Ponedjeljak, 26.07.2021.

Nema vijesti ovog datuma

Direktorica Kamička M. Cvitković: Na Hipodromu su na snazi strogo kontrolirani uvjeti u svrhu zaštite životinjaDirektorica tvrtke Kamičak d.o.o. Marina Cvitković uputila je dopis/dopunu informacije nastavno na objavljeni članak koji je portal Ferata objavio dana 24.07.2021. godine, pod nazivom ‘Zbog influence na zagrebačkom Hipodromu počinje docjepljivanje alkarskih konja‘. Dopis donosimo u cijelosti:
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Branimir Župić još jednom oduševio publiku


Mladi sinjski glazbenik Branimir Župić održao je sinoć sjajan koncert u Galeriji Sikirica.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

‘Vuk je u nas domaća životinja’


Da je vuk zaštićena životinja odavno svi već znamo, no sudeći prema informacijama koje povremeno dobivamo od mještana Brnaza i Turjaka, mogli bismo se našaliti i reći da je vuk u ovim naseljima domaća životinja.
Naime, danas nas je nazvao Mislav Marić iz Brnaza, koji nam je rekao da mu je jutros u dvorište ušetao – vuk.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinj: Noćna izložba njemačkih ovčaraU Sinju će večeras održati izložba njemačkih ovčara.

Izložba će se održati na igralištu NK Junak s početkom u 20 sati.

Riječ je o već tradicionalnoj noćnoj izložbi njemačkih ovčara, koja se u Sinju, u organizaciji Kluba njemačkih ovčara Split, održava već četiri godine.

Izložba je međunarodnog karaktera i očekuje se dolazak svih najboljih uzgajivača iz regije i Europe. Prijavljeno je 75 pasa iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Srbije.

Sudac je Thomas Fritsche, koji je ujedno i vođa uzgoja njemačkih ovčara Austrije i predsjednik austrijskog saveza.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sutra Betina film festivalU subotu 24. srpnja u suorganizaciji udruga UPSUS i Mirage u Sinj stiže putujući program Betina film festivala.

Od 22 sata na tvrđavi Kamičak posjetitelji će, u sklopu manifestacije ‘Dani Alke i Velike Gospe’, imati priliku pogledati četiri fantastična kratkometražna filma domaćih autora.
 
Dokumentarni film Ines Jokoš ‘Izlazite li vanka?’ donosi priču o ljubavi osebujnog para u starijoj dobi. Animirani film ‘Bickilisti’ iz režije Veljka Popovića komedija je prožeta erotikom i ljetom te je hommage velikom Vasku Lipovcu. Treći film je ‘Slice of Life’ hrvatsko sci-fi remek-djelo Dina Juliusa i Luke Hrgovića. ‘U plavetnilo’ četvrti je film koji će sinjska publika imati priliku gledati u subotu. Riječ je o drami o ljudskim odnosima Antonete Alamat Kusijanović, dubrovačke redateljice koja je zasjala na ovogodišnjem Cannesu osvojivši Zlatnu kameru.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prva predstava suvremenog cirkusa u Sinju


Kroz projekt ‘Cirkus na margini’ splitskog kolektiva ROOM 100, ove subote 24. srpnja u 21 sat Sinjani imaju priliku pogledati predstavu suvremenog cirkusa ‘Zvuk i Tijelo’ Dore i Miše Komende.
Nakon premijerne izvedbe u lipnju 2021. na zagrebačkoj Cirkobalkani, predstava dolazi na atraktivnu lokaciju tvrđave Kamičak, u suradnji s Muzejom Cetinske krajine Sinj i Sinjskim kulturnim urbanim pokretom, a kroz platformu Clubture.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Tri sride Ive Zorice


Jučerašnje prove na Alkarskom trkalištu bile su u znaku vrlodobrog gađanja, a ponajprije prošlogodišnjeg slavodobitnika Ive Zorice, koji je u sve tri trke pogodio u sridu.

