Srijeda, 14.11.2018.

Nema vijesti ovog datuma

Udruga umirovljenika organizira mjerenje šećera i tlaka u krvi

Povodom obilježavanja Dana dijabetičara, Udruga umirovljenika Sinj, u suradnji sa sestrama Patronažne službe u Sinju, organizira kontrolu šećera u krvi i mjerenje tlaka.

Akcija će se provoditi u prostorijama Udruge umirovljenika, u srijedu 14. studenog 2018. s početkom u 9 sati. Istoga dana organizira se i ispitivanje sluha, u suradnji s Jadrankom Franćeski iz Splita, također u prostorijama Udruge.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U Maljkovu otkriven spomenik poginulim i umrlim mještanima u Prvom svjetskom ratu

 
Jučer je u župi sv. Filipa i Jakova Potravlje, u selu Maljkovu obilježena stogodišnjica završetka 1. Svjetskog rata otkrivanjem spomen ploče dvanaestorici poginulih/umrlih Maljkovčana.  Misno slavlje i molitve odrješenja predvodio je župnik fra Stanko Dotur.
Iz župe su stradala 134 župljana (70 poginulih, 17 zarobljenih i 47 ranjenih). Svečanosti su nazočili Jakov Titlić, donačelnik općine Hrvace, dr. sc. don Josip Dukić, profesor crkvene povijesti na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu, članovi obitelji poginulih i gosti Maljkovčana.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Alkar teškom mukom do nove pobjede, Bosco prijetio do zadnjih sekunda

Nakon nove drame Alkar je na jedvite jade slavio protiv Bosca i time prekinuo niz od tri poraza. Imali su gosti priliku na 40 sekundi prije kraja sve preokrenuti, ali Brown (24p,9sk,9as), Svalina i Markulin dobrim su reakcijama u najvažnijim trenutcima ipak pogurali Alkara do treće pobjede…

Alkar – Bosco 86:80 (21:16, 15:23, 27:16, 23:25)

Sinj – ŠSD Sinj. Gledatelja: 800
Suci: Srđan Dožai, Josip Jurčević, Karlo Mrčeta
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Junak i Urania bez golova, sudac propustio isključiti vratara gostiju


Niz stopostotnosti na domaćem terenu Junak je zaključio protiv Uranije s kojom je odigrao bez golova. Junak je imao više od igre, imala je doduše i Uranije neke prilike, ali sve to ostalo je u sjeni velikog previda glavnog suca utakmice koji je propustio crvenim kartonom kazniti gostujućeg vratara u 51. minuti…

Junak – Urania 0:0

Sinj – Gradski stadion. Gledatelja: 1000
Sudac: Josip Zec (Split)
Najbolji igrač: Petar Botica (Junak)
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinjski kazalištarci pomažu ozlijeđenom vatrogascu


Sinjsko pučko kazalište u suradnji sa OŠ ‘Ivana Mažuranića’ sa Hana pridružilo se humanitarnoj akciji prikupljanja pomoći za ozlijeđenog vatrogasca Josipa Santa, člana DVD Sinj.
Naime, sinjski kazalištarci u sportskoj dvorani osnovne škole jučer su izveli predstavu ‘Sedam snjeguljica i patuljak’, a prikupljena novčana sredstva odlučili su uplatiti na račun za pomoć ozlijeđenom vatrogascu.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Doris Delonga i Branimir Župić ostvarili sjajan rezultat u Opatiji


Mladi sinjski glazbenici Doris Delonga i Branimir Župić, učenici Glazbene škole Josipa Hatzea iz Splita, ostvarili su još jedan sjajan rezultat.
Naime, od 7. do 9. studenog u Opatiji se održalo 56. hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe. U disciplini kvarteti 2. kategorije natjecao se kvartet učenika iz GŠ Josipa Hatzea iz Splita u sastavu: Lara Šarolić – flauta, Eva Marković – flauta, Doris Delonga – flauta, Branimir Župić – glasovir, pod mentorstvom prof. Marije Bašić Markotić. Sastav je osvojio 1. nagradu (91,00) te se plasirao na Državno natjecanje koje će se održati 5. – 8. prosinca u Zagrebu.
Unatoč napornom putu do Opatije i nazad, kvartet je uživao u zajedničkom muziciranju i druženju te s uzbuđenjem iščekuje avanture koje donosi Državno natjecanje u Zagrebu.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

ATRAKTIVNA KUĆA U GLAVICAMA, SINJ

ATRAKTIVNA KUĆA U GLAVICAMA, SINJ
Prodaje se kuća u bloku u Glavicama neposredno uz državnu cestu D-219. Kuća ima površinu 124 m2 tlocrtno, prizemlje i kat. Ima prilaz s autom sa državne ceste D-219 te je pogodna za poslovnu i za stambenu namjenu. Kuća je udaljena od centra Sinja oko 1,7 km, a od Gradskog stadiona 600 m. Kuća ima centralno grijanje te je klimatizirana.
Opširnije...

Najava sportskog vikenda

Pred nama je novi sportski vikend u kojem nas očekuju novi nastupi naših klubova. Izdvajamo nove domaće susrete Junaka i Alkara…
Vrijedi spomenuti kako se svi dvoranski sportovi, izuzev nastupa Alkara, igraju u novoj Gradskoj sportskoj dvorani Ivica Glavan Ićo.

Subota, 10. studenog

Košarka
HT Premijer liga, 6. kolo:
19,00 h: Alkar – Bosco

Nogomet
Treća HNL-jug, 12. kolo:
14,00 h: Junak – Urania
14,00 h: GOŠK – Hrvace
Prva ŽNL, 11. kolo:
13,30 h: Mladost (P) – OSK
Druga ŽNL, 10. kolo:
13,30 h: Čaporice – Vrlika
13,30 h: Tekstilac – Adriatic

Rukomet
Druga HRL-jug (ž), 6. kolo:
18,00 h: Sinj – Zadar (igra se u petak!)
Druga HRL-jug (m), 6. kolo:
17,00 h: Korčula – Kamičak
18,00 h: Trilj PV – Kingtrade Makarska

Odbojka
Prva B liga, 6. kolo:
17,00 h: Sinj – Split II

Nedjelja, 11. studeni

Nogomet
Druga ŽNL, 10. kolo:
13,30 h: Jadran (S) – Trilj

Gimnastika
GK Sinj: Državno prvenstvo u Slavonskom Brodu

Mali nogomet
UMN Sinj, 7. kolo:
15,30 h: MNK Hrvace Kompass group – MNK Torcida Kavana Otok
16,30 h: MNK Azra Inel Sinj – MNK Gala
17,30 h: Prolić gradnja – C.b.Back in black
18,30 h: Š.d.Branitelj Turjaci – MNK Brnaze
19,30 h: MNK Satrić Casper – C.b.Kamičak/Pršutoreznica Miško Sinj
Treća HMNL-jug, 1. kolo:
20,00 h: MNK Trilj – MNK G-točka Split
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Petak, 9.11.2018.

Nema vijesti ovog datuma

Natali Šarić gostuje u ‘Petkom u 5’


Sutra, 9. listopada u 17 sati u Gradskoj knjižnici Sinj nastavlja se program ‘Petkom u 5’, kojeg je organizirala udruga Sinjski ferali, u okviru obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige.
Ovoga puta u ‘Petkom u 5’ gostuje Natali Šarić. Natali je rođena u Sinju, a školovala se u Splitu, Sarajevu i Beogradu. Stvara u Hrvatskoj i u regiji. Trinaest godina radila je u osnovnim školama u Beogradu kao profesor razredne nastave, a posljednjih godina radi u Splitu kao edukator rehabilitator. Piše udžbenike za mlađi uzrast, priručnike, poeziju, kratku prozu i igrokaze za djecu. Radovi su joj zastupljeni na mrežnim stranicama, u književnim i školskim časopisima, magazinima i zbornicima, a pjesme i ilustracije u čitankama, početnicama i udžbenicima u Hrvatskoj i u inozemstvu.
Dodajmo kako program obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige u Sinju završava 16. studenog, kada će gostovati spisateljica Danijela Volarević Rančić.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Brnaze: Počinje program Tavelićeva 2018.


Zajednica sv. Nikole Tavelića u Brnazama danas, 8. studenog 2018. godine, započinje s duhovnom pripravom za proslavu spomena sv. Nikole Tavelića, zašitnika mjesta i zajednice.
Prvoga dana vjernicima će biti predstavljen i dan na štovanje Tavelićev obnovljeni kip. Tijekom trodnevnice slavlja će započinjati u 16,30 sati, molitvom Tavelićeve krunice i litanija. Euharistijskim slavljima predsjedat će fra Lukica Vojković, don Josip Bečić i fra Petar Gulić.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR