Subota, 11.07.2020.

Nema vijesti ovog datuma

KD Sinj organizira Specijalnu izložbu CAC Sinj 2020.

 
Kinološko društvo Sinj i ove godine, uz podršku Hrvatskog kinološkog saveza, organizira Specijalnu izložbu lovnih pasmina pasa, CAC Sinj 2020.

Izložba će se održati na Hipodromu u subotu, 1. kolovoza, a prijave su već počele i trajat će do 24. srpnja.

Izlagat će se po kategorijama: Njemački lovni terijeri – sve kategorije; FCI grupa 7 ptičari – sve kategorije; FCI grupa 6 goniči – sve kategorije; Autohtoni goniči; Junior handling, uzgojne grupe i parovi.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Ograničene ulaznice za utakmicu Marsonije i Junaka

Iz NK Junak obavijestili su sve koji idu u Slavonski Brod na kvalifikacijsku utakmicu između Marsonije i Junaka da se moraju najaviti zbog ograničenog broja ulaznica za utakmicu.

Naime, karte se neće prodavati na sam dan utakmice. Svi oni koji žele ići u Slavonski Brod trebaju učiniti sljedeće:

Javiti se na email adresu: mbuljan@nkjunak.hr

Naslov poruke: Put u Slavonski Brod

Potrebni su sljedeći podaci:
Ime i prezime, broj mobitela

(ukoliko želite rezervaciju za više karata potrebno je napisati imena i prezimena za svakog ponaosob, a broj mobitela samo od onoga tko šalje email).

Ovo ne vrijedi za pripadnike KN Sinjski Maligani budući su za njih već rezervirana mjesta u skladu s dogovorom.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Marijo Kozina nagrađen za najbolju umjetnu muhu


Marijo Kozina zaljubljenik u športski ribolov, ribič i mušičar osvojio je niz vrijednih nagrda za najbolju umjetnu muhu na natjecanju Slovenian open Fly Tying Championship.
Marijo je u kategoriji ‘suhe muhe’ osvojio prvo mjesto, kategoriji ‘nimfe’ također prvo mjesto te u kategoriji ‘realistične imitacije’ drugo mjesto. Zbog situacije izazvane koronavirusom nije bilo organizirane dodjele nagrada no to nije umanjilo slavlje ovog vrijednog izrađivača muha.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Teo Tadić obukao redovničko odjelo


Franjevačka provincija Presvetog Otkupitelja u subotu 4.srpnja u svoje krilo primila četiri novaka, a prve zavjete položili su trojica mladih franjevaca.Na malom otočiću Visovcu, kojeg još nazivaju i zipka serafina, o. Provincijal fra Marko Mrše primio je u novicijat: fra Tea Tadića iz župe Gospe Sinjske,te fra Kristijana Pisca, fra Stjepana Raića i fra Marka Udovičića, a prve jednostavne zavjete položili su trojica franjevaca koji su završili novicijat: fra Josip Brandejs, fra Ante Čavlina, fra Mate Šakić. U ovoj svečanosti sudjelovao je i sinjski župnik fra Perica Maslać koji je pomagao fra Teu Tadiću u svečanom oblačenju redovničkog odjela.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Rezultati prvog dana turnira ‘Sinjski Maligani 2020.’

 
Sinoć je započeo tradicionalni 12. Turnir na male branke ‘Sinjski Maligani 2020.’

Donosimo rezultate prvog dana:

Neodgojeni SM – Prolić gradnja 2:9

CB Milli – Termin 1950 3:3(5:4 nakon penala)

Tri luda i četvrti – Knjigovodstveni servis Vrhrika 1:3

104 dalmatinca – Gala 0:4

Turnir se nastavlja večeras utakmicama pretkola, a detaljan raspored današnjih utakmica organizator će objaviti uskoro.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Cetinski kraj: HDZ 50,62%, MOST 19,65%, Domovinski pokret 11,47%, RESTART koalicija 10,30%…

 
Jučer su održani parlamentarni izbori za 10. saziv Hrvatskog sabora. Prema neslužbenim rezultatima koje je objavilo Državno izborno povjerenstvo, uvjerljivi pobjednik s 66 mandata je HDZ.

Na drugom mjestu je Restart koalicija koja je osvojila 41 mandat. Slijedi Domovinski pokret s 16, Most s osam i Možemo! sa sedam osvojenih mandata. U Sabor ulazi koalicija stranaka Pametno, Fokus te Stranka s imenom i prezimenom koja osvaja tri mandata, a po jedan mandat osvajaju HNS i Reformisti.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Ljetna glazbena škola Sinj 2020.

 
U organizaciji Klastera Sinjska Alka u periodu od 06. do 18. srpnja treću godinu za redom održava se Ljetna glazbena škola u Sinju.

U radu Ljetne škole Sinj sudjelovati će poznati profesori nudeći raznovrsnost stručnog pristupa i edukativnih metoda. U prvom tjednu ljetne škole sudjeluju prof. Karolina Šantl Zupan; flauta, prof. Bruno Philipp; klarinet, prof. Boštjan Lipovšek; rog, prof. Gordan Tudor; saksofon, prof. Dušan Kranjc; trombon i prof. Dario Teskera; truba, dok u drugom tjednu sudjeluju prof. Đorđe Stanetti; klavir, prof. Anđelko Krpan; violina i prof. Wladimir Kossjanenko; viola.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Josipu Tomaševiću bugarski Kup, a on poručuje: “Odlično mi je u Lokomotivu, osjećaj osvajanja trofeja je neopisiv”


Prije nekoliko dana na stadionu Vasil Levski u Sofiji odigrano je finale nogometnog Kupa Bugarske, a razloga za slavlje imali su u Gali, jer u sastavu pobjednika svih 90 minuta odigrao je i Josip Tomašević…
26-godišnji Tomašević u Lokomotiv Plovdiv stigao je 2018. godine, a da je izbor ovog bugarskog kluba bio pun pogodak pokazala su i dva osvojena kupa u dvije godine, ali i puna minutaža na poziciji lijevog beka, odnosno krila, ovisno o formaciji.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR