središnjem osječkom Trgu Ante Starčevića. Svojim sugrađanima, ali i brojnim gostima prve su čestitke uputili gradonačelnik Krešimir Bubalo i župan Vladimir Šišljagić. Uz raznovrsnu ponudu hrane i pića Osječane i njihove goste do ranih jutarnjih sati zabavljali su domaći glazbenici.


Što smo pogodili? Što nas čeka?

Prigodnim programom na Stradunu Dubrovčani i njihovi gosti su ispratili staru i dočekali novu 2010. godinu. Program je počeo nastupima klapa još jučer ujutro. Navečer je Dubrovčane i njihove goste zabavljao sastav Dariva i pjevač Mile Hrnić. Dubrovačanima je prvi novu godinu čestitao gradonačelnik Andro Vlahušić. Dubrovnik i danas nastavlja u slavljeničkom tonu pa će se u 12.30 sati na Stradunu održati tradicionalni novogodišnji koncert pod dirigentskim vodstvom maestra Normana Widjaje. Na dubrovačkom području otvoreno je 14 hotela u kojima je oko 3000 stranih i domaćih gostiju.

Riječani su tradicionalno ispratili staru i dočekali Novu godinu na riječkom Korzu, a točno u ponoć sretnu Novu, uz šampanjac i bečki valcer čestitao im je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel. Više tisuća okupljeni na kišnom Korzu zabavljali su glazbenik Momčilo Bajagić-Bajaga te popularni domaći bend One piece puzzle i splitski TBF.
IZVOR: HRT