Forum grada Sinja
http://www.sinj.com.hr/forum/

Ima li ko gotovi program?
http://www.sinj.com.hr/forum/viewtopic.php?f=14&t=837
Stranica: 1/1.

Autor/ica:  ile [ 22. 06. 2005, 9:22 ]
Naslov:  Ima li ko gotovi program?

Triban sutra pridat neki program pa jel slucajno ima iko kakav gotov program da mi posalje

Program moze biti jedan od navedenih:

1. Izraditi program koji omogućuje četiri osnovne algebarske operacije s razlomcima. Razlomke prikazivati u obliku "brojnik/nazivnik". Unos podataka s nalogodavnoga retka, kao znakovni niz. Rezultati trebaju biti "skraćeni".

2. Izraditi program koji slučajnim izborom predlaže brojeve u igri LOTO "n od m", pri čemu n i m određuje korisnik. Osigurati da se jedan broj ne može "izvući" dva puta.

3. Izraditi program za igru "Par, dišpar" između računala i korisnika. Računalo bira svoj broj prije korisnika, ali ga prikazuje tek kada korisnik upiše svoj izbor. "Par" ili "dišpar" bira jednom računalo, a drugi put korisnik. Pobjednik je onaj koji prije ostvari 6 pobjeda.

4. Izraditi program koji omogućuje zbrajanje i oduzimanje binarnih, oktalnih i heksadecimalnih cijelih brojeva. Rezultat treba biti prikazan, pored izabrane baze, i kao dekadski broj.

5. Izraditi program za zbrajanje i množenje (skalarno i vektorsko) dvaju vektora. Vektori mogu biti u ravnini (2D) i u prostoru (3D). Vektori se mogu zadavati u pravokutnim i polarnim koordinatama.

6. Izraditi program-kalendar. Program za zadani nadnevak (u obliku yyyy.mmdd) daje dan u tjednu. Isto tako, program daje broj dana između dva nadnevka, kao i drugi nadnevak, kada je poznat jedan nadnevak i broj dana između njih. Program treba obuhvatiti sve nadnevke između 1. ožujka 1900. i 28. veljače 2100. (algoritam se temelji na broju dana po Julijanskom kalendaru).

7. Izraditi program za rješavanje sustava linearnih jednadžbi primjenom matrica. Pored toga, program treba moći odrediti iznos determinante sustava, kao i inverznu matricu sustava.

8. Izraditi program koji će služiti kao kalkulator algebarskih izraza unesenih iz komandne linije.

9. Izraditi program koji će simulirati igru PUZZLE u tekstualnom modu (slažu se brojevi).

10. Izraditi biblioteku funkcija za rad s matricama.

11. Izraditi program koji će približno rješavati diferencijalne jednadžbe metodom Runge-Kutta, te crtati grafove analitičkog i približno dobivenog rješenja.

12. Izraditi program za igru podmornica. U polju 8x8 nalaze se zamišljene podmornice, jedna zauzima dva polja, dvije zauzimaju po tri polja i jedna zauzima četiri polje (podmornica može stajati horizontalno ili vertikalno). Igrač pogađa gdje se nalaze podmornice, cilj igre je s što manje pokušaja pronaći sve podmornice.

Verzije: igraju dva igrača jedan protiv drugog (malo teže) ili igra samo jedan igrač koji pogađa unaprijed postavljene podmornice (lakše).

13. Izraditi program koji iz tablice vrijeme brzina računa i tabelarno prikazuje položaj i ubrzanje čestice. Poželjan grafički prikaz brzine o vremenu kao i rezultata: ubrzanje i pomak

14. Koristeći se inkrementalnim i iterativnim pristupom riješiti različite fizikalne probleme. Primjerice: a) kosi hitac, b) pražnjenje nabijenog kondenzatora d) oscilator pobuđen odabranom funkcijom, ... Poželjno grafički opremiti program.

Bio bi jako zahvalan kad bi neko posla nesto :?
Fala unaprid

Autor/ica:  kodzoman [ 22. 06. 2005, 10:11 ]
Naslov: 

u kojem programskom jeziku?

Autor/ica:  ile [ 22. 06. 2005, 10:28 ]
Naslov: 

U C-u

Autor/ica:  kodzoman [ 22. 06. 2005, 12:56 ]
Naslov: 

ile je napisao/la:
U C-u


vidit cemo :)))

Autor/ica:  ile [ 22. 06. 2005, 13:10 ]
Naslov: 

kodzoman je napisao/la:
ile je napisao/la:
U C-u


vidit cemo :)))


ajde riješi mi to do večeras, barba ile ce ti bit vjecno zahvalan :)

Autor/ica:  Jagoda [ 22. 06. 2005, 13:24 ]
Naslov: 

a ile bogati ko će te zaposlit ovakvoga :P :D

Autor/ica:  ile [ 22. 06. 2005, 13:29 ]
Naslov: 

Jagoda je napisao/la:
a ile bogati ko će te zaposlit ovakvoga :P :D


bitno je da se napravi za prvu ruku, sutra mi je ispit a moran pridat program pa neman vrimena za jedno i drugo. Tj prijatelj mi je reka jucer da ga moran pridat, ja san mislio da mogu do ponediljka :?

Autor/ica:  kodzoman [ 22. 06. 2005, 17:29 ]
Naslov: 

Evo drugi zadatak...
da ne kazes da sam zao :)

Kod:
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
#include <time.h>

int main(int argc, char **argv)
{
    int m, n, i, j;
   
    /*check arguments*/
    if ( argc != 3 ) {
    printf("Dobrodosli u igru LOTTO\n");
    printf(" - Kao 1. argument napisite koliko brojeva zelite\n");
    printf(" - Kao 2. argument napisite do kojeg broja zelite rezultate\n");   
    exit (1);
    }
    /*read arguments into integers*/
    n=atoi(argv[1]);
    m=atoi(argv[2]);
   
    /*seed generator*/
    srand((unsigned)time(NULL));
    printf("LOTO %d od %d\n",n, m);
   
    /*loop n times with same seed*/
    for (i = 0; i < n; i++) {
   
    /*random number generate and print out*/
    j = rand() % m + 1;
    printf( "%d. broj je...  %d\n",i+1, j);
    }

    return 0;
}

Autor/ica:  ile [ 22. 06. 2005, 17:33 ]
Naslov: 

hmmm i sad ja triban u kodu negdi prominit i odredit vrijednost n i m?
A di tocno? :?

Btw, FALA JURE, opijan te cilu vecer kad dodjes u sinj :)

Autor/ica:  kodzoman [ 22. 06. 2005, 17:37 ]
Naslov: 

ile je napisao/la:
hmmm i sad ja triban u kodu negdi prominit i odredit vrijednost n i m?
A di tocno? :?

Btw, FALA JURE, opijan te cilu vecer kad dodjes u sinj :)




program pokreces (na linuxu?) sa ./a.out PRVIBROJ DRUGIBROJ

znaci vec u komandnoj liniji za loto 7 od 49 napises ./a.out 7 49

za windowse nemam pojma jer nisam nikad c u windowsima radio.

u svakom slucaju "m" i "n" varijable gdje funkcija atoi(argv[1]) i atoi(argv[2]) pretvara character sa komandne linije u integer mozes promijeniti u m = 7, n = 49

Autor/ica:  ile [ 22. 06. 2005, 17:43 ]
Naslov: 

evo kaze mi frend da program triba imat min. 150 linija koda!??
Ne kuzin onda kako je ovaj program gotov ako ga je profesor predlozio. :shock:
Nema veze... probat cu stogod iskemijat

Autor/ica:  kodzoman [ 22. 06. 2005, 17:45 ]
Naslov: 

ile je napisao/la:
evo kaze mi frend da program triba imat min. 150 linija koda!??
Ne kuzin onda kako je ovaj program gotov ako ga je profesor predlozio. :shock:
Nema veze... probat cu stogod iskemijat



?!?!?!?!?! 150 linija koda???

pa jesu oni normalni. pola ovih programa se moze stlacit u 10 linija. Uostalom, otkad to pravilo da je veci program bolji? Mislim al nije bolje da je sto jednostavnije izveden i da sto brze radi.

Uostalom, a sta bi to mogao napisat u 150 linija :)

MAY THE SOURCE BE WITH YOU!

Autor/ica:  ile [ 22. 06. 2005, 17:55 ]
Naslov: 

hehee, a ko da ja znan..
ima li igdi podmornica na netu, kod?

Autor/ica:  kodzoman [ 22. 06. 2005, 17:58 ]
Naslov: 

ile je napisao/la:
hehee, a ko da ja znan..
ima li igdi podmornica na netu, kod?


kod podornice ti je jedini trik koji je malo zeznut pazit da jedna ne prijedje preko druge.

Autor/ica:  kodzoman [ 22. 06. 2005, 18:00 ]
Naslov: 

kodzoman je napisao/la:
ile je napisao/la:
hehee, a ko da ja znan..
ima li igdi podmornica na netu, kod?


kod podornice ti je jedini trik koji je malo zeznut pazit da jedna ne prijedje preko druge.


ako imas vremena do ponedjeljka, ja bi se sa zadovoljstvom poigrao oko tih podmornica, ali sad mi se stvarno ne da :(

Autor/ica:  ile [ 22. 06. 2005, 18:02 ]
Naslov: 

kodzoman je napisao/la:
kodzoman je napisao/la:
ile je napisao/la:
hehee, a ko da ja znan..
ima li igdi podmornica na netu, kod?


kod podornice ti je jedini trik koji je malo zeznut pazit da jedna ne prijedje preko druge.


ako imas vremena do ponedjeljka, ja bi se sa zadovoljstvom poigrao oko tih podmornica, ali sad mi se stvarno ne da :(


ma ne tribas se mucit, fala ti, i ovo je ok. Mislin program je rijesen, ne moze on meni nista. Ako ne bude stra trazio program onda cu sam probat nesto napravit - inace, kakav san ja to programer :D

Autor/ica:  kodzoman [ 22. 06. 2005, 18:08 ]
Naslov: 

ile je napisao/la:
kodzoman je napisao/la:
kodzoman je napisao/la:
ile je napisao/la:
hehee, a ko da ja znan..
ima li igdi podmornica na netu, kod?


kod podornice ti je jedini trik koji je malo zeznut pazit da jedna ne prijedje preko druge.


ako imas vremena do ponedjeljka, ja bi se sa zadovoljstvom poigrao oko tih podmornica, ali sad mi se stvarno ne da :(


ma ne tribas se mucit, fala ti, i ovo je ok. Mislin program je rijesen, ne moze on meni nista. Ako ne bude stra trazio program onda cu sam probat nesto napravit - inace, kakav san ja to programer :D


e bas sam vidio cijeli opis seminarske. pise poticu se kratki programi. uglavnom ako zelis mozes malo zakomplicirat generiranje brojeva ili dodati jos neke funkcije (dodatni broj koji se ispise zadnji recimo,...)

Autor/ica:  ile [ 22. 06. 2005, 18:16 ]
Naslov: 

a neznan ja to zakomplicirat.
mozes li mi napisat pseudokod pa cu ja onda probat nesto kemijat

Autor/ica:  kodzoman [ 23. 06. 2005, 12:05 ]
Naslov: 

ile je napisao/la:
a neznan ja to zakomplicirat.
mozes li mi napisat pseudokod pa cu ja onda probat nesto kemijat


slab sam ti ja s pseudokodom :)

Autor/ica:  kodzoman [ 26. 06. 2005, 11:38 ]
Naslov: 

hm da tek sam sad primjetio...

naime program ne kontrolira visestruko pojavljivanje istih brojeva.

to se rijesi tako da se napravi array "int broj[m-1]" u koji ce se spremiti dosadasnje pojave broja.

a onda pri svakom prikazu random broja petljom provjeriti je li taj broj vec u arrayu, i ako nije ispisati ga.

sorry ile, al na brzinu sam pisao onaj program pa nisam ni vidio .)

Stranica: 1/1. Vremenska zona: UTC + 01:00
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/