U najmanji dio alke još su pogodili Tino Radanović, Marko Vrca, Josip Jadrijević, Petar Tomašević i Branimir Vučković.

Pored ovih 8 srida, pogođeno je 16 puta u dva i 12 puta u jedan, a u 14 navrata alkari su promašivali alku ili pogodili u ništa.

Zanimljivo je da su po prvi put neki od vježbenika bili na trkalištu s kopljem u ruci. Jedan od njih je Dino Laštre koji je u prvom gađanju pogodio u dva.

Kako se bliže alkarski dani sve je više gledatelja na Trkalištu. Današnje prove, kao i prethodnih dana, počet će u 18 sati.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Teatar Gavran gostuje u Sinju s predstavom ‘Na kavici u podne’U okviru manifestacije ‘Dani Alke i Velike Gospe 2021’, u Sinju večeras gostuje Teatar Gavran s predstavom ‘Na kavici u podne’.

Autor i redatelj predstave je Miro Gavran, a glume Mladena Gavran i Vedran Komerički.

Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

18. S.A.R.S. Festival u Sinju, SARS (Cov-2) USPRKOS!Iako su posljednja dva dana brojni mediji prenijeli vijest o ”najvjerojatnije otkazivanju” 18. sinjskog S.A.R.S. festivala, organizator, Sinjski kulturni urbani pokret, danas je potvrdio da jubilarno, punoljetno izdanje (koje se trebalo održati 2020.) ipak ide!

U moru otkazanih koncerata i nastupa, ovo je jedna sjajna vijest za sve ”gladne” live glazbe, dobrog ritma i još boljeg druženja i svega ostaloga čega smo se morali odreći u ova pandemijska vremena. Kako doznajemo, udruga Sinjski kulturni urbani pokret festival će organizirati sukladno svim trenutno važećim epidemiološkim mjerama – svi posjetitelji morat će na ulazu predočiti valjanu COVID putovnicu, a za posjetitelje koji je nemaju organizator je osigurao brzo antigensko testiranje prije ulaska u zonu festivala. Cijena test bit će simboličnih 10 kuna, a s obzirom da negativan test vrijedi 48 sati, velika je prednost što će s jednim testiranjem posjetitelji osigurati boravak na obje večeri.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sedam sinjskih ragbijaša na Europskom prvenstvu u ragbiju 7


Sedam juniora Ragbi kluba Sinj nastupit će na Europskom prvenstvu u ragbiju 7 za juniore U 18.
Hrvatska će nastupiti u skupini Trophy 24. i 25. srpnja 2021. u glavnom gradu Latvije, Rigi pod vodstvom izbornika Hrvoja Bartolića.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U susret 306. alkarskim nadmetanjima


Bogata je i velika povijest Sinjske alke, da li kroz natjecanja ili sve drugo što je vezano uz alkarske svečanosti. Sama Alka je puno više od alkarskog nadmetanja, ona je utkana u život svakog Sinjanina, Cetinjanina. Alka je neiscrpan izvor i nadahnuće mnogima koji pišu i govore o ovoj viteškoj igri i njenoj povijesti.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Frano Boko novi predsjednik Junaka


Nakon što je prije 10-ak dana Stipe Perić podnio ostavku na dužnost predsjednika NK Junak, sinoć je u Plavom salonu na Gradskom stadionu u Sinju održana Izvanredna skupština Junaka.

Za predsjednika kluba izabran je Frano Boko, a za dopredsjednika Ante Milić.

Članovi Uprave još su Tomislav Gaurina, Milan Buljan, Dragan Jeliničić, Toni Jurić Šolto, Mislav Vučković, Ante Gaurina i Mario Matijašević.

U Nadzorni odbor izabrani su Miroslav Širinić, Neven Vučković i Robert Ćurković dok stegovnu komisiju čine Vibor Barać, Mario Romac i Ante Barać. Likvidator kluba je Toni Jurić Šolto.
IZVOR: WWW.FERATA.HR