Grlo Toshiro pobjednik Memorijala Ivica Ićo GlavanU organizaciji Konjičko-galopskog kluba Alkar iz Sinja, jučer su na Hipodromu održane tradicionalne galopske utrke, odnosno njih četiri, od kojih je završna i središnja utrka priredbe bio Memorijal Ivice Iće Glavana, bivšeg gradonačelnika Sinja…
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Veliki preokret Hrvaca u drugom dijelu, od 0:2 do 3:2

Odličnu utakmicu vidjeli su gledatelji u Hrvacama, čak pet golova i preokret domaćih nakon zaostatka od dva gola…

Hrvace – Croatia 3:2 (0:2)

Hrvace – Igralište u Hrvacama. Gledatelja: 250
Sudac: Antonio Krišto (Split)
Strijelci: 0:1 Mrkonjić (15 – 11m), 0:2 Mrkonjić (27), 1:2 Sablić (53), 2:2 Borozan (72), 3:2 Vuković (77)

Opširnije...

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Glavice upisale treći poraz

Glavice nisu uspjele ostvariti povoljan rezultat u Vranjicu, gdje je domaći Omladinac slavio s uvjerljivih 3:0…

OMLADINAC – GLAVICE 3:0 (1:0)

(Vrgoč 42′, Vrdoljak 59′, Brčić 81′)

Opširnije...

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Odigrano finale Ljetne malonogometne lige Cetinske krajinePred velikim brojem gledatelja odigran je finalni dan Ljetne malonogometne lige Cetinske krajine u novouređenom sportsko – rekreacijskom centru 104 Dalmatinca u Turjacima.
Tromjesečno nadmetanje, uz dobru zabavu i ugodno druženje, došlo je i ove godine do kraja. Sve je prošlo u izvrsnoj atmosferi na terenu i oko njega. ‘Brnaze’ su osvojile prvo mjesto u finalu, svladavši ‘Mokrulj’ iz Velića rezultatom 7- 4. U utakmici za treće mjesto ‘Turjaci2’ svladali ‘Brodarić’ 7-3.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Najava sportskog vikenda


Sportski vikend pred nama ponuditi će nam cijeli niz događaja, a osim uobičajenih nogometnih, na teren će i ragbijaši…

Subota, 24. rujna
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinjsko pučko kazalište sutra gostuje u Bjelovaru

Sutra, 24. rujna, sinjski kazalištarci nastupaju na 6. komedija festu u Bjelovaru, gdje su do sada nastupili već dva puta.
Na 3. komedija festu, za ulogu Mare puc frau u predstavi ‘Božićna bajka’, pok. Marija Cvrlje Radović dobila je nagradu za najbolju žensku ulogu, a prošle godine na 5. komedija festu predstava ‘Izbori za lokalnog šerifa’ dobila je posebnu nagradu stručnog povjerenstva za ‘društveno angažiranu temu’.
Na ovogodišnjem 6. Komedija festu sinjski kazalištarci nastupaju sa hit predstavom ‘Cinco i Marinko’.
Predstava je na programu u Bjelovarskom kazalištu u 20 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Darivanje krvi u Trilju

Sutra, 24. rujna, u restoranu Dalmacija u Trilju održat će se redovna akcija dragovoljnog darivanja krvi. Akcija će se održavati u vremenu od 9 do 13 sati.
Organizatori, Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i Klub dragovoljnih davatelja krvi Trilj, pozivaju sve dragovoljne davatelje krvi te ostale zdrave osobe u dobi od 18 do 65 godina života da se odazovu akciji.
Sljedeća akcija održat će se 1. listopada u Otoku.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Gradsko kino Sinj: Sedmorica veličanstvenih i Vještica iz Blaira

Na programu Gradskog kina Sinj od danas do utorka 27. rujna, s početkom u 20 sati, prikazivat će se akcijski film ‘Sedmorica veličanstvenih’. Od sutra 23. rujna do utorka 27. rujna od 18,30 sati prikazivat će se horor ‘Vještica iz Blaira’.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Zlatna krunica Čudotvorne Gospe Sinjske u prigodi 300. obljetnice krunjenja


Povodom obilježavanja 300. godišnjice krunjenja slike Čudotvorne Gospe Sinjske i blagoslova zlatne krunice, poruku vjernicima uputio je gvardijan i upravitelj sinjskog Svetišta, fra Petar Klapež.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Održan Dan otvorenih vrata u Muzeju Sinjske alke


Muzej Sinjske alke jučer je po prvi put organizirao besplatno razgledavanje postava Muzeja za žitelje cetinskog kraja.
U Muzeju su se odlučili na ovu akciju zbog toga što u njemu prevladavaju posjetitelji iz drugih krajeva Hrvatske i svijeta, ali mali broj ljudi s područja cetinskog kraja, te su na ovaj način htjeli potaknuti Cetinjane da razgledaju baštinu koju toliko dugo čuvamo.
Prema riječima ravnatelja Muzeja Borisa Filipovića, akcija je bila izuzetno uspješna. Zabilježena su 492 posjetitelja koji su po prvi put razgledali Muzej i koji su izrazili oduševljenje ovom akcijom.
Obzirom na odaziv i interes, kako je ranije i najavljeno, akcija će se održavati jednom mjesečno, a prva sljedeća će biti u drugoj polovici listopada.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Agencija Real Estate Cro, Sinj prodaje zemljište površine površine 7440 m2

Agencija Real Estate Cro, Sinj prodaje se zemljište površine površine 7440 m2. Zemljište se nalazi na prostoru između Hipodroma i Aerodroma u Sinju, neposredno uz cestu Sinj-Otok i po postojećem GUP-u spada u Zonu SPORTA I REKREACIJE R-4 Hipodrom.
Opširnije...

Predstava ‘E ne’š za nj’ u Trilju

U okviru programa ‘Mihovilski dani’, večeras u 19,30, u Gradskom kinu Trilj održat će se predstava ‘E ne’š za nj’ autorice Nade Lapić.
Predstava ‘E, neš za nj!’ dobila je na Sedmoj smotri kazališnih amatera Splitsko-dalmatinske županije nagradu za najbolji novi dramski tekst, najbolju žensku ulogu (Nada Lapić) i očuvanje kulturne baštine, prema ocjeni selektora Joška Ševe, profesora na Akademiji dramskih umjetnosti i glumca.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Festival znanosti - Sinj 2016.

Festival znanosti - Sinj 2016. ove godine održat će se od 3. do 8. 10. u Sinju. Nakon 6 uspješnih godina u kojima je Festival rastao, i ove godine imamo nekoliko novosti koji će Festival obući u novo ruho i dignuti ga za još jednu razinu.

Gosti Festivala ove godine su naši najbolji znanstvenici u Hrvatskoj i svijetu, i to baš oni o kojima manje znamo a zaslužili su punu medijsku pozornost. Primjerice:
- Igor Rudan, prvi Hrvat redovni član The Royal Society-ja poslije Ruđera Boškovića, vjerojatno najcitiraniji Hrvat danas uopće.
- Aleksandra Rađenović, simpatična fizičarka novih materijala s EPFL-a u Lousanni, jedna od najboljih stručnjakinja u svom području u svijetu
- Bojan Žagrović, računalni biolog s bečkog sveučilišta, bivši znanstveni direktor MedILS-a, proglašen jednom od 40 mladih nada znanosti
- Janoš Terzić sa splitskog Medicinskog fakulteta, jedan od najcitiranijih naših medicinara, suradnik Ivana Đikića, otkrivač niza fundamentalnih mehanizama u genetici stanice
- Hrvoje Buljan, teorijski fizičar fotonike sa zagrebačkog PMF-a, bliski suradnik Marina Soljačića i otkrivač nekoliko najznačajnijih mehanizama u potpuno novoj grani znanosti: novim materijalima koji čudno i zanimljivo vode svjetlo. Jedan od najcitiranijih naših fizičara.

Tu si i druga velika imena naše znanosti: Tomislav Domazet-Lošo, Antonio Šiber, Ana Marušić, Matko Glunčić, Neven Sesardić, Anđelko Akrap, Tomislav Portada, ...

Svi ti gosti na nekoliko će sati postati nastavnici i učenicima u sinjskim školama držati sate umjesto njihovih profesora. Ovo je najproduktivniji koncept Festivala znanosti - Sinj.

Uz to, ove godine imamo niz novosti
- radionice iz kemije u suorganizaciji Školske knjige i HDKI-ja
- Znanstveni kafić navečer poslije predavanja - razgovor sa znanstvenicima u kafiću, uz čašicu piva
- internetski prijenos uživo (live-streaming) svih predavanja u organizaciji CARNeta
- projekcije dokumentarnih filmova u autorstvu naših gostiju
- dva noćna promatranja neba za sve uzraste, posebno za djecu

Festival će tradicionalno završiti kvizom za srednjoškolce s velikim nagradama: 3000, 2000 i 1000 kn i mnoštvom knjiga!

