Četvrtak, 19.07.2018.

Nema vijesti ovog datuma

Počele pripreme Junaka, Grčiću se odazvalo 19 igrača

S pripremama za novu trećeligašku sezonu danas je krenuo i sinjski Junak. Treneru Grčiću prvog se dana odazvalo 19 igrača…

Igračima su se na početku obratili trener Stipe Grčić i predsjednik Dujo Maleš. Trener je naglasio kako se ne smije dogoditi situacija kao prošle sezone u kojoj se grčevito lovio opstanak, dok je Maleš posebno bodrio mlađe igrače od kojih očekuje novi iskorak.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Počele prove alkara na Trkalištu

 

 
Nakon priprema u Sinjskom polju i okolnici Sinja, jučer poslijepodne prove alkara nastavljene su na Alkarskom trkalištu.

Prije prova, alkari su se okupili na Hipodromu, gdje je vojvoda Boško Ramljak obavio prozivku kandidata za 303. alkarska nadmetanja te obznanio svoju odluku kako će s provama na trkalištu nastaviti svi oni koji su se od sredine svibnja pripremali u Sinjskom polju, a njih je 33.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinjske mažoretkinje nastupile u Munchenu

 
Sinjske mažoretkinje u subotu su u Munchenu gostovale na prvoj večeri mažoret plesa, u organizaciji Croatia Munchen mažoretkinja koje vodi dugogodišnja sinjska mažoretkinja Lana Poljak.

Sinjske mažoretkinje publici su se predstavile s ukupno šest koreografija koje su svojim izvedbama oduševile publiku.Uz Sinjske mažoretkinje gosti večeri su još bili i Tihomir Bendelja iz Ludbrega svjetski prvak u twirlingu i folklorne skupine Mladost i Bijele ruže iz Munchena.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Besplatno vođene ture i početak rada Turističkog informativnog centra u Sinju

 
Svakodnevno smo svjedoci sve većeg broja dolazaka stranih i domaćih turista u naš grad. Kao i svake godine, njihov broj kulminirati će u vrijeme održavanja svečanosti Alke i Velike Gospe, kada očekujemo više stotina tisuća gostiju. Stoga je iznimno bitno pružiti im osjećaj dobrodošlice i pravodobnu informaciju.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Održana 4. Bila noć za Hajduka


U organizaciji Društva prijatelja Hajduka Sinj održana je četvrta ‘Bila noć za Hajduka’.
Dvjestotinjak navijača i prijatelja Hajduka okupilo se na fešti koja se ovoga puta održala u restoranu Vreba u Hrvacama. Na početku hrvatačke fešte ispred HNK Hajduk pozdrave okupljenima uputio je predsjednik Nadzornog odbora Hajduka Slaven Marasović.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Ante Kapetanović i Zdravko Meter najbolji oračiAnte Kapetanović u kategoriji plug ravnjak i Zdravko Meter u kategoriji plug premetnjak najbolji su orači Splitsko-dalmatinske županije.
U organizaciji Udruge orača Splitsko-dalmatinske županije u Gali ispod Krenice, na oranici OPG Mravak danas je održano 9. Županijsko natjecanje u oranju.
Natjecanje je otvorio dožupan Luka Brčić, a okupljenim oračima obratili su se donačelnik Općine Otok Nediljko Laco, Josip Matas voditelj odsjeka za poljoprivredu u odjelu za gospodarstvo Splitsko-dalmatinske županije, Dario Padro voditelj natjecanja i član UO nacionalnog saveza orača te županijski predsjednik orača Zvonko Balta.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Eko akcija na Cetini

 
U organizaciji Zajednice udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a RH ovaj vikend čistila se obala i korito rijeke Cetine.

Sudionici ljetnog kampa na Dabru pokazali su veliki interes za očuvanjem prirode i dali su svoj prilog u prikupljanju otpada koji je završio u rijeci. Na dionici od Rumina do Hana pedesetak djece i dvadesetak branitelja uz dva ronioca prikupljali se razne štetne predmete koji su dospjeli u rijeku.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinjske mažoretkinje otputovale u Munchen

 
Sinjske mažoretkinje, sastavi juniora i seniora, otputovale se u Njemačku u grad München gdje će u subotu 14. srpnja nastupati kao gošće Croatia München mažoretkinja, na prvoj večeri mažoret plesa koja će se održati u Münchenu.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR