Subota, 25.05.2019.

Nema vijesti ovog datuma

Navijači Junaka i dalje izražavaju nezadovoljstvo

Navijači Junaka nastavljaju iskazivati nezadovoljstvo zbog toga što Junak nije dobio licencu za natjecanje u 2. HNL. Podsjećamo, dva kola prije kraja prvenstva Junak se nalazi na prvom mjestu 3. HNL-jug i praktički ga samo korak dijeli od naslova ovogodišnjeg prvaka. Međutim, Žalbena komisija za licenciranje HNS-a donijela je pravorijek prema kojem je od svih klubova 3. HNL – jug samo NK Croatia iz Zmijavaca zadovoljila kriterije za ulazak u Drugu ligu.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Na Peškariji obilje ribe i verdure


I ovoga jutra obišli smo sinjsku Peškariju, na kojoj smo ponovno zatekli dobru ponudu zdrave hrane.

Kao i svakog petka, najveća potražnja je bila za ribom, a kupci su jutros na dva banka mogli birati između mola, trlje, komarče, goluba, lignjuna, kozica, škampi… sve po standardnim cijenama.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Učenici OŠ Trilj predstavili grotulju u Zagrebu

 
U ponedjeljak, 21. svibnja 2019. učenici OŠ Trilj predstavili su projekt ‘Tradicija u novom ruhu – Triljska grotulja’ na Državnoj smotri iz područja građanskog odgoja i obrazovanja Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Na smotru je pozvano 26 timova razredne nastave iz svih krajeva Hrvatske. Tim čini mentor i 4 učenika. Cilj smotre je omogućiti učenicima stjecanje građanske kompetencije i praktičnog političkog obrazovanja usmjerenog na razvoj dobrobiti pojedinca i društvene zajednice. Mnogi od učeničkih projekata trajno su promijenili svoje društvene zajednice na bolje, potičući razvoj, organiziranost i povezanost u lokalnoj zajednici i šire.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Otvorena izložba ‘Drveća su pluća svijeta’

 
Udruga Srma je u Sinju obilježila Međunarodni dan biološke raznolikosti 22. svibnja otvaranjem prigodne izložbe fotografija ‘Drveća su pluća svijeta’. Izložba je organizirana u suradnji sa Šumarijom Sinj čiji su djelatnici izložili dio fotografija i pomogli pripremiti izložbu. Riječ je o izložbi stabala, šuma i planinskih prizora koje pokazuju bogatstvo naših krajeva i cijele Hrvatske. Izložbom se željela osvijestiti činjenica kako je Hrvatska bogata šumama u toj mjeri da bi nam na tom bogatstvu mogle zavidjeti mnoge države svijeta.
Snježanka Jadrijević, predsjednica udruge Srma kaže kako cilj izložbe nije bio artistički, iako je kroz taj aspekt priroda još više dobila na ljepoti i vrijednosti.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Srijeda, 22.05.2019.

Nema vijesti ovog datuma

U Dabru konferencija o pružanju usluga psihosocijalne pomoći braniteljima

 
Danas, 21.svibnja 2019. godine na poligonu Braniteljske zadruge Patriot u Dabru s početkom u 15 sati održat će se ‘Konferencija o pružanju usluga psihosocijalne pomoći za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji i stradalnike Domovinskog rata’ u sklopu projekta ‘Širenje mreže pomoći braniteljima u potrebi’.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Održano predavanje ‘PTSP kod branitelja i kako ga liječiti’

 
Zajednica Veterana oklopno mehaniziranih postrojbi Hrvatske vojske i partner Udruga Tenkista Cetinske krajine (UTVDRCK) organizirali su radionicu u okviru projekta Zajednice i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku pod nazivom ‘Poboljšanje kvalitete života hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata kroz razvijanje mreže izvan institucionalnih usluga’.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Hutovo: Sjećanje na poginule gardiste 4. brigade ZNG-a

 
 
Članovi Udruge 2. bojne 4. brigade ZNG-a, zajedno s ostalim veteranima 4. gardijske brigade, sudjelovali su na svečanom obilježavanju sjećanja na sve branitelje iz Domovinskog rata koji su poginuli u Župi Hutovo.

U crkvi Krista Kralja služena je sveta misa za sve umrle i poginule branitelje, nakon čega su veterani 4. gardijske brigade na Zavičajnoj kući i kod spomen ploče na istočnom izlazu iz Hutova položili vijence i za poginule suborce.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Hrvatačani odali počast žrtvama Bleiburške tragedije

 
Mještani općine Hrvaca sa članovima KUD-Peruća tradicionalno veće 17 godina za redom hodočaste Bleiburg kako bi odali počast žrtvama Bleiburške tragedije i križnog puta.Tako je bilo i ove povodom 74. godišnjice sjećanja na ove žrtve.
Nakon završetka misnog slavlja Hrvatačani u narodnim nošnjama predvođeni Općinskim vijećnikom Stipom Radanom položili vijenac i zapalili svijeće kod spomen obilježja i tako još jednom odali počast nevinim žrtvama Bleiburga i križnog puta.Po povratku u Hrvatsku, Hrvatačani su na Plitvicama pomolili, položili vijenac i zapalili svijeću kod spomen obilježja prvoj žrtvi Domovinskog rata hrvatskom redarstveniku Josipu Joviću.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Udruga za očuvanje baštine Cetinske krajine nastupila u Metkoviću

 
Udruga za očuvanje baštine Cetinske krajine sudjelovala je na završnici ovogodišnje 35. smotra folklora jadarnske Hrvatske ‘Na Neretvu misečina pala’ u Metkoviću.

Na Smotri je sudjelovalo 20-ak kulturno-umjetničkih društava iz Hrvatske te Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Italije, Makedonije i Slovenije. Najbrojniji su bili predstavnici iz Hrvatske s ukupno 46 udruga iz 11 županija.

Završnica programa pod nazivom ‘Marijanskim pjesmama’, održana je u Crkvi svetog Ilije, nakon Svete mise. Rerašice iz Udruge za očuvanje baštine Cetinske krajine nastupile su posljednje među 10-ak udruga, a izvele su rere ‘Gospe Sinjska, tvoja zlatna kruna’, ‘Oko Sinja zeleni se trava’, ‘Sinjska alka i bogatstvo njeno’ te ‘Gospe Sinjske na Brčića klancu’.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Mate Labrović najbolji na jiu-jitsu turniru u Zadru

 
Ove subote u Zadru se održavao međunarodni turnir u brazilskoj Jiu-jitsu na kojem je sjajan nastup imao naš Mate Labrović…

Labrović, koji inače nastupa za splitski klub Alliance Black Dragon Split, nastupio je na International pro Zadar turniru.

U konkurenciji plavih pojaseva do 110 kilograma Labrović je osvojio prvo mjesto, što mu je treći osvojeni turnir i to bez izgubljenog poena.

Nakon ovog odličnog ostvarenja u Zadru, već počinje priprema za naredne turnire s kojih se očekuju nove pobjede i dodatna potvrda kvalitete i predanog rada.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

ATRAKTIVNA KUĆA U GLAVICAMA, SINJ

ATRAKTIVNA KUĆA U GLAVICAMA, SINJ
Prodaje se kuća u bloku u Glavicama neposredno uz državnu cestu D-219. Kuća ima površinu 124 m2 tlocrtno, prizemlje i kat. Ima prilaz s autom sa državne ceste D-219 te je pogodna za poslovnu i za stambenu namjenu. Kuća je udaljena od centra Sinja oko 1,7 km, a od Gradskog stadiona 600 m. Kuća ima centralno grijanje te je klimatizirana.
Opširnije...

Junak slavio u derbiju protiv Uskoka i s prve pozicije ulazi u posljednjih 180 minuta

U derbiju kola, sudaru vodećeg dvojca, Junak je slavio protiv Uskoka, što ga je dva kola prije kraja dovelo na vodeću poziciju i samo korak od osvajanja naslova prvaka. Briljantno prvo poluvrijeme zaključeno je s tri gola viška na strani sinjske momčadi, Uskok je zaprijetio u nastavku, ali do drugog gola stigao je tek u posljednjim sekundama utakmice…

Junak – Uskok 3:2 (3:0)

Sinj – Gradski stadion. Gledatelja: 1300
Sudac: Ante Žilić (Škabrnja)
Strijelci: 1:0 Marunica (28.), 2:0 Džoni (43.), 3:0 Botica (45.+1), 3:1 Teklić (77.), 3:2 Radovniković (90.+4)
Najbolji igrač: Ivan Jakov Džoni (Junak)
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR