Četvrtak, 17.01.2019.

Nema vijesti ovog datuma

Humanitarna akcija ‘Čep za osobe s invaliditetom’

 
Udruga Sinjski ferali pridružila se humanitarnoj akciji ‘Čep za osobe s invaliditetom’, koju provodi Eko Proložac.

Riječ je o akciji prikupljanja plastičnih čepova koja se, uz suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, provodi i u obrazovnim ustanovama na području cijele Splitsko-dalmatinske županije, između ostalog i u nekim osnovnim školama i dječjim vrtićima iz Cetinske krajine. Dio sredstava prikupljenih prodajom čepova namijenjen je radu udruge Eko Proložac, a dio zapošljavanju osoba s invaliditetom.

U okviru akcije, članovi udruge Sinjski ferali i Eko Proložac u subotu, 19. siječnja od 10 do 12 sati na Trgu kralja Tomislava postavit će prigodne kutije u koje će građani moći ostaviti plastične čepove.

Organizatori pozivaju građane da se u što većem broju odazovu na akciju, na način da donesu plastične čepove s razne ambalaže, npr. za vodu, sokove, mlijeko, jogurt, šampon, deterdžent, omekšivač i slično.

Cilj akcije je pomoći osobama s invaliditetom, ali i probuditi u građanima ekološku svijest i dokazati da svatko može doprinijeti zaštiti okoliša.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Uspješna godina iza Kulturno-umjetničnog središta Sinj


Prethodna je godina za Kulturno umjetničko središte Sinj bila iznimno uspješna. Tomu u prilog govori i brojka od osam tisuća posjetitelja i korisnika raznolikog kulturnog i umjetničkog programa u kojem je svatko mogao pronaći nešto po svojoj mjeri.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Dan selfija u Muzeju Sinjske alke i Galeriji Sikirica


Muzej Sinjske alke sutra će obilježiti Dan selfija. Riječ je o projektu koji je prije pet godina pokrenut u Americi, a iz godine u godinu mu se pridružuje sve više muzeja.
Projekt je ciljano namijenjen Twiter i Instagram platformama , gdje se uspješnost ideje mjeri u desetcima tisuća hashtagova, a samo na Instragramu službeni hashtagovi #museumselfie i #MOSmuseumselfieday, korišteni su više od 75 tisuća puta.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Uspješno održana akcija besplatnog turističkog vođenja ‘Upoznaj svoju zemlju’

 
Povodom Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, a u sklopu projekta ‘Upoznaj svoju zemlju’, u nedjelju 13.1.2019., uspješno je održana akcija besplatnog turističkog vođenja u gradu Sinju.

Akciju je pokrenula Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske (ZDTVH) uz potporu Hrvatske turističke zajednice. Turistička zajednica grada Sinja zajedno s Udrugom turističkih vodiča grada Sinja – Osinium, također se priključila akciji. U svim uključenim gradovima, a pridružilo ih se pedeset šest, besplatna turistička vođenja počela su u isto vrijeme točno u 12 sati.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U višim predjelima cetinskog kraja pada snijeg

 
U većem dijelu cetinskog kraja pada kiša, koja otapa snijeg koji je napadao proteklih dana. Međutim, snježne pahulje i jutros padaju u višim predjelima.

Prema riječima voditelja Nadcestarije Sinj Nediljka Živaljića, snijeg pada na Zelovu i u sjeveroistočnom dijelu triljskog kraja.

‘Tijekom noći počeo je padati novi snijeg u višim predjelima – Kamenskom, Tijarici, Voštanima, Aržanu, Zelovu i ostalim mjestima iznad 700 metara nadmorske visine. Od 4 sata na terenu su naše dvije ralice koje čiste i posipaju ceste na navedenom području. Za sada nema poteškoća u odvijanju prometa’, kazao je Živaljić.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Nedjelja, 13.01.2019.

Nema vijesti ovog datuma

Hrvatački amaterski glumci oduševili s predstavom ‘Ustani bane’


U sportskoj dvorani OŠ ‘Dinka Šimunovića’ u Hrvacama, brojni Hrvatačani i ljubitelji kulturnih događanja iz ostalih dijelova cetinskog kraja sinoć su uživali u premijeri predstave ‘Ustani bane’, u režiji Ante Bošnjaka Bare, koju su izveli članovi KUD-a ‘Peruća’, dramske skupine ‘Odande donde’.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

ATRAKTIVNA KUĆA U GLAVICAMA, SINJ

ATRAKTIVNA KUĆA U GLAVICAMA, SINJ
Prodaje se kuća u bloku u Glavicama neposredno uz državnu cestu D-219. Kuća ima površinu 124 m2 tlocrtno, prizemlje i kat. Ima prilaz s autom sa državne ceste D-219 te je pogodna za poslovnu i za stambenu namjenu. Kuća je udaljena od centra Sinja oko 1,7 km, a od Gradskog stadiona 600 m. Kuća ima centralno grijanje te je klimatizirana.
Opširnije...

Alkar ponovno u akciji, Kup donosi gostovanje u Zaboku


Alkar će ove subote u okviru osmine finala Kupa Krešimira Ćosića gostovati u Zaboku, ali u ponešto izmijenjenom sastavu nego u prvom dijelu…
Iste momčadi susrele su se i u prvom kolu prvenstva koje se igralo u Sinju, kada je Alkar slavio ubačajkem Kanaeta sa zvukom sirene, unatoč činjenici što su gosti bili pojačani Markom Tomasom. Bila je to super važna pobjeda koja je uvelike utjecala i na nastavak prvenstva.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Humanitarni turnir u Hrvacama ‘Veliko srce za malu Donu’


Malonogometni klub Hrvace KompassGroup organizira drugi po redu malonogometni turnir ‘4 kafića Hrvace’. I ove godine turnir je humanitarnog karaktera, a odvija se pod geslom ‘Veliko srce za malu Donu’.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR