Forum grada Sinja
http://www.sinj.com.hr/forum/

PHP literatura
http://www.sinj.com.hr/forum/viewtopic.php?f=14&t=4497
Stranica: 1/1.

Autor/ica:  pI3r [ 24. 03. 2008, 13:53 ]
Naslov:  PHP literatura

Ima li iko nesto kvalitetne literature za PHP...hrvatski il engleski, nije bitno!

Autor/ica:  seljo [ 24. 03. 2008, 16:09 ]
Naslov: 

evo malo početničkog:

http://www.web-obrazovanje.com/knjige-d ... PHP_knjiga

http://www.web-obrazovanje.com/php-obrazovanje.php

Autor/ica:  shad0w_spect0r [ 26. 03. 2008, 2:08 ]
Naslov:  Re: PHP literatura

pI3r je napisao/la:
Ima li iko nesto kvalitetne literature za PHP...hrvatski il engleski, nije bitno!


Štoćeti literatura... otvoriš source i eto ti php-a do mile volje :)

Autor/ica:  ile [ 26. 03. 2008, 11:13 ]
Naslov:  Re: PHP literatura

shad0w_spect0r je napisao/la:
pI3r je napisao/la:
Ima li iko nesto kvalitetne literature za PHP...hrvatski il engleski, nije bitno!


Štoćeti literatura... otvoriš source i eto ti php-a do mile volje :)


source cega?

Autor/ica:  seljo [ 26. 03. 2008, 15:45 ]
Naslov: 

cetine

Autor/ica:  pI3r [ 27. 03. 2008, 21:14 ]
Naslov:  Re: PHP literatura

ile je napisao/la:
shad0w_spect0r je napisao/la:
pI3r je napisao/la:
Ima li iko nesto kvalitetne literature za PHP...hrvatski il engleski, nije bitno!


Štoćeti literatura... otvoriš source i eto ti php-a do mile volje :)


source cega?


Ukrade mi pitanje iz usta! Koji source??!? :)

Autor/ica:  zupnik [ 27. 03. 2008, 23:39 ]
Naslov:  Re: PHP literatura

pI3r je napisao/la:
ile je napisao/la:
shad0w_spect0r je napisao/la:
pI3r je napisao/la:
Ima li iko nesto kvalitetne literature za PHP...hrvatski il engleski, nije bitno!


Štoćeti literatura... otvoriš source i eto ti php-a do mile volje :)


source cega?


Ukrade mi pitanje iz usta! Koji source??!? :)


pa jel seljo lipo reka:source cetine.

Autor/ica:  newer [ 28. 03. 2008, 0:59 ]
Naslov: 

www.php.com.hr

zta pocetak najbolje, ako ti triba sta vise javi mi se na pm, dat cu ti neke knjige u pdf---

sve ovisi koliko zelis znat i dokle ic... al php je cudo majke mi ;)

Autor/ica:  shad0w_spect0r [ 28. 03. 2008, 17:30 ]
Naslov:  Re: PHP literatura

zupnik je napisao/la:
pI3r je napisao/la:
ile je napisao/la:
shad0w_spect0r je napisao/la:
pI3r je napisao/la:
Ima li iko nesto kvalitetne literature za PHP...hrvatski il engleski, nije bitno!


Štoćeti literatura... otvoriš source i eto ti php-a do mile volje :)


source cega?


Ukrade mi pitanje iz usta! Koji source??!? :)


pa jel seljo lipo reka:source cetine.


Bilo koji, npr. source ove str. doduše to je html... pa nađeš na internetu uglavnom, googlaš normalno, ako ne nađeš tako onda koristi na početku index of:(....

Najjdenostavnije ti je nabaviti neki programčić sa kojim radiš u php-u, što ćeš ga učiti kad ga imaš servirano ;)

Autor/ica:  ile [ 31. 03. 2008, 11:40 ]
Naslov:  Re: PHP literatura

shad0w_spect0r je napisao/la:
zupnik je napisao/la:
pI3r je napisao/la:
ile je napisao/la:
shad0w_spect0r je napisao/la:
pI3r je napisao/la:
Ima li iko nesto kvalitetne literature za PHP...hrvatski il engleski, nije bitno!


Štoćeti literatura... otvoriš source i eto ti php-a do mile volje :)


source cega?


Ukrade mi pitanje iz usta! Koji source??!? :)


pa jel seljo lipo reka:source cetine.


Bilo koji, npr. source ove str. doduše to je html... pa nađeš na internetu uglavnom, googlaš normalno, ako ne nađeš tako onda koristi na početku index of:(....

Najjdenostavnije ti je nabaviti neki programčić sa kojim radiš u php-u, što ćeš ga učiti kad ga imaš servirano ;)


php se izvrsava na serveru, a server ti u konacnici vraca html tako da ti ne vidis nista u sourceu bilo koji stranice osim skriptnih jezika koji se izvode na strani klijenta tj korisnika (npr javascript, css, xml itd.)
php, asp, .NET, java... - to se izvrsava na serveru i taj source nemos vidit

Citat:
Najjdenostavnije ti je nabaviti neki programčić sa kojim radiš u php-u, što ćeš ga učiti kad ga imaš servirano


Sa phpom su donedavno svi radili u NOTEPADU ;)
Dreamweaver koristi uglavnom za automatsko bojanje i postavljanje margina na kod i brze testiranje napisanog koda.
Ako oces nesto samostalno napravit onda moras znat php, a u pozadini php-a se krije programski jezik C tako da ako oces znat php moras znat osnove C-a

Autor/ica:  pI3r [ 01. 04. 2008, 8:42 ]
Naslov:  Re: PHP literatura

ile je napisao/la:
Sa phpom su donedavno svi radili u NOTEPADU ;)
Dreamweaver koristi uglavnom za automatsko bojanje


Notepad++ i WAMP...zasad dovoljno. Sve obojano, sve pregledno, milina :)

Autor/ica:  layla [ 01. 04. 2008, 12:31 ]
Naslov:  Re: PHP literatura

pI3r je napisao/la:
ile je napisao/la:
Sa phpom su donedavno svi radili u NOTEPADU ;)
Dreamweaver koristi uglavnom za automatsko bojanje


Notepad++ i WAMP...zasad dovoljno. Sve obojano, sve pregledno, milina :)




xxx se

Autor/ica:  gogs [ 01. 04. 2008, 14:02 ]
Naslov:  Re: PHP literatura

layla je napisao/la:
pI3r je napisao/la:
ile je napisao/la:
Sa phpom su donedavno svi radili u NOTEPADU ;)
Dreamweaver koristi uglavnom za automatsko bojanje


Notepad++ i WAMP...zasad dovoljno. Sve obojano, sve pregledno, milina :)




xxx se


svaka čast

Autor/ica:  zupnik [ 01. 04. 2008, 16:18 ]
Naslov:  Re: PHP literatura

layla je napisao/la:

xxx se


eo,konacno jedan pametan savjet na temu.

Autor/ica:  newer [ 02. 04. 2008, 23:43 ]
Naslov: 

nema do zend studia sta se tice rada u php-u

Autor/ica:  shad0w_spect0r [ 04. 04. 2008, 22:01 ]
Naslov:  Re: PHP literatura

pI3r je napisao/la:
ile je napisao/la:
Sa phpom su donedavno svi radili u NOTEPADU ;)
Dreamweaver koristi uglavnom za automatsko bojanje


Notepad++ i WAMP...zasad dovoljno. Sve obojano, sve pregledno, milina :)


Ma koji notepad++, dobar je ali ConTEXT je bolji ;)


Kao što admin reče, php editori ti samo olakšaju jer automatski ubace gotovo napisan html kod koji izaberete poput boje, centriranja i sl.
Kod:
<center><font>Hi!</font></center>

a ostatak naučiš, evo jena jako dobra str. http://www.activejump.com

Autor/ica:  ile [ 05. 04. 2008, 2:06 ]
Naslov:  Re: PHP literatura

shad0w_spect0r je napisao/la:
Kao što admin reče, php editori ti samo olakšaju jer automatski ubace gotovo napisan html kod koji izaberete poput boje, centriranja i sl.
Kod:
<center><font>Hi!</font></center>

a ostatak naučiš, evo jena jako dobra str. http://www.activejump.com


ne reče admin to... :lol: :lol:
ka sta san napisa, koristin ga uglavnom zato jer automatski oboja kod, ali nema nista na gotovo, sve se od nule pise

Autor/ica:  shad0w_spect0r [ 06. 04. 2008, 11:15 ]
Naslov: 

...a pa sad...

Što napisah napisah :lol:

Ugl. znamo o čemu se radi :wink:

Stranica: 1/1. Vremenska zona: UTC + 01:00
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/