Konačno, pokrovitelj Festivala je predsjednica RH, Kolinda Grabar-Kitarović.

Agencija Real Estate Cro, Sinj prodaje zemljište površine površine 7440 m2

Agencija Real Estate Cro, Sinj prodaje se zemljište površine površine 7440 m2. Zemljište se nalazi na prostoru između Hipodroma i Aerodroma u Sinju, neposredno uz cestu Sinj-Otok i po postojećem GUP-u spada u Zonu SPORTA I REKREACIJE R-4 Hipodrom.
Opširnije...

Hrvace: Sjećanje na poginule policajce


U Hrvacama je danas obilježena 25. godišnjica pogibije policijskih službenika i redarstvenika Ante Škoke, Kažimira Abramovića, Zorana Bočine, Ivice Grubača, Bogoslava Lukića, Jakova Topića, Dušana Cvrlje, Mira Milanovića i Ante Radana koji su 1991. godine dali svoje živote braneći domovinu.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Otvorena izložba ‘Dva desetljeća arheoloških istraživanja rimskog legijskog logora Tilurija’U sklopu obilježavanja blagdana Sv. Mihovila, zaštitnika Grada Trilja, u Muzeju triljskog kraja u ponedjeljak, 19. rujna 2016., u 19.30 otvorena je izložba ‘Dva desetljeća (1997. – 2016.) arheoloških istraživanja rimskoga legijskog logora Tilurija’.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Tradicionalne konjičke utrke u Sinju

Konjičko – galopski Klub Alkar Sinj i ove godine organizira tradicionalne konjske utrke na hipodromu u Sinju 24. rujna 2016 (subota) od 14 do 19 sati.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Obilježavanje 25. godišnjice pogibije policijskih službenika u Hrvacama i polaganje vijenac


Danas, 20. rujna 2016. u Hrvacama, obilježit će se 25. godišnjica pogibije policijskih službenika Ante Škoko, Kažimira Abramovića, Zorana Bočine, Ivice Grubača, Bogoslava Lukića, Jakova Topića, Dušana Cvrlje, Mira Milanovića i Ante Radana, sljedećim programom:
U 10 sati: Sveta misa za poginule branitelje i redarstvenike, u crkvi Svih Svetih u Hrvacama. Misno slavlje će predvoditi policijski kapelan i dekan fra Žarko Relota.
U 11,15 sati: Polaganje vijenaca i paljenje svijeća na spomeniku u Hrvacama.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Rukometne veteranke Sinja u Vranjicu odigrale povijesnu utakmicu


U sklopu proslave Dana Grada Solina i Male Gospe RK ‘Petason – Vranjic’ organizirao je međunarodni rukometni turnir na kojem su sudjelovale i rukometne veteranke Sinja.

Rukometne veteranke Sinja odigrale su svoju prvu povijesnu utakmicu protiv veteranki Petason Vranjic. Sinjanke su pobijedile rezultatom 16:15. Igralo se dva puta po dvadeset minuta.

Za Rukometne veteranke Sinja igrale su: Vesna Mandac, Pera Pletikosić, Ivana Glavinić, Ana Mihaljević, Ana Mastelić, Mila Vučković, Marina Pavić, Žana Majić, Josipa Jerkan, Mirjana Bekavac, Kristina Bilandžić, Marija Gutić, Dijana Jelinčić i Katija Župić.

Rukometne veteranke Sinj osnovane su 4. rujna 2016. Povodom 40 godina postojanja ženskog rukometa u Sinju u prosincu namjeravaju organizirati turnir humanitarnog karaktera.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinjsko pučko kazalište vrši upis novih članova

Sinjsko pučko kazalište vrši upis novih članova.

Svi zainteresirani za rad u kazalištu, bez obzira na godine, mogu se javiti u prostorije kazališta na adresu Stjepana Gunjače 2, istočni ulaz u zgradu gradskog kina. Upis će se vršiti od 20. do 22. rujna u vremenu od 18 do 20 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Devetnica Svetom Mihovilu u Trilju


U crkvi Svetoga Mihovila u Trilju, u utorak 20. rujna počinje devetnica Svetom Mihovilu, kojom će se vjernici pripremati za proslavu blagdana svog nebeskog zaštitnika i Dan grada Trilja.

Svakoga dan od 18 sati služit će se anđeoska krunica, molitve Svetom Mihovilu te sveta misa. Svete mise i propovijedi će predvoditi prof. don Jenko Bulić i don Jure Bjeliš – ravnatelj Biskupijskog sjemeništa u Splitu.
IZVOR: WWW.FERATA.HR