Srijeda, 14.10.2015.

Nema vijesti ovog datuma

Još jedan uspješan vikend biciklista BK Vlaji SinjNakon odličnog prošlog vikenda i osvojenih prvih mjesta u Sarajevu, naši biciklisti Roko Pavlinušić i Marko Babić ove su se nedjelje u Sinj iz Bihaća vratili s dva odličja za osvojena prva mjesta u svojim kategorijama na MTB uphill utrci u organizaciji biciklističkog kluba ‘Bihać’.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Predstavljanje projekta ‘Veteranski centar u Sinju’

Sutra će se, s početkom 13 sati, u prostoru Alkarskih dvora u Sinju, Šetalište Alojzija Stepinca 2, predstaviti Projekt uspostave veteranskih centara u RH pod nazivom ‘Veteranski centar u Sinju.’
Projekt će predstaviti gđa. Mihaela Marić, voditeljica projekta, g. Goran Pavela, psihijatar u Klinici za psihijatriju KBC Split, g. Zvonimir Kalčik, vanjski suradnik na projektu, gđa. Dina Rajković, arhitekt, gđa. Kristina Križanac, obnašateljica dužnosti gradonačelnika grada Sinja i g. Predrag Matić, ministar branitelja.
Po završetku predstavljanja Projekta planirano je zajedničko fotografiranje i davanje izjava za medije. Podsjetimo kako su predstavnici Ministarstva branitelja već nekoliko puta u Sinju obilazili sve vojne komplekse te se odlučili vetereanski centar izraditi u vojarni Ivaniša Nelipića.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Bulj: Put do škole kao ‘ruski rulet’


Nezavisni sinjski vijećnik Miro Bulj, ovoga puta kao predstavnik roditelja u školskom odboru SSŠ Ban Josip Jelaćić Sinj, uputio je dopis dječjoj pravobraniteljici Ivani Milas Klarić, ministru znanosti obrazovanja i sporta Vedranu Mornaru, Županu SD Zlatku Ževrnji i o.d. gradonačelnika Sinja Kristini Križanac u kojem ističe da se strednjoškolcima koji stanuju na udaljenosti od škole od 3 do 5 kilometara, put do škole pretvara u ruski rulet.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sjednica Općinskog vijeća u Otoku

Danas u 18 sati u prostorijama Općine Otok održat će se 17. sjednica Općinskog vijeća.

Za ovu sjednicu utvrđen je dnevni red od ukupno osam točaka. Sve točke dnevnog reda odnose se na tekuću, 2015. godinu.

Tako će vijećnici Općine Otok između ostalog raspravljati o Prijedlogu Odluke o dodjeli javnih priznanja, Prijedlogu Odluke o razrješenju i imenovanju člana Stožera zaštite i spašavanja.

Na dnevnom redu su također točke Prijedlog Izmjene i dopune Programa gradnje objekata komunalne infrastrukture, Prijedlog Izmjene i dopune Programa održavanja objekata komunalne infrastrukture, Prijedlog Programa javnih potreba Općine Otok u sportu i Prijedlog Izmjena i dopuna Programa socijalne skrbi Općine Otok.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Alkar “rudarski” do prve pobjede, Maligani “otkazali” suradnju

Košarkaši Alkara na jedvite su jade uspjeli slaviti protiv “osakaćene” Ribole Kaštela. Infarktna završnica otišla je na stranu domaće momčadi, iako je lako mogla otići i na drugu stranu. Utakmicu je obilježio i odlazak Maligana u desetoj minuti…

Alkar – Ribola Kaštela 75:73 (18:17, 18:21, 22:18, 17:17)

Sinj – ŠSD Sinj. Gledatelja: 500
Suci: Tomislav Hordov (Zadar), Josip Jurčević (Split), Ante Čanković (Zadar)
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Leksikon Sinjske Alke predstavljen sinoć u Zagrebu!Sinoć je u Zagrebu u prilično ispunjenoj dvorani Jure Petričevića u Matici Hrvatskoj, predstavljen Leksikon Sinjske Alke. Nakon što je ovo ljeto predstavljen Sinjanima i Cetinjanima te u rujnu poslužio kao izvor informacija i podataka autoru velike reportaže o Alki u francuskom listu Le Figaro, Leksikon je jučer predstavljen i u glavnom gradu Hrvatske.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Završena javna rasprava o Strategiji razvoja Grada Sinja

Za vrijeme trajanja javne rasprave o nacrtu Strategije razvoja Grada Sinja, koja je trajala od 25. rujna 2015. do 07. listopada 2015. godina, za razdoblje od 2015. do 2020. godine zaprimljena su dva projektna prijedloga, a primjedbi nije bilo.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Vikend program Gradskog kina Sinj

Danas na programu sinjskog kina u 18 sati je animirani film Noah, a u 20 sati znanstveno-fantastični film Marsovac.
Sutra su na repertoaru također dva filma, u 18 sati hrvatski film Zvizdan, u 20 sati nas očekuje Put do slave.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Najava sportskog vikenda

Pred nama je zanimljiv i bogat sportski vikend iz kojeg izdvajamo domaći nastup Alkara, zatim okršaj ragbijaša Sinja i Nade te lov Junaka na treću pobjedu u nizu…

Subota, 10. listopada
Košarka
A-1 liga, 2. kolo: 19,00 h: Alkar – Ribola Kaštela

Nogomet
Prva ŽNL, 6. kolo: 16,00 h: Glavice – Jadran KS
Druga ŽNL, 5. kolo: 16,00 h: Poljičanin – Tekstilac

Rukomet:
Druga HRL-jug (ž), 2. kolo: 17,00 h: Orkan – Sinj

Ragbi
PH, 3.kolo: 16,00 h: Sinj – Nada


Nedjelja, 11. lostopada
Nogomet
Treća HNL-jug, 9. kolo:
16,00 h: Junak – Neretva
16,00 h: Val – OSK
16,00 h: Zagora – Hrvace

Rukomet
Druga HRL-jug (m), 3. kolo:
18,00 h: Ribola Kaštela II – Kamičak
18,00 h: Trilj PV – Olimpija

Mali nogomet
UMN Sinj, 3. kolo:
15:00 h: MNK Hrvace – Š.D.Branitelj
16:00 h: Brnaze– Auto Labinko& C MONT
17:00 h: Buljan Kamen – Taxi Maretić&Podrug Color
18:00 h: Azra 1986 Inel – Torcida Otok
19:00 h: Gala – Experia Bar
20:00 h: MNK Dalmacija – MNK Satrić

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Predstavljanje knjiga i blagoslov zvonika i mozaika u Biteliću!Sutra će se u 17 sati u Župi Male Gospe u Biteliću predstaviti dvije knjige povijesne tematike, ‘Dosje 240271′ mr. Vice Vukojevića i ‘Kvirin Klement Bonefačić – Biskup Splitski i Makarski za vrijeme komunističkog režima 1944.-1954.’ dr. Mile Vidovića.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Počinje proslava dana Općine Otok i blagdana Sv. LukeSutra će u Otoku započeti program proslave Dana Općine Otok i blagdana Sv. Luke. Tijekom osam dana proslave, od 10. do 18. listopada, Otočane i njihove goste čekaju broja kulturna, vjerska i zabavna događanja.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Hrvatski svećenici, đakoni i pastoralni suradnici iz Zapadne Europe pohodili sinjsko Svetište

U srijedu 7. listopada, Svetište Gospe Sinjske u sklopu Godišnjeg pastoralnog skupa pohodili su hrvatski svećenici, đakoni i pastoralni suradnici iz Zapadne Europe pod vodstvom predsjednika Vijeća za inozemnu pastvu mons. Pere Sudara, pomoćnog biskupa vrhbosanskog i ravnatelja Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu vlč. Tomislava Markića.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U Zagrebu predstavljanje Leksikona Sinjske alke

U organizaciji Matice Hrvatske i Viteškog alkarskog društva, sutra u petak 9. listopada od 19 sati u Velikoj dvorani Matice Hrvatske, Strossmayerov trg 4, Zagreb, upriličiti će se predstavljanje Leksikona Sinjske Alke.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Služena Sveta misa povodom Dana neovisnosti!

Povodom Dana neovisnosti jutros je u Crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske služena Sveta misa zahvalnica. Misi je prisustvovalo 100-tinjak vjernika, a predvodio je sinjski župnik fra Ante Bilokapić.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Izložba ‘Novi slogani za novo doba’ u Galeriji Sikirica!

U petak 9. listopada u 19 i 30 sati u Galeriji Galiotović otvorit će se izložba Ante Kuštre i Rina Efendića pod nazivom ‘Novi slogani za novo doba’.

Riječ je o izložbi koja je nastala u Produkciji DARRAD Udruge za širenje područja kulture i umjetnosti RADDAR iz Splita, a tematizira problem upotrebe starih političko-ideoloških parola i slogana u suvremenom socijalnom i medijskom kontekstu.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Udruga SRMA: Počinju kreativne radionice za djecu!

Radionice se odvijaju srijedom od 17 do 18 i 15 sati u Udruzi Srma u Galeriji Galiotović u Sinju. Na programu su i ove sezone: likovna radionica, rad u glini, kreativna svaštara, radionica ručnog rada i ostali kreativni sadržaji.

Radionice su besplatne, otvorenog tipa, djeca dolaze kada mogu, a roditelji su obvezni potpisati prijavnicu za dijete koju će dobiti u Udruzi Srma.

Djeca će moći sudjelovati u radionicama do svibnja 2016. godine i namijenjene su učenicima osnovnih škola s područja Sinja i Cetinske krajine. Riječ je o programu ‘Kultura za djecu’ kojega Srma provodi od 2009. godine tijekom ljeta i tijekom školske godine, a uz Srmu program sufinancira i Grad Sinj.
IZVOR: WWW.FERATA.HR