Predstavljanje knjige o Josipu Kuletinu u Zagrebu


U organizaciji Kluba Sinjana Zagreb i Grada Sinja u Zagrebu se organizira  predstavljanje knjige o Josipu Kuletinu, skladatelju i kapelniku triju vojski, autoru poznate alkarske koračnice ‘Sinjski alkari’.
Predstavljanje će se održati 21. rujna 2019. godine u parku Zrinjevac u Zagrebu.
U programu koji će se održati od 12 sati i 30 minuta do 14 sati sudjelovat će Grad Sinj, Gradska glazba Sinj i Turistička zajednica Grada Sinja.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Oproštaj fra Borisa Čarića i uvođenje u službu fra Petra Klapeža


U nedjelju 15. rujna u prepunoj crkvi St. Michaela u središtu Münchena su se vjernici i pastoralno osoblje HKŽ München oprostili od dugogodišnjeg voditelja župe fra Borisa Čarića koji je od 2011. godine obnavljao dužnost voditelja najveće hrvatske iseljeničke župe. Fra Boris je od 2008. godine do 2011 obavljao ulogu dušobrižnika u ovoj župi. Na nedjeljnom misnom slavlju je ujedno u službu novog voditelja uveden dosadašnji gvardijan i upravitelj svetišta Gospe Sinjske fra Petar Klapež.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Maja Zorica i Tina Bešljić pozvane na okupljanje kadetske rukometne reprezentacije


Na adresu ŽRK Sinj stigao je poziv izbornika hrvatske mlađe kadetske reprezentacije upućene Maji Zorici i Tini Bešljić…
Mlađe kadetska reprezentacija se od 20. do 24. rujna okuplja u Zagrebu, gdje će trenirati pod paskom izbornika Nenada Smiljaneca i njegovog stručnog stožera.
Među 21 pozvanom igračicom za kontrolno okupljanje, tako su se našle i dvije članice Sinja.
Sastanak s igračicama zakazan je u Domu sportova, 20. rujna u 11 sati.
Nastavak je ovo sudjelovanja svih mlađih kategorija Sinja u reprezentativnim akcijama, što je u svakom slučaju potvrda odličnog rada i svijetle budućnosti.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Treća HNL: Hrvace domaćin Jadranu LP, Junak u srijedu gostuje kod Kamena

U utorak i srijedu igra se četvrto kolo Treće HNL jug. Hrvace su domaćin Pločanima, a Junak gost u Imotskoj krajini…
Nakon savršenog ulaska u sezonu nogometaše Junaka u srijedu očekuje težak ispit u Ivanbegovini kod Kamena koji je do prošlog kola predvodio ljestvicu najboljih trećeligaških momčadi. Junaku je ovo treće gostovanje u četiri uvodna kola.
Hrvace će i drugo kolo u nizu biti domaćini, ukupno treći put u četiri odigrana susreta. Nakon što su u subotu slavili protiv Kamena, sada im slijedi obračun s Jadranom iz Ploča u kojem su po do sada viđenom apsolutni favoriti. Susret u Hrvacama igra se u utorak.

Raspored – 4. kolo:
16,30 h: Hrvace – Jadran LP (utorak)
16,30 h: Kamen – Junak (srijeda)

IZVOR: WWW.FERATA.HR

RK Kamičak vrši upis novih članova


Rukometni klub Kamičak Sinj vrši upis novih članova i to u generacijama 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011 i  2012 ( za dječake).
Treninzi se održavaju 4 puta tjedno u novoj gradskoj dvorani u Sinju u popodnevnim i jutarnjim terminima.
Dijete se može upisati tokom cijele godine dolaskom na trening ili na mobitel: 091 556 5342 Marko Gazzari
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Tanja Samardžić 5. u Kutini


U nedjelju, 15. rujna u Kutini je održana 19.međunarodna utrka Kutina – Voloder ‘Voloderska jesen 2019’ memorijal Franjo Mihalic na kojoj je sudjelovala i naša Tanja Samardžić.
Na utrci u dužini od 15 km sudjelovalo je 240 trkača iz više zemalja. Tanja Samardžić je u ženskoj konkurenciji u cilj ušla peta. Obzirom da je Tanja u tjedan dana istrčala dvije utrke od 15 km uz prejaku konkureciju i velik broj trkača ovo je za nju sjajan rezultat. Sljedeću utrku Tanja će trčati od 21 km polumaraton 22. rujna u Varaždinu.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Junak slavio protiv Vodica, ostao stopostotan i sam na vrhu!

Junak je u trećem prvenstvenom kolu stigao do treće pobjede, druge gostujuće, čime je ostao usamljen na vrhu poretka i to bez primljenog pogotka…
Vodice – Junak 0:3 (0:2)
Šibenik – Stadion Šubićevac
Sudac: Mateo Erceg (Pristag)
Strijelci: 0:1 Jandrek (9.), 0:2 Andrić (42.), 0:3 Andrić (67.)
Vodice: Mihaljević, Mikić (od 63. Knežić), Skočić, Sklezur (od 46. Jefferson), Perica (od 81. Marić), Zeljković, Rendić, Markota, Ljubić, Perica, Pešić.
Junak: Runje, Mihovilović, Marunica, Bandalo, Andrić (od 79. Barać), Jandrek, Kukoč, Bilić (od 83. Vuković), Fuštin, Vardić, Mastelić (od 69. Maganić).
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Načelnik Općine Otok protiv povećanja cijene vode

