Nacionalno hodočašće hrvatskih branitelja, vojske i policijePovodom izvanredne jubilarne godine Božanskog milosrđa i 300. godišnjice krunjenja Slike Čudotvorne Gospe Sinjske, Nacionalno hodočašće hrvatskih branitelja, vojske i policije održati će se sutra, 30. srpnja.
Svečano slavlje započet će procesijom u 10.30 sati. Polazak procesije sa slikom Čudotvorne Gospe Sinjske je iz crkve Gospe Sinjske, preko sinjske Pijace i Glavičke ulice do vanjskog oltara na samostanskom dvorištu, gdje će bit svečano euharistijsko slavlje, koje će predvoditi mons. dr. Jure Bogdan, vojni biskup. Sudionici hodočašća moći će se ispovjediti u Svetištu već od sedam sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

‘Cinco i Marinko’ ponovno oduševili SinjaneU okviru manifestacije ‘Dani Alke i Velike Gospe’, u Alkarskim dvorima sinoć je izvedena hit predstava Sinjskog pučkog kazališta ‘Cinco i Marinko’.

Nova uspješnica sinjskih kazalištaraca premijerno je izvedena u Sinju u travnju ove godine, a nakon toga uslijedilo je desetak izvedbi diljem Hrvatske, ali i inozemstva. Svakako vrijedi izdvojiti nastupe na 56. smotri amaterskih kazališta i 6. FAK festivalu, gdje su ‘Cinco i Marinko’ proglašeni najboljom predstavom.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sutra darivanje krvi u Sinju

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Sinj i Kluba dragovoljnih davatelja krvi Sinj, sutra 30. srpnja održat će se redovna akcija dragovoljnog darivanja krvi.

Darivanje krvi održat će se u prostorijama Crvenog križa, u vremenu od 9 do 13 sati. Organizatori pozivaju sve dragovoljne davatelje krvi, kao i druge zdrave osobe u dobi od 18 do 65 godina života da se odazovu akciji, kako bi se prikupio što veći broj doza krvi za potrebe Transfuzijskog odjela KBC-a Split.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

‘Hajdučka večer’ u Sinju

Na Trgu dr. Franje Tuđmana u Sinju sutra, 29. srpnja upriličit će se zabavno-glazbeni program ‘Hajdučka večer’, kojeg organizira Društvo prijatelja Hajduka Sinj.

U okviru programa, koji počinje u 21 sat, nastupit će Marijan Ban i Diktatori te gost iznenađenja. Osim toga, organizatori za sve posjetitelje pripremaju hranu i piće po akcijskim cijenama te bogatu nagradnu igru.

‘Hajdučka večer’ dio je programa manifestacije ‘Dani Alke i Velike Gospe’.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Izložba ‘Vlak bez voznog reda – sinjska veza’

U okviru manifestacije ‘Dani Alke i Velike Gospe’ u petak i subotu, 29. i 30. srpnja u Galeriji Galiotović održat će se izložba ‘Vlak bez voznog reda – sinjska veza’, koju zajednički organiziraju Kulturno-umjetničko središte Sinj i Hrvatsko kulturno društvo ‘Vladimir Nazor’.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

MS Osinium održao koncert u Litrinom oboru


Mandolinski sastav Osinium sinoć je u Litrinom oboru u Sinju održao koncert na kojem su nastupili i njihovi gosti, Ženska klapa Šinjorine iz Kaštela i Mandolinski orkestar HKUD Tribunj.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Večeras u Alkarskim dvorima ‘Cinco i Marinko’

U okviru manifestacije ‘Dani Alke i Velike Gospe’, u Alkarskim dvorima večeras, 28. srpnja, s početkom u 21 sat Sinjsko pučko kazalište izvest će predstavu ‘Cinco i Marinko’.

Ulogu Cince igra predsjednik sinjskih kazalištaraca Željko Viculin, koji ujedno potpisuje režiju, dok se u ulozi Marinka pojavljuje Miljenko Vardić. Gostujući u programu Hit radija, Željko Viculin je pozvao sve Sinjane i Cetinjane da dođu na predstavu.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Klapa Šufit feat. Žigo – Ne more srce kontra sebe


S pjesmom ‘Ne more srce kontra sebe’ klapa Šufit osvojila je drugu nagradu žirija i treću nagradu publike na ‘Večerima dalmatinske pisme’ u Kaštel Kambelovcu. Spot za ovu pjesmu Splićani su snimili u Lučanima, a glavnu ulogu u njemu igra ‘najpoznatiji brk u Hrvata’ Goran Žigo.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U Tijarici prikupljene 22 doze krvi

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Sinj i Udruge ‘Pokrenimo Tijaricu’, u prostorijama osnovne škole u Tijarici danas je održana akcija darivanja krvi, na kojoj su prikupljene 22 doze.
Današnjoj akciji odazvalo se ukupno 27 dragovoljnih davatelja, no zbog zdravstvenih razloga njih 5 nije moglo dati krv.
Slijedeća akcija darivanja krvi održat će se u subotu, 30. srpnja u Sinju
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Završeni radovi na izgradnji rotora u SinjuZavršeni su radovi na izgradnji rotora na križanju državnih cesta D1 i D219, a očekuje se kako će danas do kraja dana ili najkasnije sutra biti uklonjena privremena regulacija prometa te će se rotorom prometovati nesmetano.
Podsjećamo, radovi na izgradnji rotora, u vrijednosti 2,5 milijuna kuna bez PDV-a, počeli su sredinom svibnja. U cijelosti su ih financirale Hrvatske ceste, a izvođač radova bila je tvrtka Poduzeće za ceste Split d.d.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Darivanje krvi u Tijarici

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Sinj i Kluba dragovoljnih davatelja krvi Tijarica, sutra 27. srpnja održat će se redovna akcija dragovoljnog darivanja krvi.
Akcija će se održati u prostorijama osnovne škole u Tijarici, u vremenu od 9 do 13 sati.
Organizatori pozivaju sve zdrave osobe od 18 do 65 godina da im se pridruže u ovoj humanitarnoj akciji kako bi se prikupilo što više doza krvi za potrebe Transfuzijskog odjela KBC-a Split.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prva adulticidna dezinsekcija komaraca

Likomed veterina obavještava stanovnike šireg područja grada Sinja da će se dana 27. srpnja u ranim jutarnjim satima, između 0 i 5 sati, izvoditi I. adulticidna dezinsekcija komaraca, ukoliko vremenske prilike budu dozvoljavale.
Dezinsekcija će se izvoditi ULV metodom s vozila, preparatom iz skupine piretroida.
Mole se stanovnici, a posebno oni koji boluju od plućnih i alergijskih bolesti, da u to vrijeme zatvore svoje prozore. Mole se i pčelari na tom području da uklone pojilice s košnica i spriječe izlazak pčela iz košnica dok se insekticidni dim u potpunosti ne raziđe. Za dodatne informacije građani se mogu obratiti na broj telefona 701- 400.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Održana 7. memorijalna regata Cetina 2016.


U organizaciji Udruge maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata Splitsko-dalmatinske županije održan je spust Cetinom u čamcima.
Pedesetak plovila s braniteljima i članovima njihovih obitelji spustili su se od Panja do Hana. Cetina je bila niskog vodostaja što nije umanjilo draži zaveslaja i užitaka na hladnoj vodi. Veslalo se i hodalo kada je zatrebalo prijeći brzace i plićake, vodene kaskade i oštro granje koje je prijetilo uz obalu.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Odgođeno finale malonogometnog turnira Sinjskih maligana

Zbog kiše koja je jučer oko 18 sati padala na području Sinja i mogućnosti jačeg nevremena, odgođeno je finale malonogometnog turnira Sinjskih maligana.
Program na košarkaškom igralištu kod kina trebao je početi u 20,30 sati i trajati sve do iza ponoći.
Kompletan raspored finala odgođen je za neki od sljedećih dana, o čemu će organizatori na vrijeme obavijestiti javnost.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Znamenitosti grada Sinja i Cetinske krajine u video spotu Braće Sinković

Braća Sinković, hrvatski vrhunski sportaši, tijekom svojih priprema u gradu Sinju i na Perućkom jezeru, a uoči odlaska na Olimpijske igre u Rio de Janeiru, snimili zanimljiv promotivni video spot o znamenitostima grada Sinja i Cetinske krajine.

Turistička zajednica grada Sinja u suradnji s Viteškim alkarskim društvom u sklopu dogovorenog programa s braćom Sinković, upriličila je snimanje promotivnog videa o ljepotama našega grada i Cetinske krajine.

Braća Martin i Valent Sinković zajedno s trenerom Nikolom Bralićem dolaze na pripreme u naš grad već dvanaset godina. Ovi vrhunski sportaši prihvatili su našu ideju i rado se uključili u prezentaciju svih naših znamenitosti, od kulturno povijesne baštine, bogate tradicije do prirodnih ljepota i gastronomije.

Braća Sinković nositelji su svjetskog rekorda u dvojcu na pariće i u posljednje tri godine nepobjeđeni su na svim europskim i svjetskim natjecanjima. Martin i Valent trenutno su:

– najuspješniji veslački tandem u svijetu

– četverostruki svjetski prvaci

– osvajači olimpijske medalje

– neporaženi preko 24 mjeseca

– najveći pretendenti za osvajanje zlatne medalje na skorim Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru u Brazilu u kolovozu 2016. godine.

Promotivni video spot uskoro će biti objavljen na web stranici Turističke zajednice grada Sinja. Ovom prilikom se ujedno i zahvaljujemo svima na uspješnoj suradnji.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Svečano otvoreni ‘Dani Alke i Velike Gospe 2016.’Na Trgu kralja Tomislava, popularnoj sinjskoj Pijaci sinoć je upriličeno svečano otvaranje manifestacije ‘Dani Alke i Velike Gospe 2016.’
Manifestaciju je svečano otvorila predsjednica Gradskog vijeća Grada Sinja Ivana Šabić, u pratnji gradonačelnice Sinja Kristine Križanac, dogradonačelnika Zlatka Ugrina, potpredsjednika Gradskog vijeća Milana Smolje, direktorice sinjske Turističke zajednice Monike Vrgoč te djelatnika Gradske uprave Željka Sesardića.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Festival ženskog tradicijskog pjevanja VestaFesta u Vrpolju

KU Vučija Vrpolje, KD Trilj, IEF Zagreb i Matapur, uz suorganizaciju ŽU Vrpolje-Čačvina i MO Vrpolje i ove godine organiziraju Festival ženskoga tradicijskog glazbovanja VestaFesta.

Festival će se održati u Vrpolju u subotu, 23. srpnja s početkom u 20 sati.

PROGRAM

– Ženske tradicijske pisme cetinskoga kraja (pivačice iz Vrpolja i Čačvine, Udruga za očuvanje baštine cetinskoga kraja, Udruga Košuta – Košute)
– Svadbeni običaji i plesovi cetinskoga kraja (Baba Manda, Udruga Košuta – Košute, Udruga za očuvanje baštine cetinskoga kraja) Lidija Bajuk, Ante Rozić i gošće Petra i Ana Dukić (film Nagrišpane traverse, knjiga proze Kao ruža, kao zvijer, dragi moj Flaubert)
– Izložba ‘Vrpolje na starim fotografijama – vjenčanje’
– Sajam ‘Tradicijsko rukotvorstvo i gastronomija ženskog predznaka’

Voditeljica programa bit će Irena Bradarić.

Festival ženskoga tradicijskog glazbovanja VestaFesta održava se uz potporu Splitsko-dalmatinske županije i Grada Trilja.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinjski Crveni križ poziva na akcije darivanja krvi u Dicmu i Tijarici

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj do kraja mjeseca organizira dvije akcije darivanja krvi.
Prva akcija održat će se u subotu, 23. srpnja u općini Dicmo, u restoranu Sunshine, uz suorganizaciju Kluba DDK Dicmo. Sljedeća akcija bit će u srijedu, 27. srpnja na Tijarici, koja će se održati u suradnji s Udrugom Pokrenimo Tijaricu. Obje akcije održat će se u vremenu od 9 do 13 sati.
Iz GD CK Sinj pozivaju davatelje krvi, kao i druge zdrave osobe od 18 do 65 godina života da dođu na akciju i daruju krv, kako bi se prikupio što veći broj doza za potrebe KBC-a Split.
IZVOR: WWW.FERATA.HR