Akcija savjetovanja i ultrazvučnog pregleda dojki

Gradska organizacija Socijaldemokratskog Foruma žena Sinj i Klub žena liječenih na dojci Split nastavlja organiziranje akcija savjetovanja i ultrazvučnog pregleda dojki.
Sljedeća akcija održat će se u ponedjeljak 30. studenog 2015. godine u prostorijama Foruma žena SDP-a Sinj od 16 sati.
Žene zainteresirane za pregled mogu se upisati pozivom na broj mobitela 098/ 807 064.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U Kaštelima predstavljena knjiga ‘Libreto Ero s onoga svijeta i književni zavičaj Milana Begovića’U ponedjeljak 23. studenoga 2015. u 19 sati u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću, unatoč lošem vremenu i ustrajnoj kiši okupila se brojna publika na predstavljanju knjige, monografske studije doc. dr. sc. Miljenka Buljca ‘Libreto Ero s onoga svijeta i književni zavičaj Milana Begovića’. Renata Dobrić, ravnateljica GKK i voditeljica programa, zaželjela je dobrodošlicu svima, te je pozdravila i predstavila sudionike književne večeri.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Djeca poginulih i nestalih branitelja na mimohodu u VukovaruU znak sjećanja na žrtve Vukovara, Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja SDŽ u suradnji s Udrugom djece poginulih i nestalih Hrvatskih branitelja Domovinskog rata iz Vukovara organizirala je odlazak u Vukovar 20. studenog 2015. godine, na mimohod ‘Vi ste naš ponos – mi smo Vaša snaga’.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Javno izlaganje prijedloga Strategije razvoja grada Sinja

Grad Sinj poziva sve zainteresirane institucije, poduzetnike, ustanove, udruge, fizičke osobe i ostalu zainteresiranu javnost na javno izlaganje konačnog prijedloga Strategije razvoja grada Sinja za razdoblje 2015.-2020. godine. Javno izlaganje će se održati u srijedu, 25. studenog 2015. godine s početkom u 11 sati u Gradskoj vijećnici Grada Sinja.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Mr. sc. Petar Čovo postao Vitez inovatorstvaNa 64. međunarodnoj izložbi inovacija INNOVA u Bruxellesu hrvatski su inovatori osvojili osam medalja, a za doprinos razvoju inovatorstva troje Hrvata dobilo je i prestižna odličja Vitezova inovatorstva, među njima i Sinjanin sa splitskom adresom, profesor zadarskog Sveučilišta, inovator i član splitskog Društva inovatora Diatus, mr.sc. Petar Čovo.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Med s cetinskog područja među najkvalitetnijima u Hrvatskoj

U Hotelu Zagreb u Splitu, u organizaciji Saveza pčelarskih udruga Splitsko-dalmatinske županije, održan je Međunarodni pčelarski sajam ‘Dalmatina 2015.’
Tijekom dvodnevnog sajma svoje proizvode izložilo je 70-ak izlagača iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije, Mađarske i Poljske. Cijela pčelarska manifestacija održavala se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, a u njeno ime sajam je otvorio splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U Gradskom kinu Sinj održana Noć kazalištaSinoć je u sinjskom kinu održana međunarodna kulturna manifestacija ‘Noć kazališta’ 2015. godine.
I pored loših vremenskih uvjeta, pred oko 150 posjetitelja izvedene su tri predstave, ‘Ježeva kućica’, ‘Nedostajem sama sebi’, Sinjskog pučkog kazališta i komedija ‘Veseli stroj’ dramske sekcije KUD-a ‘Peruća’ iz Hrvaca.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Hrvace u susjedskom derbiju slavile protiv OSK-a

Susjedski derbi između Hrvaca i OSK-a zaključen je uvjerljivom pobjedom domaćih, no dojam je kako je OSK prema prikazanom ipak zaslužio barem gol, ako ne i više…
Hrvace – OSK 3:0 (1:0)
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Najava sportskog vikenda

Nedjelja, 22. studeni
Košarka
A-1 liga, 8. kolo: 19,30 h: Alkar – Zabok

Nogomet
Treća HNL-jug, 16. kolo: 13,30 h: Hajduk II – Junak

Mali nogomet
UMN Sinj, 6. kolo:
14:30 h: Brnaze – Buljan Kamen
15:30 h: Š.D.Branitelj – MNK Satrić
16:15 h: Torcida Otok – Experia Bar
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U Širokom Brijegu predstavljena knjiga dr. sc. Miljenka BuljcaU Širokom Brijegu predstavljena knjiga ‘Libreto ERO S ONOGA SVIJETA i književni zavičaj Milana Begovića’ autora dr. sc. Miljenka Buljca.
U Narodnoj knjižnici Široki Brijeg predstavljena je knjiga-znanstvena studija ‘Libreto ERO S ONOGA SVIJETA i književni zavičaj Milana Begovića’ autora dr. sc. Miljenka Buljca.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Održana 21. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja

Iako je najavljeno ukupno 20 točaka dnevnog reda, sinjski vijećnici su raspravljali o njih 18 jer je o.d. gradonačelnika Kristina Križanac prije početka sjednice sa dnevnog reda povukla dvije točke.
Na prozivci je bilo prisutno 15 vijećnika, a nedugo zatim pridužilo im se još troje vijećnika.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sanirana ulica Put ŠumarijeProšli tjedan obavljeni su radovi sanacije kolnika u sinjskoj ulici Put Šumarije.
Kako su nas izvijestili iz Grada Sinja, radovi su obavljeni u okviru trenutno raspoloživih financijskih sredstava na stavci proračuna za 2015. godinu – održavanje nerazvrstanih cesta. Radove je, temeljem Ugovora o povjeravanju obavljanja komunalne djelatnosti održavanja nerazvrstanih cesta u dijelu asfaltiranja istih, obavila tvrtka ASFALT-AB.
Obavljen je maksimum sanacijskih radova u ukupnoj vrijednosti od oko 80 tisuća kuna.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Najava sportskog vikenda

Pred nama je novi sportski vikend iz kojeg izdvajamo ogled Alkara i Zaboka koji je na rasporedu u nedjelju, a sigurno će zanimljivo biti i u Hrvacama gdje će istoimeni trećeligaš ugostiti OSK…

Subota, 21. studeni
Nogomet
Treća HNL-jug, 16. kolo: 13,30 h: Hrvace – OSK

Prva ŽNL, 12. kolo: 13,30 h: GOŠK – Glavice

Rukomet
Druga HRL (m), 8. kolo: 13,00 h: Kamičak – Opus

Odbojka
Prva B, 4. kolo: 16,00 h: Sinj – Šibenik

Ragbi
Prva liga, zaostala utakmica 1. kola: 14,00 h: Sinj – Makarska rivijera

Mali nogomet
UMN Sinj, 6. kolo:
18:00 h: Auto Labinko& C MONT – Gala
19:00 h: Azra 1986 – MNK Hrvace
20:00 h: Taxi Maretić MNK Dalmacija

Nedjelja, 22. studeni
Košarka
A-1 liga, 8. kolo: 19,30 h: Alkar – Zabok

Nogomet
Treća HNL-jug, 16. kolo: 13,30 h: Hajduk II – Junak

Mali nogomet
UMN Sinj, 6. kolo:
14:30 h: Brnaze – Buljan Kamen
15:30 h: Š.D.Branitelj – MNK Satrić
16:15 h: Torcida Otok – Experia Bar
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Split domaćin 6. Međunarodnog pčelarskog sajma Dalmatina 2015.


Savez pčelarskih udruga Splitsko-dalmatinske županije organizira 6. Međunarodni pčelarski sajam ‘Dalmatina’.
Sajam će se održati 21. i 22.studenoga 2015. godine u Hotelu Zagreb, u splitskom Duilovu, pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sazvana 21. sjednica sinjskog Gradskog vijeća

Danas, 20. studenog održati će se 21. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja za koju je predviđen dnevni red od 20 točaka.
Pred gradskim vijećnicima naći će se izvješća o prošlogodišnjem radu DV Blagovijest, gradskih tvrtki Kamičak, Čistoća Cetinke krajine, Gospodarska zona Kukuzovac, sportske zajednice, udruga u kulturi, Kulturno-umjetničkog središta Sinj, Crvenog križa i DVD-a Sinj. Između ostalog, vijećnici će raspravljati i o prijedlogu izmjena i dopuna Odluke o mjerilima i uvjetima sudjelovanja korisnika usluga u cijeni Programa dječjih vrtića i jaslica u vlasništvu Grada Sinja.
Početak sjednice najavljen je za 16 sati i 30 munuta
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U Sinju prikupljeno 50 doza krvi

U prostorijama sinjskog Crvenog križa danas je održana akcija dragovoljnog darivanja krvi na kojoj je prikupljeno 50 novih doza.
Akcija se odvijala u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Sinj i Kluba dobrovoljnih davatelja krvi Sinj, a pristupili su joj i maturanti sinjskih srednjih škola. Kako doznajemo od ravnatelja sinjskog Crvenog križa Ante Zorice, akciji se odazvalo 59 dragovoljnih davatelja, no zbog zdravstvenih razloga njih 9 nije moglo dati krv.
Zorica ističe kako ga posebno veseli to što je današnjoj akciji pristupilo čak 10 osoba koje po prvi put daju krv, među kojima je 9 sinjskih srednjoškolki.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

‘Libreto Ero s onoga svijeta i književni zavičaj Milana Begovića’ dr. sc. Miljenka Buljca u Širokom BrijeguU Narodnoj knjižnici Široki Brijeg u petak 20. studenoga 2015. godine s početkom u 19 sati održat će se predstavljanje knjige ‘Libreto ERO S ONOGA SVIJETA i književni zavičaj Milana Begovića’, autora dr. sc. Miljenka Buljca.
Knjigu će osim autora predstavili Ivan Sivrić predsjednik Društva hrvatskih književnika Herceg-Bosne i publicist i novinar Dragan Marijanović. U glazbenom dijelu programa nastupit će klapa Dobrkovići.
Organizator predstavljanja knjige je Grad Široki Brijeg. Knjiga je predstavljena u Sinju 19. kolovoza u okviru manifestacije ‘Dani Alke i Velike gospe’. Recenzije za knjigu napisali su sveučilišni profesori Tihomir Maštrović, Dean Slavić i Antun Lučić.
IZVOR: WWW.FERATA.HR