U uredu načelnika Općine Otok, u petak, 13. rujna 2019. godine, održana je Koordinacija gradonačelnika i načelnika gradova i općina Cetinskog kraja na kojoj su prisustvovali i direktor te tehnički direktor Vodovoda i odvodnje Milan Smoljo i Ivan Bugarin.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Održana 9. Smotra klapa u Hrvacama


U okviru proslave Dana Općine Hrvace i blagdana suzaštitnice župe i mjesta Gospe Žalosne, u župnoj crkvi u Hrvacama sinoć je održan tradicionalni, 9. po redu ‘Susret klapa’, koji je ove godine imao i međunarodni karakter.
Na ‘Susretu klapa’ nastupilo je 10 klapa iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Osim domaćina, klape Hrvace, publici su se predstavili Rebatajica iz Splita, Pučki pivači – Donji Kaštili, Senjkinje iz Senja, Sveti Mihovil iz Prološca, Zagora – Dicmo/Trilj, Rusula iz Splita, Sinj, Bratovština – Gorica/Sovići (BiH) i Concordia iz Međugorja (BiH).
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Najava sportskog vikenda

Pred nama je zanimljiv sportski vikend u kojem nas izuzev nogometnih utakmica očekuje i prvo kolo rukometnog prvenstva za žene i to u okviru prve lige u kojoj od ove sezone nastupa i Sinj…
Junak će nakon dvije uvodne pobjede u gostima igrati protiv novog trećeligaša Vodica koji će sinjsku momčad ugostiti na Šubićevcu u Šibeniku zbog radova na svom stadionu. S obzirom na to da je riječ o utakmici praktički na neutralnom terenu, velika je to prilika momčadi Stipe Grčića da dođe do nove pobjede.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Studentima besplatan prijevoz do Splita i Knina

Svi redoviti studenti s prebivalištem na području Grada Sinja i ove će godine imati pravo na 100-postotno subvencioniranje prijevoza u međumjesnom prijevozu autobusnim linijama na relacijama Sinj-Split i Sinj-Knin i to u razdoblju od 30. rujna do 20. prosinca 2019. godine.
Redoviti studenti koji ne mogu ostvariti pravo na subvencioniranje prijevoza u 100-postotnom iznosu, imaju pravo na refundiranje troškova kupnje dviju voznih karata za prijevoz autobusom na relaciji od mjesta prebivališta do mjesta studiranja i/ili obratno u razdoblju od 30. rujna do 31. prosinca 2019. godine.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Upisi u ŽOK Sinj

Ženski odbojkaški klub Sinj počeo je s upisima novih članica i to djevojčica od 2. do 6. razreda osnovne škole.
Za sve informacije vezane za upise i treninge zainteresirani se mogu javiti Ivici Zorici, prof. na broj mobitela 098588579.
‘Ako ste u dvojbi u koji sport upisati vaše dijete, mi vam preporučujemo odbojku. Treninzi su već počeli, zato požurite’, poručuju iz ŽOK Sinj.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Trilj: Ankici Lukić nagrada za životno djelo


Sinoć je održana 18. sjednica Gradskog vijeća Grada Trilja, a na dnevnom redu našlo se 12 točaka.
Vijećnici su između ostaloga raspravljali o Prijedlogu Odluke o dodjeli javnih priznanja Grada Trilja za 2019. godinu. Od šest pristiglih prijedloga za dodjelu nagrade, Odbor za izbor i imenovanje Gradskom vijeću predložilo je da se kolektivne nagrade Grada dodijele Kuglačkom klubu ‘Bojovnik’ koji ove godine navršava 40 godina postojanja, Planinarskom društvu ‘Jelinak’ za 20 godina djelovanja i Malonogometnom klubu Trilj koji također obilježava 20 godina postojanja. Nagrada grada za životno djelo pripala je Ankici Lukić, ravnateljici Dječjeg vrtića Trilj, koja ove godine slavi 40 godina svoga odgojno obrazovnog rada i koja već 20-ak godina vrši dužnost ravnateljice dječjeg vrtića.
Na sjednici su jednoglasno usvojene i ostale točke Dnevnoga reda, među kojima su bila i izvješća o poslovanju društva Čistoća Cetinske krajine te Vodovod i odvodnja Cetinske krajine ta 2018. godinu, Izvješće Ustanove za istraživanje i širenje znanja u području prehrane i zdravlja CEKOM 3LJ za 2018. godinu, Prijedlog Odluke o postupku izbora za članove vijeća mjesnih odbora na području Grada Trilja.
Sjednica je završila u 19,15 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Posljednji ovogodišnji zaručnički tečaj

Župa Gospe Sinjske tijekom godine organizira tri zaručnikča tečaja. Do sada su održana dva, a posljednji će se održati od 20. do 23. rujna.
Tečaj se sastoji od osam susreta na kojima se obrađuju različiti aspekti braka i obitelji. Susreti se održavaju u ʻDvorani Gospe Sinjskeʼ, s početkom u 19 sati. Iz Župe ističu kako predhodna prijava polaznika nije potrebna te da zaručnici imaju obvezu sudjelovati na svim susretima, na kraju kojih se izdaje potvrda o sudjelovanju na tečaju.
Koordinator zaručničkog tečaja je fra Perica Maslać, župnik.
IZVOR: WWW.FERATA.HR