Udruga Srma: Prva tri mjeseca Socijalne samoposluge grada Sinja

Socijalna samoposluga Grada Sinja, koja djeluje u prostorima Gradskog društva Crvenog križa Sinj, u prva tri mjeseca rada podjelila je pakete pomoći za 27 obitelji i 33 samca.
Nakon što je u studenome otvorila svoja vrata, socijalna samoposluga je ponudila preko 70 različitih artikala kojima je opskrbljeno 145 članova socijalno ugroženih obitelji iz 12 naselja s područja Grada Sinja. Tijekom prva tri mjeseca po svoju potrošačku košaricu jedanput je došlo 27 obitelji, dva puta 20 obitelji, dok su 3 obitelji došle po pomoć 3 puta. Podijeljeno je hrane i higijenskih artikala ukupne vrijednosti 20.144,00 kn.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Alkar gost Škrljeva, vraća se Domagoj Kanaet

Alkar će ovog vikenda biti gost Škrljeva koje je sinjskoj momčadi izravan konkurent u borbi koja vodi prema Ligi za prvaka…
Možda i najbitnija vijest vezana uz Alkar jest da su svi igrači na raspolaganju pred ogled 17. kola u kojem će gostovati u Čavlima pored Rijeke.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Vikend u znaku nogometa, igra se 1. kolo Županijskog kupa

Ovog vikenda na rasporedu je prvo kolo Županijskog kupa u kojem će na travnjak svi naši predstavnici…
U subotu će na travnjak istrčati OSK koji će biti domaćin Tekstilcu, sat kasnije u Hrvacama će istoimeni domaćin prolaz u drugo kolo tražiti protiv Vrlike.
Dan poslije, u nedjelju, Junak će gostovati u Glavicama protiv kojih je nedavno u prijateljskom dvoboju slavio s 4:1.

Raspored:
13,00 h: OSK – Tekstilac (subota)
14,00 h: Hrvace – Vrlika (subota)
14,00 h: Glavice – Junak (nedjelja)

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Pobožnost Križnog puta u korizmenom vremenu


U korizmenom vremenu pobožnost Križnog puta u Svetištu Gospe Sinjske održavat će se svakog petka u 13, 17.15 i 20 sati.
Ovogodišnji korizmeni propovijednici su don Miroslav Vidović, generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije, don Mladen Parlov, profesor dogmatske teologije na KBF-u u Splitu i fra Josip Grbavac, ravnatelj Franjevačke klasične gimnazije u Sinju. Križni put molit će se i svake nedjelje prije večernje mise u 17.15 sati.
Raspored:
– Križni put za djecu u 13 sati,
– Križni put za župnu zajednicu u 17,15 sati. Poslije Križnog puta sveta misa i prigodna korizmena propovijed,
– Križni put za mlade u 20 sati prema Gospinom gradu. Okupljanje kod vatrogasnog doma. U slučaju lošeg vremena molitva u župnoj crkvi.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

‘Deadpool’ stigao u kino

Od danas do ponedjeljka, 15. veljače u sinjskom kinu, s početkom u 20 sati prikazivat će se akcijski, znanstveno-fantastični film Deadpool.
Deadpool je započeo život kao Wade Wilson, elitni operativac Specijalnih snaga koji se pretvorio u plaćenika. Kada otkrije vlastitu bolest u terminalnoj fazi, odluči pristupiti tajnom eksperimentalnom programu. Podvrgnut eksperimentu koji se nije smio dogoditi, Wade otkriva svoje nove super-moći ubrzanog zacjeljivanja te postaje svoj alterego DEADPOOL. Naoružan, novostečenim vještinama i mračnim, uvrnutim smislom za humor, Deadpool kreće u potragu za čovjekom koji ga je gotovo uništio.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Glazbena škola organizira koncerte povodom Valentinova

Osnovna glazbena škola ‘Jakova Gotovca’ povodom Valentinova organizia koncerte u matičnoj školi u Sinju te područnom odjeljenju u Otoku.
U prostorijama glazbene škole PO ‘Fra Anđelka Milanovića-Litre’ u Otoku u petak, 12. veljače s početkom u 13.45 sati održava se Koncert povodom Valentinova, početnički solfeggio u klasi prof. Petar Župić.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Branimiru Župiću III. nagrada u ZagrebuMladi sinjski pijanist Branimir Župić osvojio je još jednu vrijednu nagradu.
Naime, od jučer do 14. veljače u zagrebu se održava 22. međunarodno natjecanje ‘Mladi virtuozi 2016.’, klavir. Učenik OGŠ ‘Jakova Gotovca’ Sinj Branimir Župić, u klasi prof. Jelene Pavić, u II. kategoriji osvojio je visoko 3. mjesto, III. nagradu.
Čestitamo učeniku i njegovoj mentorici!
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Didovina o drugoj smotri mačkara Cetinskog kraja

