Četvrtak, 4.03.2021.

Nema vijesti ovog datuma

Učenice Glazbene škole Jakova Gotovca Sinj ostvarile odličan uspjehNa 59. Hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa – Županijskom natjecanju, koje je održano jučer, 2. ožujka u Makarskoj, nastupile su četiri učenice Glazbene škole Jakova Gotovca Sinj te su ostvarile odličan uspjeh.

Sara Ivišić, u klasi prof. Vlade Brzovića, osvojila je 1. nagradu i 1. mjesto u 2. kategoriji. U istoj kategoriji nastupila je i Maja Sarić, učenica Područnog odjeljenja u Trilju, u klasi prof. Vlade Brzovića, te je osvojila 2. nagradu.

Lucija Vudrag, učenica područnog odjeljenja u Trilju, u klasi prof. Vlade Brzovića, osvojila je 1. nagradu u 4. kategoriji.

Marijana Sučić, učenica Područnog odjeljenja Trilj, u klasi prof. Mirne Alfirević, osvojila je 1. nagradu u 1. kategoriji – glasovir.

Čestitamo učenicima i njihovim mentorima! 
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Objavljene detaljne preporuke za kafiće i sportske objekte


Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) objavio je detaljne preporuke za rad ugostiteljskih i sportskih objekata, kojima je od 1. ožujka dozvoljen rad uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera.
Ugostiteljski objekti i obiteljska poljoprivredna gospodarstva kojima je Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske dozvoljena priprema, dostava i usluživanje na otvorenim terasama i drugim otvorenim prostorima za usluživanje hrane, pića, napitaka i slastica isto mogu obavljati uz pridržavanje svih protuepidemijskih mjera i strogih mjera fizičke udaljenosti na način kako slijedi:  
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Darivanje krvi u Sinju i Hrvacama


Gradsko društvo Crvenog križa Sinj ovoga tjedna organizira dvije akcije dragovoljnog darivanja krvi.
Prva akcija održat će se u četvrtak, 4. ožujka u vremenu od 9 do 13 sati u prostorijama Crvenog križa u Sinju. Suorganizatori su Torcida Sinj i Društvo prijatelja Hajduka Sinj.
Druga akcija dobrovoljnog davanja krvi će se održati u Općini Hrvace u subotu, 6. ožujka u vremenu od 9 do 13 sati u svadbenoj dvorani ugostiteljskog objekta ‘Vreba’. Uz sinjski Crveni križ je Klub dragovoljnih davatelja Hrvace.
‘Pozivamo sve zdrave osobe od 18 do 65 godina koji nemaju simptome vezane za virus Covid-19, kao i da nemaju mjere samoizolacije da se odazovu u što većem broju za pomoć drugima u nevolji. Napomena za sve one koji žele dati krv, a bili su pozitivni na virus Covid-19 mogu pristupit darivanju krvi ako je od pozitivnog nalaza prošlo dva mjeseca. Akcije će se i dalje provoditi po mjerama i uputama kako HZJZ tako i Crvenog križa’, poručuju iz sinjskog Crvenog križa.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Popustile mjere – Sinjani guštaju na Pijaci


Relaksacija mjera i otvaranje terasa Sinjane je ponovno vratila u velikom broju na Pijacu. Lijep i sunčan dan izmamio je veliki broj ljudi na prvu jutarnju kavu poslije strogih epidemiološkim mjera. Sinjani zadovoljni, ugostitelji također.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Igor Vidalina i Hrvoje Markulin kandidati HDZ-a za gradonačelnika i dogradonačelnika Sinja


Igor Vidalina kandidat je sinjskog HDZ-a za gradonačelnika Sinja na predstojećim lokalnim izborima, a Hrvoje Markulin kandidat je za zamjenika gradonačelnika.
Sjednica Gradskog odbora HDZ-a na kojoj je donesena odluka o kandidatima za gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika održana je jučer, 28. veljače. Igor Vidalima izabran je za kandidata za gradonačelnika većinom glasova članova Gradskog odbora, dok mu je protukandidat bio Marko Križanac. Hrvoje Markulin bio je jedini kandidat za zamjenika gradonačelnika.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Važna pobjeda Alkara, svi sinjski igrači se upisali u listu strijelaca


Alkar je protiv Hermes Analitice upisao šestu prvenstvenu pobjedu, neopisivo važnu, kojom je pred treći natjecateljski krug pobjegao konkurenciji u borbi za opstanak…

Alkar – Hermes Analitica 95:71 (17:17, 24:14, 29:20, 25:20)

Sinj – GSD Ivica Glavan Ićo

Suci: Tomislav Hordov, Roko Hordov, Frane Mjeda

Alkar: Brocić (2), Echols (17), Granić (5), Mandalinić (9), Kučan (7), Putnik (5), Varence (11), Tomašević (2), I. Vučić (21), H. Vučić (13), Zukanović (3).

Hermes Analitica: Mileković (12), Cvitanović, Kalpić (13), Svoboda (22), Gazić (11), Tomić (2), Šutalo (4), Marcelić, Ćorić, Kordić (7), Svoboda.

Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinj poražen u Pločama, opstanak u prvoligaškom društvu sve dalje


Rukometašice Sinja poražene su u Pločama od Dalmatinke, što je veliki korak unatrag u kontekstu borbe za očuvanje prvoligaškog statusa…

Dalmatinka – Sinj 23:18 (10:9)

Ploče – Dvorana u Pločama

Suci: Ante Pavić, Mate Torbarina

Dalmatinka: Galov, Lovrić, Jarak (2), Vladimir (4), Dropuljić, Zelić (1), Bule (8), Jerković, M. Žderić, Radoš (3), Oršulić (2), I. Žderić, Čupić, Marinović, Krilić (3), Jelčić (9 obrana).

Sinj: Dragan, A. Zorica, Pletikosić, Kljaković-Gašpić (7), P. Zorica, Mažurin (2), Lj. Plazibat, Čović (2), Crnčević, Vugdelija (10 obrana), A. Plazibat (1), Mravak, Ćaleta, Boban (3), Lovrić (3), Paštar.

Isključenja: Dalmatinka 4 minute; Sinj 2 minute

Sedmerci: Dalmatinka 2/8; Sinj 4/4

Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Julija Smoljo i Ema Buljan dobitnice Oskara znanja


Nagradu Oskar znanja za školsku godinu 2019./20. dobile su i dvije mlade Sinjanke – Julija Smoljo i Ema Buljan.
Oskar znanja je najveća i najznačajnija nagrada u obrazovanju kojom se već 16 godina nagrađuju najbolji učenici i nastavnici osnovnih, srednjih, glazbenih i umjetničkih škola u Republici Hrvatskoj. Dodjeljuje ga Agencija odgoj i obrazovanje, a ove godine dodjela nagrada je prvi put organizirana online i to jučer, 26. veljače 2021. godine.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Junak osvojio vrijedan bod protiv Hrvatskog dragovoljca


Bod osvojen kod lidera prvenstva uvijek je dobro ostvarenje, stoga zadovoljstva treba biti i kod nogometaša Junaka koji su u Sigetu odigrali 1:1…

Hrvatski dragovoljac – Junak 1:1 (1:1)

Siget – Igralište: ŠNC Stjepan Spajić

Sudac: Domagoj Kurtović (Osijek)

Strijelci: 0:1 Bašić-Šiško (4.), 1:1, Viduka (30.)

Hrvatski dragovoljac: Šubarić, Majstorović, Zoungrana (od 66. Ernst), Viduka (od 78. Oreč), Valentić, Martinez (od 66. Amoateng), Pasariček, Perić (od 46. Stjepanović), Burić, Bagadur, Ivkić.

Junak: Runje, Vuković, Bašić-Šiško (od 88. Bilić), Jenjić (od 64. Marunica), Maganić, Manenica, Lovrić (od 46. Fuštin), Markovina, Jandrek (od 93. Mihovilović), Botica, Mastelić.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Isplata stipendija od sredine idućega tjedna

Isplata stipendija srednjoškolcima i studentima s područja Grada Sinja počet će u srijedu, 3. ožujka, kazala nam je Jasna Mijić Trogrlić, pročelnica gradskog Upravnog odjela za financije.
Kako saznajemo, stipendistima će biti isplaćene stipendije za nekoliko mjeseci.
Prema informacijama koje smo dobili iz Grada Sinja, nekoliko studenata još uvijek nije potpisalo ugovor o stipendiranju, niti su poslali obavijest o odustajanju, što bi trebali učiniti do početka isplate.
Grad Sinj ove školske/akademske godine dodjeljuje 50 srednjoškolskih stipendija, u mjesečnom iznosu od 300 kuna i 300 studenstkih stipendija koje iznose 700 kuna mjesečno.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

HEP upozorava: Budite oprezni pri paljenju korova!


Bliži nam se proljeće pa je započelo čišćenje poljoprivrednih površina, pri čemu građani spaljuju biljni i drugi gorivi otpad na otvorenom prostoru. No, neodgovorni nerijetko time čine štetu…
Naime, iz sinjskog Pogona HEP-a upozorili su kako neodgovorni građani ne kontroliraju širenje vatre pa se često dogodi da ona zahvati HEP-ove stupove. Takav slučaj zabilježen je proteklih dana u Vojniću. Stoga iz HEP-a pozivaju građane na oprez te poručuju kako će ubuduće ovakve slučajeve prijaviti policiji.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sutra novo ‘Sinjanje’ – sponzor ‘Andrija ribar’


Sutra, 27. veljače u 13 sati i 15 minuta u programu Hit radija na rasporedu je novo izdanje emisije ‘Sinjanje’.
U prošlom Sinjanju Andrijana Delija znala je za riječ cviće, Marijo Vučić pogodio je riječ gnjoj. Da se radi o kočki znala je Marija Librenjak, a Pjerinko Dinarina znao je za riječ duzina. Na kraju emisije najviše sreće imao je Marijo Vučić koji je osvojio nagradu – poklon paket OPG-a Pezelj iz Trilja.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR