Srijeda, 28.06.2017.

Nema vijesti ovog datuma

Županija osigurala sredstva za sufinanciranje razvojnih projekata u turizmu

Kroz Projekt sufinanciranja razvojnih projekata u turizmu, Županija splitsko-dalmatinska osigurala je bespovratna sredstva za tri projekta na području Cetinske krajine.
Za sufinanciranje razvojnih projekata u turizmu, Županija je u 2017. godini osigurala 1 milijun i 260 tisuća kuna. Za tri projekta koji će se provoditi na području Cetinske krajine osigurano je 81 tisuću kuna.
Općini Hrvace odobreno je 60 tisuća kuna za projekt ‘Konjičko-biciklističko-pješačku stazu Dabar-Vučipolje’, Turistička zajednica Grada Trilja dobila je 15 tisuća kuna za ‘Penjalište Čačvina’, a Turistička zajednica Grada Sinja 6 tisuća kuna za ‘Eko akciju čišćenja i uređenja izvora Gorućica’.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Članovi LU Tilurium izložbom uveličati svetkovinu Župe Košute


Završetkom proslave župskog blagdana Presvetog Srca Isusova u Košutima, sinoć je zatvorena izložba slika Likovne udruge ‘Tilurium’ iz Trilja, koja je bila postavljenau kripti košućke crkve.
Izložbom su triljski likovnjaci nastojali uveličati svetkovinu ove mlade župe koja je slavila peti rođendan te deset godina od posvećenja istoimene crkve. Žitelji Košuta i njihovi gosti velikim interesom i odličnom posjećenošću izložbe nagradili su umjetnike, što je pravi pokazatelj da će se međusobno uvažavanje i suradnja nastaviti i u nadolazećim godinama.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Dolazak oldtimera iz MG club d’ Italia u Sinj i Split


MG club d’Italia iz Italije (utemeljen 1973. godine u Rimu) na svojoj mrežnoj stranici, pod oznakom europskih događanja (eventi europei), ove je godine uključio i Hrvatsku. Tako će u svoju bogatu povijest putovanja, ovi zaljubljenici u klasični automobilski dizajn i tehniku, upisati Sinj, a potom i Split.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinjskim mažoretkinjama prošli je tjedan bio u znaku brojnih uspješnih nastupa.


U srijedu navečer, 21. lipnja pred mnogobrojnom sinjskom publikom Sinjske mažoretkinje održale su ‘Završnu priredbu za sezonu 16/17.’ na kojoj su sudjelovale sve dobne skupine, od najmlađih mrvica do najstarijih seniorki. Izvedeno je ukupno 20 koreogrfija u različitim disciplinama mažoret plesa. Ovaj nastup ujedno je označio i početak proslave 20 godina postojanja KUU Sinjske mažoretkinje, čija će se centralna proslava održati na tradicionalnoj 20. po redu ‘Večeri Sinjskih mažoretkinja i gostiju’, koja će se održati početkom kolovoza. Samom nastupu prethodilo je zajedničko fotografiranje svih uzrasta mažoretkinja u gradskom parku, kod spomenika “Tri generacije”.
Opširnije...
IZVOR: WWW: FERATA.HR

U Sinju obilježen Dan državnosti Republike Hrvatske


Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Spomen obilježje poginulim braniteljima u Domovinskom ratu ispred zgrade Gradske uprave i pred bistom prvog predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana, u Sinju je danas obilježen Dan državnosti Republike Hrvatske.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Didovina o ‘Čačvina Megdan Fest 2017.’


U subotu, 24. lipnja u 13 sati i 15 minuta u programu Hit radija na rasporedu je 13 izdanje ovogodišnje izdanje emisije ‘Didovina’.
Kroz 24 ovogodišnje emisije, uz zadane teme vezane za našu zavičajnu baštinu, posebno ćemo promicati tradicionalno pučko pjevanje – reru – kroz nastupe 24 reraške skupine s područja Cetinske krajine. Naziv ove‘Didovine’ je ‘Čačvina Megdan Fest 2017’
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Glazbeni program Thrill blues festivala

Kao što smo već najavljivali, 14. srpnja u Trilju će se održati Thrill blues festival. Kako su izvijestili iz Turističke zajednice grada Trilja, na festivalu će nastupiti DBLUZ, OZONE, HAL, LIGHT UNDER THE BLACK MOUNTAIN, SUNNYSIDERS i ERIC SARDINAS AND BIG MOTOR.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Akcija darivanja krvi u Grabu

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj sutra, 24. lipnja organizira akciju darivanja krvi u Grabu. Suorganizator je Zavičajna udruga Sukanac Grab.
Akcija će se održati u prostorijama osnovne škole, u vremenu od 9 do 13 sati.
Organizatori pozivaju sve davatelje krvi da dođu na akciju, kao i druge zdrave osobe od 18 do 65 godina života, kako bi se prikupio što veći broj doza krvi za potrebe Odjela za transfuziju KBC-a Split.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Novi nastavak ‘Transformersa’ u Gradskom kinu


Od petka, 23. lipnja, do srijede, 28. lipnja, u Gradskom kinu Sinj s početkom u 20,45 sati prikazivat će se akcijski, avanturistički film ‘Transformers: Posljednji vitez’. U petak, subotu i srijedu film će se prikazivati u 3D verziji.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Obilježavanje Dana antifašističke borbe i Dana državnosti u Sinju


Dana 22. lipnja (četvrtak) 2017. godine, Grad Sinj polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća prigodno će obilježiti državni blagdan ‘Dan antifašističke borbe’, dok će dana 25. lipnja (nedjelja) 2017. godine, isto tako polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća prigodno obilježiti državni blagdan ‘Dan državnosti’.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR