Forum grada Sinja
http://www.sinj.com.hr/forum/

Ugnježđene for petlja
http://www.sinj.com.hr/forum/viewtopic.php?f=14&t=820
Stranica: 1/1.

Autor/ica:  ile [ 16. 06. 2005, 10:26 ]
Naslov:  Ugnježđene for petlja

Kod:
        for( loop = 1; loop <= 5; loop = loop + 1 )

        {
                for( count = 1; count <= loop; count = count + 1 )
                        printf("%d", loop );
                printf("\n");

        }


Tu je gore kod.
Program ispisuje slijedece:
1

22

333

4444

55555


Nije mi bas jasno kako to funkcionira.
Kuzin kako ide sa najobicnijom for petljom. Ali ova druga for petlja me malo zbunila. Ono sta mi nije jasno je to kako se uspiju duplicirat ovi brojevi ako se samo ispisuje varijabla "loop" printf("%d", loop );
Ja bi ocekiva da ce brojevi bit 1-dimenzionalni :?
Kuzis li ti ovo

Autor/ica:  yasushi [ 16. 06. 2005, 10:40 ]
Naslov:  Re: Ugnježđene for petlja

ile je napisao/la:
Kod:
      1**  for( loop = 1; loop <= 5; loop = loop + 1 )

        {
             2**   for( count = 1; count <= loop; count = count + 1 )
                        printf("%d", loop );
                printf("\n");

        }


Kuzis li ti ovo


kuzin

prvo se pokrene petlja 1. loop se inicijalizira na 1, uvjet je zadovoljen ides dalje u petlju 2. count postaje 1 uvjet je zadovoljen (count(1) <= loop(1) ), ides dalje na printf ispises prvu jedinicu, vracas se na petlju 2, povecas count za 1 (sad je 2) uvjet nije zadovoljen jer je count(2) > loop(1) iskaces van iz petlje printas (\n),vracas se na 1. povecas loop na 2, uvjet je zadovoljen, ides na petlju 2. count je ponovo inicijaliziran na 1 loop na 2, znaci ponovices petlju 2 puta prvi put count 1 printas 2, vratis se na provjeru uvjeta (prije se count uveca na 2) uvjet zadovoljen opet ispises 2 (sad je to 22) opet uvecas count(3) uvjet nije zadovoljen iskaces vanka, printas \n vrcas se na 1. itd... sljedeci put petlju 2. ponavljas tri puta(333) itd...

Autor/ica:  yasushi [ 16. 06. 2005, 10:42 ]
Naslov:  Re: Ugnježđene for petlja

ile je napisao/la:
1

22

333

4444

55555
Ono sta mi nije jasno je to kako se uspiju duplicirat ovi brojevi ako se samo ispisuje varijabla "loop" printf("%d", loop );


loop se ispisuje count puta bez razmaka

Autor/ica:  ile [ 16. 06. 2005, 10:45 ]
Naslov: 

aaaaaaaa skuzio skuzio skuzio
fala fala ;)
Sad znan koga cu tlacit zaubuduce hhihihi :lol:

Autor/ica:  yasushi [ 16. 06. 2005, 10:46 ]
Naslov: 

inace ako ti je for petlja bez viticastih zagrada onda se odnosi samo na sljedecu liniju koja mora imat ; na kraju

znaju ti postavljat trik pitanja tipa kolko puta ce se ispisat npr. n u ovom slucaju

for (i=0;;i++);
print ("n");

samo jedanput jer ; nakon fora kaze da se petlja odnosi na null naredbu

ispravak nikad se nece ispisat jer zaglavi u petlji

Autor/ica:  ile [ 16. 06. 2005, 10:52 ]
Naslov: 

yasushi je napisao/la:
inace ako ti je for petlja bez viticastih zagrada onda se odnosi samo na sljedecu liniju koja mora imat ; na kraju

znaju ti postavljat trik pitanja tipa kolko puta ce se ispisat npr. n u ovom slucaju

for (i=0;;i++);
print ("n");

samo jedanput jer ; nakon fora kaze da se petlja odnosi na null naredbu

nisan bas skuzio ovo trik pitanje
Ovako san napisa program:

Kod:
#include <stdio.h>

main()
{

int i,n;
n=2323;

for (i=0;;i++);
printf ("%d",n);

}

I ne ispise mi nista
ako maknen ";" iza for petlje onda ispisuje beskonacno puta

Autor/ica:  yasushi [ 16. 06. 2005, 10:57 ]
Naslov: 

ile je napisao/la:
yasushi je napisao/la:
inace ako ti je for petlja bez viticastih zagrada onda se odnosi samo na sljedecu liniju koja mora imat ; na kraju

znaju ti postavljat trik pitanja tipa kolko puta ce se ispisat npr. n u ovom slucaju

for (i=0;;i++);
print ("n");

samo jedanput jer ; nakon fora kaze da se petlja odnosi na null naredbu

nisan bas skuzio ovo trik pitanje
Ovako san napisa program:

Kod:
#include <stdio.h>

main()
{

int i,n;
n=2323;

for (i=0;;i++);
printf ("%d",n);

}

I ne ispise mi nista
ako maknen ";" iza for petlje onda ispisuje beskonacno puta


ajme pardon (mene blente) nesmi ispisat nista jer se petlja vrti dok je uvjet ispunjen (ovde ga nema pa je uvik ispunjen znaci nikad neces izac iz nje) tj. nikad se nece ispisat, promini uvjet stavi da je for(i=0;i<10;i++);

Autor/ica:  ile [ 16. 06. 2005, 11:00 ]
Naslov: 

e sta se tice onog mog prvog pitanja, najvise me bunilo ono sa countom.. fora je u tome sta se on uvik inicijalizira na 1 kad se 1. petlja ponovo pokrece. Ja san count inicijalizacije pamtio :?

a sta se tice ovog zandjeg, to cu kasnije malo proucit, samo nek rijesin ovaj zadatak ;)
Thanks ;)

Autor/ica:  ile [ 16. 06. 2005, 11:10 ]
Naslov: 

evo sad san skuzio i ovo prvo sta si govorio
Kod:
for(i=1; i<=5; i++)
   {
   
      for(n=1; n<=i; n++)
         printf("%d", i);
         printf("\n");
   }

ova druga petlja ce isprintat samo prvi printf (ako je uvjet u njoj zadovoljen). Ako nije, onda se printa \n i ide se opet na prvu petlju.
jel tako? :)

Autor/ica:  yasushi [ 16. 06. 2005, 12:45 ]
Naslov: 

ile je napisao/la:
evo sad san skuzio i ovo prvo sta si govorio
Kod:
for(i=1; i<=5; i++)
   {
   
      for(n=1; n<=i; n++)
         printf("%d", i);
         printf("\n");
   }

ova druga petlja ce isprintat samo prvi printf (ako je uvjet u njoj zadovoljen). Ako nije, onda se printa \n i ide se opet na prvu petlju.
jel tako? :)


:rockout3:

Stranica: 1/1. Vremenska zona: UTC + 01:00
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/