Danas (srijeda 10. veljače 2016. godine) u 13 sati, u programu Hit radija na rasporedu je još jedno izdanje emisije ‘Didovina’. Ovoga puta slušatelji će još jednom moći uživati uz priče o zanimljivoj pokladnoj tradiciji.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Mladi Junaci nastavili s uspješnim nastupima na turnirima


Nakon osvajanja turnira u Gomilici mladi Junaci nastavili su s uspješnim nastupima na turnirima.
Protekla tri vikenda pioniri NK Junak nastupali su na turniru u organizaciji Adriatica, na kojem su osvojili 3. mjesto. U skupini su uvodno pobjedili Omiš 7:0, zatim su poraženi od Adriatica2 4:2, a potom pobjedili Union 3:1 i Dalmatinac (S) 3:0.
U uzbudljivoj utakmici polufinala, u kojoj su imali i dva puta vodstvo, ipak su na kraju tijesno poraženi rezultatom 4:3 od domaćina Adriatica. U utakmici za 3. mjesto pobjedili su Brda 2:1.
Junak: Pudar, Marinović, Šušnjara, Vuko, Barać, Žulj, Malovan, Štroliga, J. Barać, T. Klarić, A. Klarić, Pavić, Jukić, Lišnjić, Kamber, Bašić, Jelović Čičić, Dolić, Poljak, Jurčević, Malbaša. Trener: Slaven Lakić, prof.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Novo odličje za naše ‘Vlaje’U nedjelju u Vrpolju kod Šibenika održano je 7. kolo XC ZLD u organizaciji BK Faust Vrančić.
Ukupna dužina utrke iznosila je 28 km sa 850 m visinske razlike. Na utrci je sudjelovalo 174. natjecatelja, od čega su BK Vlaji imali svoja četiri člana. I ovaj put su naši članovi uz dosta tehničkih problema ostvarili zapažene rezultate.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Večer posvećena Alojziju Stepincu u sinjskom svetištuVečeras (ponedjeljak, 8. veljače) u crkvi Gospe Sinjske bit će upriličena večer posvećena blaženiku i mučeniku Alojziju Stepincu.
U 18 sati svetu misu predvodit će fra Gabrijel Jurišić, a preko mise će pjevati Mješoviti zbor Župe i Svetišta.
Odmah poslije mise u dvorani Posljednje večere bit će projekcija dokumentarnog filma ‘Moja savjest je čista’. Autor filma je Mario Raguž, novinar s vjerskog programa Hrvatske televizije.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Akcija savjetovanja i UZV pregleda dojki

Gradska organizacija Socijaldemokratskog Foruma žena Sinj i Klub žena liječenih na dojci Split nastavlja organiziranje akcija savjetovanja i ultrazvučnog pregleda dojki.
Sljedeće akcije održat će se u ponedjeljak, 08. veljače 2016. godine i u četvrtak, 11. veljače 2016. godine u prostorijama sinjskog SDP-a od 16 sati.
Žene zainteresirane za pregled mogu se upisati pozivom na broj mobitela 098/ 807 064.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Održana 2. smotra mačkara cetinskog krajaPolako završava ovo pokladno vrijeme, s puno zanimljivosti zabave i običaja.Zadnja subota ovog pokladnog razdoblja Sinju je donijela središnju svečanost pokladnih običaja.

Naime, više od tisuću mačkara iz 15 naselja cetinskog kraja danas je upriličilo drugu smotru mačkara. Vesele skupine mačkara Sinja, Brnaza, Graba, Velića, Karakašice, Bajagića, Obrovca, Gale, Vrpolja, Glavica, Vedrina, Trilja, Gljeva, Rude, Udovičića i Otoka, krenule su s gradskog stadiona u pohode gradom. Praćeni velikim pljeskom i znatiželjom Sinjana i njihovih gostiju pristigli su do sinjske Pijace gdje je održana središnja svečanost. Na središnjem sinjskom trgu svaka mačkarska skupina na svoj je način predstavila sebe i običaje svoga naselja. Na čelu s barjacima domaćini, Sinjani predvođeni čelnicima grada o.d. gradonačelnika Kristinom Križanac i dogradonačelnikom Zlatkom Ugrinom i Gradskom glazbom Sinj.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Novi poraz Alkara, Zagreb u posljednjoj četvrtini slomio otpor domaćih


Osmi prvenstveni poraz i treći domaći u nizu pred TV kamerama Alkar je izgubio od vodeće momčadi prvenstva Zagreba. Sinjani su u igri bili dobrih 35 minuta, ali na kraju je presudila individualna kvaliteta momčadi iz glavnog grada…
Alkar – Zagreb 79:92 (23:21, 18:20, 19:25, 19:26)

Sinj – ŠSD Sinj
Gledatelja: 500
Suci: Josip Radojković (Split), Luka Kardum (Šibenik), Josip Jurčević (Split)
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR