Utorak, 17.10.2017.

Nema vijesti ovog datuma

Sinj: 27. obljetnica od osnutka prve zračne postrojbe u RH


Sutra će se prigodnim programom obilježiti 27. obljetnica osnivanja prve zračne postrojbe u Republici Hrvatskoj. Središnji dio svečanosti upriličiti će se na sportskom aerodromu u Sinju s početkom u 11,30 sati.
Zrakoplovni vod formiran je 17. listopada 1990. godine od članova Aero klubova Sinj i Split pod zapovjedništvom brigadira Matka Raosa. Donosimo kompletan program obilježavanja obljetnice:
09,30 sati – Polaganje vijenaca kod spomenika ‘Slomljeno krilo’, u zaseoku Šimci u Sinju (mjesto pogibije petorice pripadnika SZV)
10,00 sati – Sveta Misa i molitva za sve branitelje poginule u Domovinskom ratu – Crkva Čudotvorne Gospe Sinjske
10,45 -Polaganje vijenaca kod spomenika Dr.Franji tuđmanu na istoimenom trgu
11,00 sati – Polaganje vijenaca kod spomenika Domovinskog rata Sinj – Ispred gradske uprave u Spomen parku poginulih branitelja u Domovinskom ratu.
11,30 sati  – Obilježavanje na aerodromu Sinj:
– polaganje vijenaca kod spomen ploče
– skokovi padobranaca iz helikoptera MI-8, MTV 1 sa zastavama RH, 4 gbr, 2/4 brg. ZNG ‘Cro Angels’, 126. brigade HV, spec. policije ‘Batt’, Grada Sinja.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Cedevita očekivano slavila u Sinju, Maligani parket napunili “vitaminima”


Cedevita je očekivano lako stigla do novih prvenstvenih bodova, ali u svakom slučaju valja pohvaliti i igrače sinjske momčadi koji su odigrali u granicama svojih mogućnosti, hrabo se boreći protiv kudikamo kvalitetnijeg suparnika…
Alkar – Cedevita 61:88 (11:26, 14:23, 21:16, 15:23)
Sinj – ŠSD Sinj. Gledatelja: 1000
Suci: Josip Jurčević (Split), Leo Roglić (Split), Roko Hordov (Zadar)
Alkar: Alkar: Svalina (6), Modrić, Booth (10), Graf (14), Vuko (9), Bilandžić (5), Kamber (2), Šarac (5), Radoš (7), Vučić (3), Bašić.
Cedevita: Ukić (9), Krušlin (2), Perković (3), Johnson (8), Katić (19), Bajo (16), Slavica (10), Žganec (2), Musa (9), Murphy (10).
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Novi poraz Junaka, Plavi bez gola nevjerojatnu 501 minutu


Novi poraz doživio je Junak, ovog puta na gostovanju u Pločama od Jadrana koji je slavio rezultatom 2:0…
Gotovo nevjerojatno, ali Junak već 501 minutu ne zna pogodak što je nešto više od pet utakmica. Porazan je to podatak i očito je kako trenera Mirka Grabovca očekuju teški dani na klupi Junaka.
Junak već u 11. minuti došao u rezultatski zaostatak. Rukom je u svom šesnaestercu igrao Katuša, sudac opravdano pokazao na bijelu točku s koje je siguran realizator bio Raič.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Ragbi: Sjajna utakmica na Trnovači, Nadi pobjeda protiv Sinja

Unatoč velikoj podršci ragbijaši Sinja nisu uspjeli doći do pobjede nad favoriziranom Nadom, iako su odigrali odličnu utakmicu u kojoj su i sami imali prigode za nešto više, pogotovo u prvom dijelu…
Sinj – Nada 19:25 (0:6)
SC Ivica Poljak Sokol i Andrija Alčić
Gledatelja: 600
Sudac: Petar Matošić (Split)
Sinj: I. Jukić, Brčić, Žigo, Miloš, Brčić-Šušak, Penić, J. Jukić, Lovreta, Kovačić (15), Prološčić, Pavlović (4), Grubišić, Grčić, Filipović, Kuštre, Lovrić, B. Vučemilo, Vuković, Brčić, Cvrlje, Vučković, Klarić-Kukuz, Sampson.
Nada: Borozan, Čulić, Boko, Mitrović, Tomaš, Čorić, Perić, Popović, Vuletić, Lerotić (10), Plazibat (5), Rudić, Burazin, Vlajčević, Antić, Bibić, Perlain (10), Kodžić, Šarić, Grubišić, Rosso, Žunić.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Eko-piknik i mirni prosvjed ‘Kontra sili – kontra mraku’


Koordinacija ekoloških udruga Splitsko-dalmatinske županije organizira eko-piknik i mirni prosvjed pod sloganom ‘Kontra sili – kontra mraku’.
Pored Starog mosta na Panju sutra, 15. listopada od 11 sati održat će se eko-piknik i mirni prosvjed pod sloganom ‘Kontra sili – kontra mraku’, kojeg su pokrenule građanske inicijative ‘Ne daj se Cetino’ i ‘Javno je dobro’ uz još desetak udruga i pojedinaca, s ciljem sprječavanja gradnje termoelektrane Peruća.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Najava sportskog vikenda

Pred nama je izuzetno zanimljiv sportski vikend iz kojeg izdvajamo subotnji ragbi klasik između Sinja i Nade te nedjeljni obračun Alkara i prvaka Cedevite…

Subota, 14. listopada
Nogomet
Treća HNL-jug, 8. kolo:
15,30 h: Hrvace – Primorac (B)
15,30 h: Jadran LP – Junak
Prva ŽNL, 6. kolo:
15,30 h: OSK – Sloga (M)
Druga ŽNL, 6. kolo:
15,30 h: Trilj – Tekstilac

Rukomet
Druga HRL (ž), 2. kolo:
18,00 h: Dalmatinka – Sinja
Druga HRL (m), 2. kolo:
20,00 h: Kamičak – Balić-Metličić

Odbojka
Prva B liga, 2. kolo:
18,00 h: OK Split – Sinja

Ragbi
Prvenstvo Hrvatske, 4. kolo:
16,00 h: Sinj – Nada

Stolni tenis
Druga HSL-jug
10,00 h: Prvi turnir – Split, dvorana Gripe

Mali nogomet
UMN Sinj, Kup Ivan Akrap
16,00: MNK Hrvace Kompass group – MNK Satrić Casper
17,00: Š.d.Branitelj – MNK Gala
16,00: C.b.Back in black – Prolić gradnja (NEDJELJA)


Nedjelja, 15. listopada
Košarka
HT Premijer liga, 2. kolo:
18,30 h: Alkar – Cedevita

Nogomet
Druga ŽNL, 6. kolo:
15,30 h: Čaporice – Glavice

Mali nogomet
Kup SDŽ, 1. kolo:
19,00 h: Trilj – Dalmacija
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U ponedjeljak počinje Festival znanosti – Sinj 2017.


I ove godine Sinj na tjedan dana postaje grad hrvatskih zvijezda u svjetskoj znanosti i grad znanosti, na Festivalu znanosti – Sinj 217.
FZS 2017. održat će se u Sinju od 16. do 21. 10. 2017. pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske i potporom Ministarstva znanosti i obrazovanja, a gosti će biti naši vrhunski znanstvenici u svjetskoj znanosti: I. Đikić, G. Paić, T. Prokopec, J. Faričić, R. Matasović, L. Forro, T. Žakula, N. Raos, B. Salopek-Sondi, I. Sondi, A. Radonić, K. Vlahoviček, O. Polašek i T. Portada.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Otvorena foto izložba Aerokluba Sinj


Foto izložbom koja je sinoć otvorena u Alkarskim dvorima Aeroklub Sinj zaključio je ovogodišnje manifestacije kojima obilježava sedam desetljeća uzornog i uspješnog rada.
Brojni zaljubljenici u zrakoplovstvo, padobranstvo, modelarstvo, bivši i sadašnji članovi Kluba okupili su se na ovoj svečanosti kako bi kroz pregled 200-tinjak fotografija vidjeli povijest Aerokluba Sinj.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Predavanje ‘Čovjek, rad, dokolica’

Udruga Cjelovit život nakon ljetne stanke organizira predavanje ‘Čovjek, rad, dokolica’.
Predavačica je doc. Sci. Ivana Kneźić s Odsjeka za filozofiju Sveučilišta u Zadru. Predavanje će se održati u petak, 13. listopada u 18,30 sati u Dvorani Posljednje večere u Samostanu Čudotvorne Gospe Sinjske i predstavlja uvod u Dane socijalne zauzetosti koji će se održati na široj razini.
‘O ovoj važnoj temi potrebno je razmišljati, pogotovo zbog spoznaje kako dolazi nova era tehnološkog napretka, vrijeme robotike i umjetne inteligencije, kada će se ugasiti mnoga radna mjesta. Kako će izgledati ljudski život i pravo na egzistenciju? Pozivamo vas da sudjelujete u raspravi nakon ovog zanimljivog predavanja’, ističu organizatori.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinj: Obilježen Dan inženjerijske bojne GMBR


U vojarni ‘126. brigade HV’ u Sinju, dana 09. listopada 2017. provedena je svečanost obilježavanja Dana roda inženjerije i Dana Inženjerijske bojne Gardijske mehanizirane brigade.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Glasanje za projekt ‘Sinj u sridu’ – Nabava led ekrana za Sinjsku alku


Viteško alkarsko društvo Sinj s dijelom projekta ‘Sinj u sridu’ – Nabava led ekrana za Sinjsku alku ušlo je među deset finalista na natječaju Zagrebačke banke Moj Zaba Start– Kultura i znanost. U tijeku je glasanje za najbolje projekte.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR